какво става ако не се плати глоба фиш ?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
какво става ако не се плати глоба фиш ?
ЗДР на всички.Първо се извинявам,че темата изобщо не е за тука....Преди малко ме спряха около Шумен (на "5-ти километър") то не само мене, а 90% от колите ги спрщха(явно имаше хайка),напрашиха ми проверка на документите и там стана белята.....прегледа ми е изтекъл с няколко дена и ми написаха глоба-фиш те са си прави куките ама кво да се прави.Интересува ме дали наистина след седмица ще стане акт и ще заминат и пари и точки или ще си остане фиш и мога да не го плащам,на един авер са му направили преди 3-4 месеца за превишена скорост и все още не е платил и нчма проблеми.Благодаря.
- 6669
- Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
- Двигател: AHF 1999
Re: какшо става ако не се плати глоба фиш ?
След 7 дни се превръща в акт 

6669 написа:След 7 дни се превръща в акт
Това май е много спорен въпрос!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
ivo_555 написа:6669 написа:След 7 дни се превръща в акт
Става,става.Колко колеги изгоряха с тея фишове.На всичкото от горе и точки им взеха

Хм, ми аз имам фиш от около няма и година, в сайта на КАТ още си ми го показва като фиш, как ще разбера аз че е станал акт???, и какво е основанието да стане акт, тъй да се каже къде го пише???
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
значи трябва да се плати преди да е станала по голяма беля.Благодая.
Bai Sando написа:ivo_555 написа:6669 написа:След 7 дни се превръща в акт
Става,става.Колко колеги изгоряха с тея фишове.На всичкото от горе и точки им взеха
И все пак колега, каква е процедурата, ако знаеш де, не си плащаш фиша, и от ма нататък какво става? Аз скоро ще ходя в КАТ и ще видя каква е хавата с моя фиш. Знаеш ли може и да съм изгорял.
За техническия преглед ли става въпрос,че той не важи ли дори и с изтекла дата до края на календарния месец 

Ми вече важал до датата, но става въпрос за фиш по принцип, и как и дали става акт!
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Колегите от бившата фирма все шофьорчета на камиони бяхме.Имахме разни фишчета от различни точки на България.Всеки викаше:Аааа фиш боли ме...Аз имах един от околовръсното на моста на Казичене,50 кинта за превишена скорост с камиона
.Платих си го на 3 ден.Онзи ден видях 2ма-3ма от тях,казаха,че станали актове.Ама не ги питах как са разбрали.С писмо ли как ли 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
"Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител."
тоест вече НАП има думата,плащай го навреме(7дни)не се опирай на това,че има давност и ала бала,вече няма такъв момент
всяко неплатено задължение от този род ти виси на партидата в НОЙ,НАП итн.
тоест вече НАП има думата,плащай го навреме(7дни)не се опирай на това,че има давност и ала бала,вече няма такъв момент
всяко неплатено задължение от този род ти виси на партидата в НОЙ,НАП итн.
Все ми се струва че има няква конспирация тука, ей сега изрових фиша, пише че трябва да се плати в 7 дневен срок, ма никъде не пише какво става ако не го платиш, камо ли да пише че става акт!
Re: какво става ако не се плати глоба фиш ?
Глоба с фиш отива при НАП,те ще ти пратят честитка по пощата,като сумата ще е глобата и някаква малка лихва,не става акт,може да ти пратят,а може и не,аз имам един за 30лв. от една година и нищо засега,така,че може да си караш 

- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
Цитат
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105
от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Издаден
фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването
му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.
Може дори да образуват изпълнително дело върху този фиш(акт) и да се наложи да платиш и разноските по делото,говоря като брат на прокурор!
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105
от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Издаден
фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването
му, се смята за влязло в сила наказателно постановление.
Може дори да образуват изпълнително дело върху този фиш(акт) и да се наложи да платиш и разноските по делото,говоря като брат на прокурор!
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
godfadar написа:Глоба с фиш отива при НАП,те ще ти пратят честитка по пощата,като сумата ще е глобата и някаква малка лихва,не става акт,може да ти пратят,а може и не,аз имам един за 30лв. от една година и нищо засега,така,че може да си караш
Защо като не знаеш, говориш и заблуждаваш хората?
В България, лихва върху глобата НЯМА.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”