Иска ми се да разкажа една кратка случка, с действащи лица Аз, Семейството и Полицай Х. Та историята започва така-налага се да предприемем дълго пътуване с връщане до Перник в рамките на 1 ден. На връщане след преминаване през около 4 патрула на КАТ в рамките на пътя, на територията на София, се появява Полицай Х, той днес работи на Околовръстното, той е ошлайфан в занаята да размахва палка, както едни жени размахват други неща на Околовръстното... Та този Х вижда колата която управлявам и макар да не извършвам никакви нарушения, ми махва с вълшебната палка. Рутинна проверка си казвам, подавам мигач, отбивам на посоченото от Х място, загасявам двигателя и изключвам светлините на автомобила, докато Х триумфално пристъпва към мен. В момента, когато ме заговаря, "случайно" пропуска да спомене името си, но ме посреща с красивата вест-"Карате без включени светлини!"... Шок и паника, чудя се да се заливам ли от смях или да му препоръчам добър психиатър... В колата се намират още двама души, които заявяват пред Х, как фаровете са изключени току що, както бе и наистина, но Х не признава такива неща като свидетели, той слага ръка на сърцето и казва-Аз ви спрях, понеже видях, че карате без светлини!
След дълъг разговор, до писане на акт не се стигна, но е показателно как Х единствен от всички забеляза "ЛИПСАТА" на светлини, макар колегите му в Долни Богров само няколко минути по-рано да ме оставиха да мина покрай тях...
Искам да изкажа искрени благодарности на Господин Х и да му кажа, че трябва да е много тъжен, че не разбрах името му, защото изключително много обичам такива като него и с радост бих му изпратил кутия бонбони...по случай дисциплинарно уволнение примерно