:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Порше Карера

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Порше Карера

Мнениеот Plamen_RI » Пон 14 авг 2006 23:47

Здравейте колеги, досега не съм поствал във този раздел на форума, обече миналата седмица видях нещо което ме хвърли в размисъл и реших че не мога да не го споделя с вас.
Бях в София по работа, видях го пред една кооперация - Порше Карера, модел 2002 /проверих в интернет!!!/ с газова уредба. Откъде раазбрах ли? Ами тия дето я бяха слагали му бяха сдупчили калника и бяха изкарали вентила навън :lol:
mod edit: wili98 - лека грешка в заглавието

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Вто 15 авг 2006 2:04

Това него вярвам Курше 911 с газова, не че не може да се направи, но интересно ми е къде ще се сложи газовата бутилка при положение, че мотора е отзад, а багажника отпред и мястото в него е прекалено малко, защото резервоар, акумулатор и радиатори са отпред :roll:

Според мен нещо не си догледал или имаш нужда от нов дилър :D

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 15 авг 2006 7:47

Оооооооооооооо може може
аз преди 6 години като си монтирах моята газова , при пичовете беше един с последен модел С-класа и той за монтаж на газова, преди това на чисто ново субаро импреса бяха монтирали.....за мен това са тотални кретени и комплексари и най вече нещастници .....

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 15 авг 2006 8:50

Аз знам за един Кайен на метан така че просто нищо не може да ме учуди.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 авг 2006 9:06

One написа:Оооооооооооооо може може
аз преди 6 години като си монтирах моята газова , при пичовете беше един с последен модел С-класа и той за монтаж на газова, преди това на чисто ново субаро импреса бяха монтирали.....за мен това са тотални кретени и комплексари и най вече нещастници .....

и защо мислиш така?
баси кретените са тия от мерцедес бенц че пускат най-новата ц класа със заводска газова уредба, а?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 15 авг 2006 9:10

Ludia написа: и защо мислиш така?
баси кретените са тия от мерцедес бенц че пускат най-новата ц класа със заводска газова уредба, а?

газова или метанова монтират "фабрично" ?

и да си купиш кола за над 100 000 лв и да ти е проблем разхода и за какво говорим ако не за избиване на комплекси или иначе казано на гол тумбак чифте пищови ????
това са типични селски гъзари дето си дават послените пари за лъскава кола и после оле мале колко харчи , колко са скъпи частите.....комплексари и нещастници

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 15 авг 2006 9:14

газова уредба има в новата ц класа, в един от двигателите.
мисля че определенията които даваш за човек който е със скъпа кола и я кара на газ не ти правят чест. :wink:

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Вто 15 авг 2006 9:23

Ludia написа:газова уредба има в новата ц класа, в един от двигателите.
мисля че определенията които даваш за човек който е със скъпа кола и я кара на газ не ти правят чест. :wink:

да бе как не се сетих извинявам се на човека - тое е еколог и пази природата така , нали ?

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 15 авг 2006 10:16

Според мен нещо не си догледал или имаш нужда от нов дилър

Добре огледах колега, много ме впечатли. Вентила за зареждане беше изведен на задния калник (не си бяха направили труда да го слагат на някое по-скришно място), което ще рече че бутилката е някъде отзад.....под седалките ако е по-малка може и да се побере (гадая в момента) Честно ви казвам не го разбирам това, за сто хиляди евро кола, спортна при това, убеден съм че е патент Made in BG
:lol:

ПС Незнам какво точно имаш предвид с това за дилъра, моля те да поясниш колега Нико 1

Последна промяна от Plamen_RI на Вто 15 авг 2006 10:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 15 авг 2006 13:03

Какъв е проблема човека да се замисля за въздуха който диша той и неговите деца?Пък и не всеки който си купува такава кола е ограничена мутра :wink:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 15 авг 2006 13:14

Като се замислих за собственика, МУТРА е първото нещо което ми дойде на ум, признавам обаче че така и не се появи за да мога да кажа какъв тип /или типка/ го караше това чудо :lol:

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbogti » Чет 17 авг 2006 22:22

Браво на човека! Аз с две ръце подкрепям идеята за алтернативните горива!!! :bowdown
Не виждам какъв е проблемът подобна кола да си бръмка на газ с един цивилно монтиран газов инжекцион, а не с някой гаражно нашит вакуумен изпарител свален от Лада Самара (образно казано де).
Единственият проблем на Поршето ще му дойде допълнителния резевоар за газ, но пак казва "браво" и за това, че са го измислили къде да е.

Потребителски аватар
Banan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Banan » Чет 17 авг 2006 22:34

Според мен е тъпо. Като си купуваш супер скъпа кола или не те бърка разхода или вземаш дизел. Какво има да се мисли. Вече поршето ако няма дизелова версия е друг въпрос.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 авг 2006 7:08

Ама какво се карате за глупости?

Мутрите по северна България си ипотекират апартаментите за да карат S-класа и не излизат от града, щото няма пари за бензин.

Аз дори познавам един, дето бяхме седнали в Чичовци в Драгалевци преди години и му викаме - ела при нас, а той кара S класа V12 (36/100), а това са му около 40 км от Надежда, и не дойде, щото нямал пари за бензин :roll:

Тва е пълна излагация - порше на газ. И ако не е комплексарско - здраве му кажи! Един вид - глей кой съм аз :!: Ама само не ме гледай как живея, щото като видиш, че ям половин кило кренвирши от 2 лева, буркан лютеница и полвинка хляб на ден може да ти стане лошо. Важното е един път седмично да изкарам колата и да ида до Студентски град да гъзарея. Или да отида в Ялта и да пия минерална вода. 1 шише - цяла вечер. Като свърши си го пълня от тоалетната. Нищо, че там тече само топла. Ще изстине! :wink: (това ми го е казал лично управителя на заведението, който преди това беше барман)

Е от такива хора ми се повдига. Нощем рови по кофите, денем е последния тарикат. Да си живеят тъпия живот и да умират в тръстиката.

Тука няма смисъл да се караме по случая :lol:

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 18 авг 2006 9:18

Vlad777 написа:И ако не е комплексарско - здраве му кажи! Един вид - глей кой съм аз :!: Ама само не ме гледай как живея, щото като видиш, че ям половин кило кренвирши от 2 лева, буркан лютеница и полвинка хляб на ден може да ти стане лошо. Важното е един път седмично да изкарам колата и да ида до Студентски град да гъзарея.

ако е такъв човека зад волана едва ли щеше да си остави дюзата за зареждане отвън :wink: . Щеше да е хубаво скрита под капака, и щеше да зарежда само по тъмно :) а докато на този явно не му пука, така че ... колко харчи една карера попринцип ? какво пречи да е фабрично монтирана /тестово примерно/ ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”