Presian написа: 1-При изправен двигател дали е възможно да се кара извънградско (дали вдига повече от 80? ).
Хе! Ще трябва да поровя да изнамеря акта за превишена скорост на магистралата с бившия ми Трабант! Това през далечната 1992г.
Е, вярно, че беше в тунела горе, ама скороста си я пише - 127км/ч (Дали е вярна - не знам. Километража е разграфен до 120, ама стрелката беше доста след това деление

)
Presian написа: 2-Вярна ли е максимата, че с колкото го караш, толкова гори (караш с 20-2л./100км.; караш с 80-8л./100км)?
С 20км/ч не съм карал, но
болднатото е вярно... в града
Извънгадско при тази скорост е 5.7-6л/100
Presian написа: 3-Възможно ли е да гние и ръждясва (нали е от "картон" )
За това вече са ти отговорили

Гният гредите и пода.
Малко допълнителна информация:
Основен недостатък са селеновите втулки по предницата и необходимоста от периодично гресиране на 5 точки (всъщност - 6, защото има и гресьорка на жилото на ръчната

)
Също недостатък е лагерите на задните главини - 6306. Това са прави (не конусни) лагери, които не издържат много-много
Като правят сходимост на предницата много 'майстори' ти завъртат кормилото и застава на криво. За съжаление - не е на шлици, както сме свикнали и не става да го оправиш 'после'
Друг недостатък е липсата на серво на спирачките. Налага се да натискаш повечко педала, за да спре
Предимства са огромния просвет до пътя и възможноста да минеш буквално навсякъде!
Това чудо не знае спирка!
Ако решиш да правиш ремонт на двигатела - просто развиваш 3-те тампона, сваляш карба (едната му гайка е на много шиб@но място завряна!), гушваш го под мишница и го носиш във вас на терасата
Поне аз навремето така направих! А бях 60кила мокър
Пък и пълен ремонт, с все вала, но без бутала, ти излиза 160лв.
Ама ти трябва камък от гедоре 27 (за шайбата на ремъка) и 36 (или 32беше

) за централната гайка на маховика

Съвет: Търси да е комби!
Едно, че исгурно и Пассат ще можеш да вкараш в багажника на Трабант комби (

), друго, че седана те 'захлупва' ако седнеш отзад и човек се чувства некомфортно
Най-голямото предимство: Ще разбереш как се чувстват пилотите на американските СТЕЛТ-ове
Не, че СТЕЛТ толкова трещи, като го караш, но и двете превозни средства са еднакво невидими за новите радари!
Или поне аз с такова впечатление останах.
Откакто навлязоха по-западните коли в България - 3-4 пъти съм профучавал покрай патрулка с радар с 90 и... съм наблюдавал как спират някой зад мен
Един-единствен път катаджията ми се закани с глава
Сега с Пассата абсурд да ми се случи това...
За съжаление - отдавна го продадох трабантутника...

velinsl написа:За пример съобрази скороста и трафика и
виж колко време ще пътуваш до Бургас с двата автомобила - с голфа 3-4
часа, с трабанта - половин ден.

Пловдив-Троян с Трабанта го вземах точно за 1час и 45мин.
С Пассата съм пробвал - за под 1час и 35мин абсурд да стигна!
Не е до символите на социализма, бре!
Усещането и емоциите са съвсем различни!
Не бих се и замислил дали да не си купя, ако имах времето да поддържам 2 коли!