Почистване на турбина с кислород!! Възможно ли е?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почистване на турбина с кислород!! Възможно ли е?
Предложиха ми да ми почистят турбот с кислород в един сервиз:) та да питам има ли някаква опасност за турбото и дали може да се изчисти така?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Почистване на турбина с кислород!! Възможно ли е?
Съжалявам, но не съм чувал за този странен метод. С въздух успеха ще е същия.
Според мен се свалят двата охлюва и се почистват, ако е възможно и самото лагерно тяло, в комплект с ротора, се чисти на ултразвукова вана. Маслени и антифризени канали се третират с разтворител и компресор.
Би ли ги разпитал за същността на метода с кислорода?
Според мен се свалят двата охлюва и се почистват, ако е възможно и самото лагерно тяло, в комплект с ротора, се чисти на ултразвукова вана. Маслени и антифризени канали се третират с разтворител и компресор.
Би ли ги разпитал за същността на метода с кислорода?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Преди година един колега си е чистил неговата турбина там и той ме заведе и за година никви ядове няма върви на пушка
и затова се навих и цената е леко казана смешна 60 лева ми искат на него са му искали 80

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Най-приятелски искам да те предпазя от простотия. Проучи какво и как правят с тоя кислород, преди да им връчиш колата.
Дума не може да става за пръскане с бози, и продухване на инсталирано турбо. Всичкия отлюспен нагар ще падне във всмукателния колектор...нататък филма ти е ясен.
Дума не може да става за пръскане с бози, и продухване на инсталирано турбо. Всичкия отлюспен нагар ще падне във всмукателния колектор...нататък филма ти е ясен.

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Колега - възможно е да Гръмне - ей това е възможно!
Не знам , кой те е баламосал яко , но те лъжат!
Чистия кислород О2 - при съприкосновение с масло(машинно) - Се ВЗРИВЯВА на секундата- а знаеш ,че турбината е омаслена по принцип - там има смазване - достатъчно е само мъничко масло и БУМ!
не си го помисляй това с "кислорода"...
Не знам , кой те е баламосал яко , но те лъжат!
Чистия кислород О2 - при съприкосновение с масло(машинно) - Се ВЗРИВЯВА на секундата- а знаеш ,че турбината е омаслена по принцип - там има смазване - достатъчно е само мъничко масло и БУМ!

- Marto_VN
- Автомобил:
- Двигател:
Това ми звучи ала бала - 60 лева за чистене на турбо е смешна цена.. то само да го свалят ще искат 50.. Може би са го почистили , но с кислород ??? Това е лъжа повярвай ми...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”