КАТ, или как се става изпечен лъжец

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

КАТ, или как се става изпечен лъжец

Мнениеот apa6o » Съб 12 фев 2011 18:50

Иска ми се да разкажа една кратка случка, с действащи лица Аз, Семейството и Полицай Х. Та историята започва така-налага се да предприемем дълго пътуване с връщане до Перник в рамките на 1 ден. На връщане след преминаване през около 4 патрула на КАТ в рамките на пътя, на територията на София, се появява Полицай Х, той днес работи на Околовръстното, той е ошлайфан в занаята да размахва палка, както едни жени размахват други неща на Околовръстното... Та този Х вижда колата която управлявам и макар да не извършвам никакви нарушения, ми махва с вълшебната палка. Рутинна проверка си казвам, подавам мигач, отбивам на посоченото от Х място, загасявам двигателя и изключвам светлините на автомобила, докато Х триумфално пристъпва към мен. В момента, когато ме заговаря, "случайно" пропуска да спомене името си, но ме посреща с красивата вест-"Карате без включени светлини!"... Шок и паника, чудя се да се заливам ли от смях или да му препоръчам добър психиатър... В колата се намират още двама души, които заявяват пред Х, как фаровете са изключени току що, както бе и наистина, но Х не признава такива неща като свидетели, той слага ръка на сърцето и казва-Аз ви спрях, понеже видях, че карате без светлини!
След дълъг разговор, до писане на акт не се стигна, но е показателно как Х единствен от всички забеляза "ЛИПСАТА" на светлини, макар колегите му в Долни Богров само няколко минути по-рано да ме оставиха да мина покрай тях...
Искам да изкажа искрени благодарности на Господин Х и да му кажа, че трябва да е много тъжен, че не разбрах името му, защото изключително много обичам такива като него и с радост бих му изпратил кутия бонбони...по случай дисциплинарно уволнение примерно :wink:

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Re: КАТ, или как се става изпечен лъжец

Мнениеот marianchev » Съб 12 фев 2011 18:55

Можел си да го питаш за името, и си си в правото да го направиш :wink:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 фев 2011 18:55

Ехх пич, просто си попаднал на човека чудо, хич да не ти пука, явно си е търсил компания, или по-точно да си загуби времето, че нали трябва да отчете дейност!
Та и при мен имаше подобна случка с един Магьосник с вълшебна палка "КАТ"
Шофирам си в града и внезапно, се появява вълшебника и замахва да ме спира с палка!
Веднага спирам, представя се но няма да споменавам името на вълшебника, и ми казва че карам, без колан, аз го огледах учуден, и друпнах колана от тялото ми, и ония отвори оста все едно някой го е ръгнал отЗаде за нов хардуер, а неговите колеги отстрани умираха от смях :063: и вместо да ми се извини, и да ми пожелае лека вечер, вълшебника ми каза "Ай кара карай" :shock Е после как да взимам пример от такива? :012:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 12 фев 2011 19:00

Всяко стадо си има мърша!Лично аз съм попадал на много свястни хора ,колеги на господин Х.Но несъмнено има такива .Човека гледа да си изкара премията!! :D :beer

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Съб 12 фев 2011 19:25

Еми какво да кажа, колегата на Х, който за капак се оказа инспектор, съдейки по пагоните, каза нещо от рода, че колегата му е видял, все пак за какво стояли там, но той лично нищо не видял :063: С две думи без думи. Писна ми в собствената ми държава да гледат на мен като на касичка прасенце death Защото от една страна аз имам 2-ма свидетели, които могат да потвърдят това, че в купето светлините са работели, а и външно убедено светеха, съдейки по преминаването ми покрай други патрули, тунели и тн, но "пазителя на реда" ми посочи като евентуален свидетел друг шофьор, спрян от него, на когото се готвеше да пише акт, на което си казах-Е мерси и за свидетеля, а някой негов длъжник да има наоколо :roll:

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Нед 13 фев 2011 9:39

ами пак можеш да си пуснеш една жалба с описание на ситуация, ако не друго ще го позанимаваш с глупости /е и себе си също/....

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Нед 13 фев 2011 10:19

Няма да се плашиш идиоти колко искаш. И мен наскоро ме спираха и ми казаха, че трябва да използвам хендсфрий докато щофирам при положение, че и двете ми ръце бяха на волана и не бях сам в колата. А дори започна и да ме заплашва как можел да ми пише 2 акта и да ме разкарва само. Просто някои са много нагли. Това е реалността

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 13 фев 2011 10:23

apa6o написа:загасявам двигателя и изключвам светлините на автомобила, докато Х триумфално пристъпва към мен.

Тук си направил грешката.
Аз изключвам двигател единствено ако трябва да ида до патрулката. Нека да ми кажат, че не съм си пуснал фаровете :) Преди при проверка веднага си махах колана и имах подобен инцидент "Що не си с колан" и иди му обясни, че току що си го махнал.

Преди година-две спирам да си плащам телефона. Слизам от колата, 10м. до магазина, плащам и се връщам. Идва катаджията, документите давам, бил съм спрял на забранено място. Питам къде е знака, казва ми се някъде по-назад. Забит в клоните на дърветата, както и да е. Отивам до патрулката и се почва... "Не бяхте с колан" scare Това ми се заявява след като съм слязал от колата и съм се върнал след няколко минути. Спорих няколко минути с тия тарикати и видяха, че няма да мине номера и ми пишат фиш за неправилно паркиране. Бяхме на голяма пешеходна пътека и му викам на единия: "Виж го тоя, говори си по телефона докато кара", "Тоя пък спрял на пешеходната пътека", Този пък не дава предимство на майка с дете" и полицайчето ми вдига рамене и не прави абсолютно нищо.

Написаха фишчето, пожелах им приятен ден и изчезнах.
Общо взето има жалки индивиди в системата, които избиват комплекси може би. В последно време ги гледам как се дуят по кръстовища размахвайки палки и чупейки стойки. :screwy

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 13 фев 2011 18:04

Колеги не се учудвайте от действията на хора които не работят професията си защото имат качества за това,а защото имат връзки,бутнали са рушвет или и двете!!!Кой каквото иска да ми говори 100% от катаджийте не са назначени заради качествата си а заради изброените по горе причини!!!

Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот denito_trg » Нед 13 фев 2011 21:51

То за това в хорските държави има камери в полицейските коли... :012: а да каже пред камерата що караш без светлини пък те да светят или да ти каже "И ко пайм ся"....

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Нед 13 фев 2011 21:56

denito_trg написа:То за това в хорските държави има камери в полицейските коли... :012: а да каже пред камерата що караш без светлини пък те да светят или да ти каже "И ко пайм ся"....

+1

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 14 фев 2011 0:45

Това ми напомня на оня случай, дето ме спряха преди 2-3 седмици за превишена скорост.. Докато си говорихме и писаха акта профуча една патрулка видимо с доста над 100км/ч естествено без буркан и т.н. Викам:
- а те не са ли в нарушение?
- е как, то е патрулка, извикани са по сигнал
- щом не са в специален режим на движение са част от движението и трябва да спазват правилника
и оня почна да увърта, че не съм видял, че били пуснали буркани...
И в следващия момент минава няква пача без фарове (9 часа вечерта) :063: Оня даже не я и спря, направи й знак с ръка да си ги светне :screwy
при което се отказах да споря въобще...

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Пон 14 фев 2011 0:52

Господата полицаи не трябва да забравят,че заплатите им излизат от нашите джобове :twisted: И като ни спрат трябва освен да се представят и мирно да стоят :D

Потребителски аватар
wiseman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wiseman » Пон 14 фев 2011 1:13

Толкова съм им набрал, че само чакам следващия "полицай" да се заяде за някоя глупост. Ще го разкатая по съдилища :beat_butt2 , ще завеждам иск след иск докато му излязат пришки от ужас само като се спомене името ми. Няма съмнение, че има и много добри хора които се опитват да си гледат професията, ама като ми се зареди някой от село "Долно Нанагорнище" с мазна усмивка и промърмори "главен сержант 234нц3ц2бн 2о92е2бхе б ( ходи разбери дали китаец го е кръщавал) и почне "ама сега тука е еди кво си" веднага ми става ясно, че иска пари. Е нема!!! :dummy: . Вече си включвам телефона на запис пък съда да реши дали е доказателство. Най-сладкото е, че някоя медия ще го вземе, дори и кабеларка да е пак е нещо. Има много хубаво упътване как трябва да се държи полицай, когато ви спира. Какви видове проверки има и какъв е редът. Само затова, че не се е представил търпи санкция. Ще гледам тия дни да го постна. Писано е от адвокат. Може и да има линк някъде във форума, не съм го търсил.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 15 фев 2011 9:54

Всяко стадо си има мърша, но много мърши не са стадо ;)
Аз лично фишовете ги късам на момента, ей така от яд на простаците. Веднъж ме спират че завиваме 10 коли като втора лента, но само мен спряха - казвам им - "Добре де, спирайте всички като сте толкова отворени" - оня вдига рамене. Да му ги набута човек в гъза. Отворени са, знаят си стихотворението иначе, обаче ако някой им каже нещо "ъъъ, ко риечи?"

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”