Диагностика на катализатор
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
Диагностика на катализатор
Колеги искам да попитам има ли някъде във Варна сервиз където могат да ми издадат докумет,че имам катализтор ,че преди месец си купих Пасат Б5 и за данъчното ми трябва такъв докумет за да плащам по малък данък ,разликата не е голяма ама не искам да ги давам на държавата.Благодаря предварително
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Диагностика на катализатор
Аз наскоро регистрирах автомобил и никои нищо не ми е искал(за катализатора),просто посочих,че има на документа в даначното.А за доказване,че има работещ катализатор и то документирано освен представителство на VW които едвали ще свършат работата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Хм. Това сигурно е от тази година. Аз миналата година, на въпроса дали имам катализатор отговорих с "да" и това беше. А за работещ катализатор чак пък при производителя да се ходи? Просто се слага газ-анализатор или там с каквото ще се мери и се гледа отработената смес дали е в нормите.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Така е колега но няма кои да ти даде документ които да послужи за доказателство пред даначните(и на мен не ми е искан такъв).
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Нещо не сте се разбрали.
Те си имат някакъв справочник за колите и там си пише, дали има или не.
Подписва се една декларация и край. Така поне е в София. Кой ще ти даде такъв документ? Казаха ли от кой сервиз го издават? Питай ги.
Те си имат някакъв справочник за колите и там си пише, дали има или не.
Подписва се една декларация и край. Така поне е в София. Кой ще ти даде такъв документ? Казаха ли от кой сервиз го издават? Питай ги.
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:

Веднъж ме върнаха от год.преглед-ново евро изискване газовете на са в норма,а един пич от сервиза вика не се шашкаи тоя връща коли които са още в гаранция

- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
aми колеги аз сега живея във Варна но съм родом от Казанлък и съответно колата ми е със Старозагорски номер и понеже нямах време пратих баща ми да я зачисли в данъчното и така са му казали в документите е посочено че има катализатор но оттам му казали че искали документ че колата наистина има катализатор ,мотора ми е 1,9 ТДИ АХУ и доколкото знам този мотор е с ЕВРО 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
да в Казанлък и в Павел баня е така данъчните,искат документ за работещ катализатор - това го установява едно чиче в СБА Казанлък (гаража срещу централния вход),поглежда дали имаш такъв и срещу 15лв. ти издава въпросната бележка.Всичко е направено за пари.
- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
друг колега пък ми каза да отида в представителство на Фолксваген с големия талон и по кода на мотора да ми издадат бележка че колата излиза фабрично с катализатор ЕВРО 3
Такава бележка се издава и от пунктовете за Технически преглед.До колкото си спомням,това облекчение за катализатор важи за коли с мощност до 74KW .Имах едно Мицубиши евро 4,и този стандарт си беше отбелязан в големия талон
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
cr65 написа:Такава бележка се издава и от пунктовете за Технически преглед.До колкото си спомням,това облекчение за катализатор важи за коли с мощност до 74KW .Имах едно Мицубиши евро 4,и този стандарт си беше отбелязан в големия талон
Да до сто кончета само ти върши работа въпросната бележка, а колкото до това от къде...пробвай с търсачката или поразпитай познати от къде можеш да си набавиш такава...Аз си ги плащам на 20лв. и няма ядове...

- Antonio87
- Автомобил:
- Двигател:
ами колега аз съм 90к.с благодаря за отговорите
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”