въпрос относно гражданска и прехвърляне

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

въпрос относно гражданска и прехвърляне

Мнениеот golf_td » Сря 16 мар 2011 9:27

Може би има инфо из форума, но не ми се преглеждат цели теми.Имам конкретен въпрос - може ли да направя застраховка гражданска отговорност на кола, която все още не е моя, тоест предстои ми прехвърляне, въпроса е за последователността - първо да я прехвърля на мое има и тогава да и правя застраховка, преглед и т.н. или няма значение кое първо и кое второ.Колата си е регистрирана , в движение.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос относно гражданска и прехвърляне

Мнениеот koby » Сря 16 мар 2011 9:33

Свеки може да направи застраховка на кола дори да не е на негово име,но след прехвърлянето ако се сменят номерата застраховка не важи

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 16 мар 2011 9:38

Не съм сигурен откъде го знам, но ако предстои прехвърляне трябва да е твое име, може би застрахователен агент ще ти обясни по добре!

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 16 мар 2011 9:39

koby написа:Свеки може да направи застраховка на кола дори да не е на негово име,но след прехвърлянето ако се сменят номерата застраховка не важи

Това пък откъде го измисли, отива се при застрахователя и се пише добавка. Същото важи и ако колата има в момента действаща гражданска.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 16 мар 2011 9:40

ivo_555 написа:Не съм сигурен откъде го знам, но ако предстои прехвърляне трябва да е твое име, може би застрахователен агент ще ти обясни по добре!

Не преди месец жената си купи кола и беше с Врачански номера и нямаше ядове с застраховката,но след прехвърлянето тя беше невалидна вече

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 16 мар 2011 9:41

Ще сменяш ли номерата на колата след прехвърляне?

По-лесно ще ти е да направиш ГО на името на сегашния собственик по талон и после да си направиш добавък при промяната на собствеността, който винаги е безплатен....., освен ако не се променят условията на застраховката.

И обратното също е възможно, но си е на твоя отговорност, смисъл да не стане да направиш ГО на кола, която да не вземеш..?! mhihi

koby написа:
ivo_555 написа:Не съм сигурен откъде го знам, но ако предстои прехвърляне трябва да е твое име, може би застрахователен агент ще ти обясни по добре!

Не преди месец жената си купи кола и беше с Врачански номера и нямаше ядове с застраховката,но след прехвърлянето тя беше невалидна вече

Това е така, само ако има промяна по условията, щото цената за Враца е една, ама за София е друга...., всичко зависи от компанията.

Последна промяна от yoan4o на Сря 16 мар 2011 9:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 16 мар 2011 9:42

bobidi написа:Това пък откъде го измисли, отива се при застрахователя и се пише добавка. Същото важи и ако колата има в момента действаща гражданска.

Пич жената не 1 път ми е правила застраховка на колата която е на мое име

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 16 мар 2011 9:43

koby написа:
bobidi написа:Това пък откъде го измисли, отива се при застрахователя и се пише добавка. Същото важи и ако колата има в момента действаща гражданска.

Пич жената не 1 път ми е правила застраховка на колата която е на мое име

Пич нямам предвид кой да ти я направи, а че е можело да се напише добавък на старата гражданска на купената кола. Дано сега си ме разбрал.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 16 мар 2011 9:53

колата си е с бургаски номера и с такива ще си остане , за какво да ги сменям? само че не помня на моята как беше преди и затова питам. а освен това сега се сещам че в талона - големия фигурират данните на сегашния собственик - а като я купя трябва да са моите данни , тоест и талона се сменя ? така ли беше че съвсем се обърках... имайте предвид че е сигурна покупката. чакам в момента човека да плати старите данъци, за да направим прехвърлянето след това.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 16 мар 2011 9:56

koby написа:

Е да, ако се сменят номерата вече става друго! Но ако не се сменят, няма смисъл после да се занимаваш пак със застраховки! Що не звъннеш направо един телефон до КАТ и да питаш?

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Сря 16 мар 2011 9:57

ivo_555 написа:Е да, ако се сменят номерата вече става друго! Но ако не се сменят, няма смисъл после да се занимаваш пак със застраховки! Що не звъннеш направо един телефон до КАТ и да питаш?

Аз не бях ли написал така че ако смениш номерата не важи

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 16 мар 2011 10:14

добре , пояснявам, колата си е в България от няколко години, не беше карана дълго време , но не е спряна от движение, просто няма преглед, застраховка , винетка... сигурно е че ще я купя, от бургаски район е и пак ще се намира в бургаски район, тоест номерата няма нужда да се сменят, предстои прехвърляне, в момента в мен са малкия и големия талон на колата , както и самата кола. Просто не ми се чака прехвърляне затова попитах дали може направо да и направя застраховка още от сега.

mi40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mi40 » Сря 16 мар 2011 10:21

Застраховка Гражданска отговорност се сключва по данните от талона, т.е на сегашния собственик.
Твойте данни ще ги напишете на Обичаен водач, за да си по спокоен, а вече след прехвърлянето на колата отиваш само в застрахователната компания, за да ти издадът един Анекс и това е.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 16 мар 2011 10:25

Колега, застраховка за да я прехвърлиш в КАТ, така или иначе ще ти трябва, като отидеш при брокера, най вероятно те тези работи ще ги знаят, и ще ти кажат кой е правилния вариант!

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Сря 16 мар 2011 10:28

да, ще се посъветвам с тях

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”