Цигани на пътя!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Цигани на пътя!

Мнениеот MrDeath » Пон 28 авг 2006 9:29

в. "СЕГА" 28.08.2006г.
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2397&sectionid=2&id=0000402

Нито една жалба срещу фалшивите жертви на пътя

Денислав Цонев

Набралата популярност измамна схема, при която роми хвърлят децата си под случайни автомобили, не само продължава да работи, но и остава невидима за полицията. Оживените кръстовища в столицата като "Константин Величков" или прелеза в Суходол са сред районите, в които всеки съвестен водач може да олекне с между 200 и 1000 лв.
Един от последните случаи е отново в Суходол, където в района на жп прелеза скоростта на автомобилите е ниска и мястото е удобно за печелившата измама. Шофьор, който пожела да остане анонимен, разказа пред "Сега", че се е принудил да плати 200 лв. на роми, за да го пуснат. Движел се съвсем бавно през жп линията, когато бил въвлечен в "катастрофа" от жена, която буквално подхвърлила дете пред колата. Шофьорът мигновено бил обграден от роми, които поискали обезщетение от 1000 лв., за да не повикат полиция. В крайна сметка изнудвачите прибрали наличните у водача 200 лв. и взели номера на телефона му, за да уредят доплащането.
В подобна ситуация изпадат много шофьори в София, но според полицията такава тенденция не съществува. "Нямаме данни за такива случаи, това са измислици. Ако шофьорът удари пешеходец, това е престъпление. Ударът се квалифицира като непредвидим, ако пешеходецът излезе на платното от място, където водачът няма видимост. Тогава той не носи наказателна отговорност, но при положение че се е движел със съобразена скорост", обясниха от КАТ. Оттам допълниха още, че при такава ситуация водачът трябва да повика патрул, да остане на мястото на инцидента и да намери свидетел. Проверка във всички столични РПУ-та показа обаче, че няма нито един сигнал за подобна измама.

Това вярно ли е? Случвало ли се е на някой от вас ?
И какво би могло (трябва) да се направи, ако се случи?

Edit:
Колеги,

Молбата ми е по-скоро за съвет, как да се отреагира в дадената ситуация. Най-малко искам темата да се превръща в политическо обсъждане :roll:

Edit 2:
Същото важи и расови обсъждания

Благодаря!

Последна промяна от MrDeath на Пон 28 авг 2006 10:25, променено общо 2 пъти.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 28 авг 2006 9:42

хехехе на един колега точно на суходол мангалите му скроили тоя номер, само дето той толкова ги обича, че
извадил пищова и им казал че ще им застреля коня ако не се разкарат и така ония се умели в миг ;) :) :) само ромите и турците имат права в тази държава, българите имат само задължения ;) скоро като станем малцинство ще можем да се клеймваме като малцинство

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 28 авг 2006 9:46

Положението с мангалите е страшно.Няма да си отварям остат че ще затворят темата отново.Само да ви кажа един друг номер-стоиш на светофара сам идва мангал тропа ти по капака и ти праи нещо на гумата и я пука,тръгваш да го гониш да го биеш и друг ти се качва на колата и офеиква.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 авг 2006 9:48

съгласен съм, че правят кви ли не номера и че не носят почти никва наказателна отговорност, в сравнение с мен например....... ама разни изказвания от рода на "мангалрите на сапун"....не съм съгласен с това

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 28 авг 2006 9:54

Ах, гадни идиоти! Това е свинщина.
На мене ми се случи. Историята е такава - в прекрасното нарушение съм - на Борис в локалното в насрешното. Влизам от към Горнобански път, за да стигна до общината, там са 200 метра, иначе трябва да обикалям цял ден. Та карам си аз и вече ще завивам, има дупки по паветата, карам просто с по малко от 10 километра в час. от лявата ми страна имаше спряла някаква баничарка, от която не виждах тротоара. В следващия момент когато съм вече на средата на баничарката от пред нея изскача една женица, но определено на поне 30 години, от мургавата раса. Значи изскача по сердата на платното с гръб към мене, леко прикляка и си обръща главата на към мене и ме гледа с мазната си физиономия. Аз естествено набивам спирачки, спирам на сантиметри от нея, тя продължава да ме наблюдава, завъртам глава наляво и виждам един гаден мангал, който деликатно я приканва с ръка да се пребере на тротоара. Интересното е че там няма каде да пресича, отсреща е зелена площ и горе има ограда. Няма каде да иде. От там си паркирах, оня и се накара на циганката, тя отиде на някаде а тоя почна да се върти покрарай колите, абе няма думи. Бях побеснял просто. Внимавайте много!!! :!:

А че нямало подадени сигнали въобще не се очудвам. Въобще не може да им се има доверие на полицайте. За съжеление никои не знае дали ако се случи това и викнеш полиция няма да доидат, да те дръпнат настрани и да те "посъветват" да им дадеш някои лев, на 200-1000 лева мисля че може и полицаите да си преберат по нещо.
За съжаление ежедневието ми ме подтиква да си мисля такави неща и въобще не бих се очудил.
ВНИМАВАЙТЕ :!: :!:

Последна промяна от zaro на Пон 28 авг 2006 9:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MrDeath
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MrDeath » Пон 28 авг 2006 9:56

Колеги,

Молбата ми е по-скоро за съвет, как да се отреагира в дадената ситуация. Най-малко искам темата да се превръща в политическо обсъждане :roll:
Ако искате да постнем същата тема и в офф топик и особено ако е в петък :lol: , да се отдадем на политичеки (предизбони) спорове.

Благодаря и поздрави на всички.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 28 авг 2006 10:44

Immortal написа:Виж какво,аз тебе не те познавам,а ти мене познаваш ли ме че да ми говориш така?Разбрах само,че не си българин.Само едно ще ти кажа - България е за българите,а ако има чужденци,те да се държат както подобава,като на гости.Българина може да си прави каквото си поиска,защото си е у дома,в собствената си мила родина.

Immortal предупреждавам те да престанеш с този тип изказвания...

На твоят паспорт, както и на Скуба, както и на циганина пише БЪЛГАРИН.

това, че е друг етнос не го прави по-малко човешко същество.

Нито на теб ти дава право да определяш на кого е България.

моля дискутирайте темата, а не циганите...

Всъщност сега виждам че темата ще отиде и в offTopic

Последна промяна от wili98 на Пон 28 авг 2006 10:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 28 авг 2006 10:55

На мен единственият свестен начин да се "оправиш" в подобна ситуация, е "обади се на приятел", след което "обади се в КАТ".

Идеята е малко да отложиш/оталожиш ситуацията...
Въпреки, че не ми се иска да си помислям как би се чуствала съпругата ми возеща детето в такава ситуация...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 авг 2006 10:58

по темата няма какво повече да се каже ...
мангала е в позиция само ако ти направи номера на пешеходна пътека, ако се хвърли пред колата на прелез или на платното без маркировка за пешеходци, незнам на какво друго разчита освен страх в шофьора. Както те си "докарват" свидетелите, така и ти може да си "докараш".

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пон 28 авг 2006 10:59

Аз знам със сигурност за един такъв случай - моя позната в Х. Димитър - спира на светофар и при почти спряла кола (примерно 5 км/ч) българска гражданка от ромски произход хвърля отрочето си върху предния капак. Тя се шашка и слиза да види какво става. Докато майката на "пострадалото" дете вика по нея и прави суматоха, нейни "сподвижнички" обират колата до шушка.

Идентичен случай с мой роднина в ... Чикаго. Главните действащи лица - афроамериканци.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 авг 2006 11:12

Само ще кажа един факт: Братовчет ми е съдия в Бургас. Гледа 12 (дванадесет!!!!) дела на една баба (българка) срещу шофьори които са я блъскали (действието се развива преди 10 одини). И се оказва, че бабата зорлем ходи да се хвърля под колите, после съди шофьорите и така си живее от парите, които хората за й плащали за "лека телесна повреда". Било й е станало професия. Така че циганите не откриват нищо ново

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 28 авг 2006 11:26

мдаа, а за да им е по-лесно на органите на реда - нова телевизия - темата на нова или господари на ефира......

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 28 авг 2006 11:34

batmilko написа:мдаа, а за да им е по-лесно на органите на реда - нова телевизия - темата на нова или господари на ефира......

абе ако се случи сам ще заседна някъде с камерата в ръка и после направо в телевизията ...

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пон 28 авг 2006 11:45

Red_Jetta написа:имам една идея но трябва някой да я реализира. някой разбирай МВР примерно:

няколко скрити камери на обичайните им места за изнудване...

след два-три псевдо инцидента и всички действащи лица плюс свидетелите - на топло, ще намалеят "инцидентите".

видео запис не е доказателство в съда

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”