Регистрация на Мазда с десен волан в КАТ?!?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Регистрация на Мазда с десен волан в КАТ?!?

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 фев 2011 19:05

Здравейте,искам да закупя Мазда 626 2.0 ditd 99год. с десен волан и ме интересува как става въпроса в КАТ?
Какви документи са ми необходими?
Също така ми казаха за някакъв проблем с фаровете за които се заяждали и можели да не я регистрират.
Но ако фаровете били пластмасови нямало проблем,само със стъклените имало проблем понеже при тях имало ляв десен и относно осветяването не можело да се коригира,като за нашите пътища.
Човека от които искам да е купя,казва че си е купил да с еприбере от там за да си докара багажа,и че е с документи направо готова за пред КАТ да се регистрира.Документите са 2 листа цветни такива жълтички(но на мен не ми е ясно кви са точно) на които пише модела на колата и данни за нея,а на другия има и име на купувача (пишеше А.П.) и какво друго още ще ми трябва за да е регистрирам.
Колко е Еко такстата,и останалите цени на цялата регистрация за в гр.Пловдив?

Всяко мнение ми е полежно,че утре сутринта отивам да е купувам иначе!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Регистрация на Мазда с десен волан в КАТ?!?

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 19:09

До това което мазваш, не би трябвало да имаш проблем! И ако фаровете на колата която искаш да купиш са стъклени продават лепенки, слагат се на фаровете и не пречат на останалите в движението!
Еко таксата е около 200 лева, само не си спомням до колко години беше 150 лева!
Околко 350 макс 400 лева си регистрираш колата! Но преди да я земеш я огледай, дали номера на купето и двигателя не са пренабивани или не са заличени, че в кат ше имая ядове!
На една деснячка докато сменях талоните на моята кола, не и сложиха плоба отзат на номера и му казаха да отиде да си изчисти двигателя и да дойде да му го впишат, ма ония сигурно духна :mrgreen:

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 фев 2011 19:14

А къде се продават въпросните лепенки,че намирам но само в чуждите сайтове-предимно английски сайтове.?

Иначе днеска гледахме колата всичко изглежда нормално,даже човека си е карал той тук в БГ няколко месеца,докато му е изтекла зелената карта.Утре пак ще погледна обстойно номера на двигателя и на купето за някакви измекярски работи.

Потребителски аватар
rangel_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rangel_80 » Нед 13 фев 2011 19:27

колега,няма да минеш само с лепенки,аз лятото регистрирах едно ренде десняк,сложихами номерата но неми дадоха малкия талон,дадоха ми един зелен талон на който пишеше чее за придвижване до сервиз без пътници и товари,направо я спряха от движение и ми казаха даси сменя фаровете и да заповядам в кат пловдив даси получа талона и стикера за техническия преглед

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 фев 2011 19:33

добре какъв е проблема толкова с фаровете?
ако ги регулирам предварително на машина и ги наглася както трябва да са за нашите пътища ще има ли проблем?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 13 фев 2011 19:36

tarikat89 написа:добре какъв е проблема толкова с фаровете?
ако ги регулирам предварително на машина и ги наглася както трябва да са за нашите пътища ще има ли проблем?

До колкото знам англииският фар колкото и да го леголираш той си бие в ляво, при тях бие в банкета, а при нас в насрещното движение, така че единственият вариант е слагане на лепенки който да отбиват лъча светлина, такава лепинка видях на един полицай на личният му автомобил и беше сложил само на левият фар, този който осветява насрещното платно! Но там работата намирисва на " Ако не си на някой, или до някой, си никой" Та колега нищо чудно да те накарат да сменяш и фарове!
Лепенките ги има на граничните пунктове ако не се лъжа или по магазините за аксесоари!

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 фев 2011 19:40

eми варианта е да се слагат лепенки и ако направят проблем за тях,ще се мисли нещо за други фарове..

Потребителски аватар
rangel_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rangel_80 » Нед 13 фев 2011 19:41

неможеш даги регулираш колега,самия рефлектор на фара е обратен тъй че най-вероятно,нови фарове :banghead:

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 13 фев 2011 19:44

само с лепинки няма да минеш...особено ако арменеца е на първи пост забрави...
еко таксите от понеделник са с нови цени, поне така казаха в петък...нямало да ги има отстъпките както досега
задължително ще ти трябва и застраховка гражданска отговорност, но да важи от предния ден...

tarikat89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tarikat89 » Нед 13 фев 2011 19:48

един познат които вкарва коли ми каза,че при по новите след 99-00год няма такива ляв,десен фар-ако са пластмасови фаровете и няма проблем с тях,НО ако са стъклени тогава трябвало само да се сменят фаровете

nero - какво значи с нови цени на еко таксите по скъпи или по евтини ?
и може ли да се направи застраховка на кола която няма БГ номер ?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 13 фев 2011 21:53

tarikat89 написа:nero - какво значи с нови цени на еко таксите по скъпи или по евтини ?
и може ли да се направи застраховка на кола която няма БГ номер ?

до сега правеха големи отстъпки и бяха стигнали до около 70 кинта за еко такса на кола...но нещо се е променило и казаха че вече няма да могат да правят отстъпки и верояно цените ще скочат

застраховка се прави задължително преди да влезеш в КАТ за регистрация (когато още нямаш номер и после допълнително се вписва след приключване на регистрацията), няма да ти приемат документите ако нямаш застраховката. също така ти искат да видят че имаш и двустранен протокол за птп (това взеха да го търсят в края на миналата година)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”