Дилема за летни гуми Yokohama
- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дилема за летни гуми Yokohama
Бях се навил да купя летни Uniroyal Rainsport за 480 лв комплекта с отстъпка от Диана. Сега мой приятел ми пусна един бръмбар. Брат му има кола на 14 000 км, от които половината е карал с летни гуми Yokohama от моя размер(205/55/16). Сега решил да ги продава, търси им 300 лв. Колата всъщност я кара жената на човека. Имам му доверие че гумите са наред, приятели сме. Въпроса е дали да купя тези или чисто нови? Вие как мислите? Въпросната кола на която са карани е на година и нещо, тоест гумите не са стари.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Дилема за летни гуми Yokohama
Разликата в цената е малка, ако бяха 200лв ок, но 300 не са малко. Проблем виждам в стила на каране на повечето жени и по-скоро липсата на такъв. Дупки ли? Давайте ги повече... твоя приятел няма как да знае колко са пострадали бордовете, балона е последната фаза на демидж. такаче аз бих те посъветвал за нови. 

- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
hooligan_sk написа:Разликата в цената е малка, ако бяха 200лв ок, но 300 не са малко. Проблем виждам в стила на каране на повечето жени и по-скоро липсата на такъв. Дупки ли? Давайте ги повече... твоя приятел няма как да знае колко са пострадали бордовете, балона е последната фаза на демидж. такаче аз бих те посъветвал за нови.
+1 приятелството си е приятелство, но твоя човек не може да ти гарантира през какви пътища е минала колата за тези 7000 км, така че наистина най-добре си е новата гума. Плюс това YOKOHAMA (изказвам лично мнение, моля колегите да не ме нападат

За 250 ги взимай,има много хляб в тях!С летни се прави компромис,със спестените 230 доплащаш и взимаш чисто нови зимни 

- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
godfadar написа:За 250 ги взимай,има много хляб в тях!С летни се прави компромис,със спестените 230 доплащаш и взимаш чисто нови зимни
Не съм съгласен, че с летните гуми трябва да се прави компромис, при положение, че всички лятото карат малко по-агресивно и бързо в сравнение със зимния период. А по темата, най-добре е да си купиш нови гуми.
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
Не съм съгласен, че с летните гуми трябва да се прави компромис, при положение, че всички лятото карат малко по-агресивно и бързо в сравнение със зимния период. А по темата, най-добре е да си купиш нови гуми.[/quote]

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С нищо не трябва да се прави компромс, зимни си имам нови Uniroyal. Въпроса е дали тия 7 000 км въобще са компромис.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Единствено като ги видиш на живо ще си прецениш 
Подобна гума вероятно е 150 лв. за брой, така че ако са с ДОТ поне **09 и са добри - не се колебай

Подобна гума вероятно е 150 лв. за брой, така че ако са с ДОТ поне **09 и са добри - не се колебай

- hooligan_sk
- Модератор
dragozow написа:С нищо не трябва да се прави компромс, зимни си имам нови Uniroyal. Въпроса е дали тия 7 000 км въобще са компромис.
Ако ти си си ги карал не, но след като ги е карала жена за мен са компромис! Ако чете някоя жена - нека се обижда

-
- Автомобил:
- Двигател:
Гуми се купуват нови (моята философия).
Всякакъв клас евтини,средни, скъпи - винаги нови. Според възможностите.
Всякакъв клас евтини,средни, скъпи - винаги нови. Според възможностите.
-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Абе, това са 7000 километра бе хора. Нищо работа. Ако беше цяла кола на тези километри никой нямаше да си помисли за смяна нагумите след като я вземе. Ще си якара и ще си вика туй е нова кола.
- hooligan_sk
- Модератор
drmilendd написа:Абе, това са 7000 километра бе хора. Нищо работа. Ако беше цяла кола на тези километри никой нямаше да си помисли за смяна нагумите след като я вземе. Ще си якара и ще си вика туй е нова кола.
Естествено, обаче ако за съвсем малко пари повече можеш да я вземеш на 0км, ще я вземеш на 0

Най-добре виж състоянието на гумите и прецени сам.
И какво значение има мъж ли ги е карал или жена
И какво значение има мъж ли ги е карал или жена

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз пуснах и едно запитване до вносителя на гумите. От тоя размер има налични няколко модела, от 177 до 240 лв за бр.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”