Диагностика на катализатор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Диагностика на катализатор

Мнениеот Antonio87 » Пон 28 фев 2011 22:09

Колеги искам да попитам има ли някъде във Варна сервиз където могат да ми издадат докумет,че имам катализтор ,че преди месец си купих Пасат Б5 и за данъчното ми трябва такъв докумет за да плащам по малък данък ,разликата не е голяма ама не искам да ги давам на държавата.Благодаря предварително

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Диагностика на катализатор

Мнениеот van4ooo » Сря 02 мар 2011 19:45

Аз наскоро регистрирах автомобил и никои нищо не ми е искал(за катализатора),просто посочих,че има на документа в даначното.А за доказване,че има работещ катализатор и то документирано освен представителство на VW които едвали ще свършат работата.

bachest
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bachest » Сря 02 мар 2011 21:17

Хм. Това сигурно е от тази година. Аз миналата година, на въпроса дали имам катализатор отговорих с "да" и това беше. А за работещ катализатор чак пък при производителя да се ходи? Просто се слага газ-анализатор или там с каквото ще се мери и се гледа отработената смес дали е в нормите.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 02 мар 2011 22:30

Така е колега но няма кои да ти даде документ които да послужи за доказателство пред даначните(и на мен не ми е искан такъв).

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 02 мар 2011 23:06

Нещо не сте се разбрали.
Те си имат някакъв справочник за колите и там си пише, дали има или не.
Подписва се една декларация и край. Така поне е в София. Кой ще ти даде такъв документ? Казаха ли от кой сервиз го издават? Питай ги.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Сря 02 мар 2011 23:46

:да: така е и при нас но по едно време се носеха слухове,че ще трябва да се доказва като има катализатор работи ли.Данаците във всяка община са различни-критерия също,дано колегата не е разбрал правилно,че на едно място поискат ли ще тръгне като вирус навсякъде.
Веднъж ме върнаха от год.преглед-ново евро изискване газовете на са в норма,а един пич от сервиза вика не се шашкаи тоя връща коли които са още в гаранция scare ,на диагностика в друг(с име)сервиз всичко излезе ОК. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 03 мар 2011 0:22

aми колеги аз сега живея във Варна но съм родом от Казанлък и съответно колата ми е със Старозагорски номер и понеже нямах време пратих баща ми да я зачисли в данъчното и така са му казали в документите е посочено че има катализатор но оттам му казали че искали документ че колата наистина има катализатор ,мотора ми е 1,9 ТДИ АХУ и доколкото знам този мотор е с ЕВРО 3

lazarovv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lazarovv » Чет 03 мар 2011 10:07

да в Казанлък и в Павел баня е така данъчните,искат документ за работещ катализатор - това го установява едно чиче в СБА Казанлък (гаража срещу централния вход),поглежда дали имаш такъв и срещу 15лв. ти издава въпросната бележка.Всичко е направено за пари.

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 03 мар 2011 13:28

друг колега пък ми каза да отида в представителство на Фолксваген с големия талон и по кода на мотора да ми издадат бележка че колата излиза фабрично с катализатор ЕВРО 3

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 03 мар 2011 16:49

:?:

Потребителски аватар
cr65
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cr65 » Чет 03 мар 2011 21:33

Такава бележка се издава и от пунктовете за Технически преглед.До колкото си спомням,това облекчение за катализатор важи за коли с мощност до 74KW .Имах едно Мицубиши евро 4,и този стандарт си беше отбелязан в големия талон

tish
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот tish » Чет 03 мар 2011 21:46

cr65 написа:Такава бележка се издава и от пунктовете за Технически преглед.До колкото си спомням,това облекчение за катализатор важи за коли с мощност до 74KW .Имах едно Мицубиши евро 4,и този стандарт си беше отбелязан в големия талон

Да до сто кончета само ти върши работа въпросната бележка, а колкото до това от къде...пробвай с търсачката или поразпитай познати от къде можеш да си набавиш такава...Аз си ги плащам на 20лв. и няма ядове... :beer

Потребителски аватар
Antonio87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Antonio87 » Чет 03 мар 2011 22:08

ами колега аз съм 90к.с благодаря за отговорите

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”