Честита коледа!
Има ли колеги запалени по оф-роуд с мотоциклети!Реших да се пробвам и аз , та да попитам какъв мотор за начинаещ,екипировка,и др разни за който не се сещам в момента!

оф-роуд двуколесни
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Re: оф-роуд двуколесни
Даскала ше каже

- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
Много зависи от това къде ще го караш.За гората е по-добре 4-тактово ,защото газта там е по-плавна от на 2-тактовите машини.Като кубици за начинаещ ... 250 4-тактово или 125 2 тактово.Екипировка е най-важна.Каска,ръкавици,ботуши,броня,наколенки и лакетници това са нещата.Влез във http://forum.offroad-bulgaria.com/. Там пише всичко за мотори,екипировка и консумативи.И умната ,че белите бързо стават.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
Четох в този форум, но доста работи остават неразбрани ,кое е за предпочитане въздухар или с водно ,на коя марка да се спра първоначално за сума около 1000лв и тн.Харесал съм- ямаха дт;хонда хл -някакви отзиви!
1000 лв са много малко за такъв спорт.
камо ли за мотор ,то един 50 куб. скутер струва толкова.
поне преготви 3000 лв най малко за мотор.
камо ли за мотор ,то един 50 куб. скутер струва толкова.
поне преготви 3000 лв най малко за мотор.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
След справка с мобилето -поне 20-30 мотора крос или ендуро на цена 700-1200лв!
Споменал съм ,че първият ще е с учебна цел така че 3000лв са ми много да ги хвърля е така имам впредвид че може да не се справя с оф роуда ,или пък да не ми остава свободно време !Затова съм определил такава сума!
Споменал съм ,че първият ще е с учебна цел така че 3000лв са ми много да ги хвърля е така имам впредвид че може да не се справя с оф роуда ,или пък да не ми остава свободно време !Затова съм определил такава сума!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
За 700 лева, може да вземеш един Шезед, поне са кЪтЪри, докато се научиш, тия 700 лева ще ти стигнат и за резервни части, не се шуткай на много скъпо мотори, че ако нямаш опит, лесно се потрошват!
Поне аз така съм се учил.. Сега може да има по-модерни начини!
Поне аз така съм се учил.. Сега може да има по-модерни начини!

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Тези 1000 лв трудно ще ти стигнат за екипировка само,камо ли за мотор!
Скоро не съм разглеждал обяви и незнам как вървят цените,но с едни поне 1500 лв може и да намериш някой XL,DR или XT.
Като пак не е гаранция че ще е читав,гледане му е майката,и късмет.Незнам как си с физическите данни защото изброените от мен "стругове" са от порядъка на 150-170 кг,и малко трудно се вдигат
.Самият аз карам такова "железо"
,но не съм икономисал пари от екипировка,щото после много боли(като паднеш наколко пъти ще разбереш)! 

Скоро не съм разглеждал обяви и незнам как вървят цените,но с едни поне 1500 лв може и да намериш някой XL,DR или XT.

KTM 500 450cc водно охлаждане,4 тактов (но са по-скъпи ~3к. и нагоре)
За твоя ценови клас КТМ 250сс пак с водно,4 тактов
За твоя ценови клас КТМ 250сс пак с водно,4 тактов

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
По добре си търси такъв с водно охлаждане, щом ще е за офф-роуд и за в гората, значи че ще има доста бавно каране което е убиеца на въздухарите. На че не могат да се карат, но загряват по бързо, а те загреят ли и губят мощност. Според мен 250сс 2Т мотор с водно е идеален, не знам защо твърдите че не стават. Набират се по бързо и имат по голяма мощност за един и същ обем, вярно че трябва да ги държиш в обороти, но ще свикнеш. Според мен за 1500лв можеш да си намериш такъв който да отговаря на изискванията.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
Приблизителните 1000 лв са само за моторетката ,целта е да не се хвьрлят много за учебна машина която ще се кара един два или три месеца през които ,ще се разбере дали ще се продьлжи с оф роуда!
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
ludiq1918 написа:Според мен 250сс 2Т мотор с водно е идеален, не знам защо твърдите че не стават.
Те стават ама не и за новобранци и не за гора!125 2Т или 250 4Т повече от това за новак е много.250 2Т се равнява на 450 4Т ... това са 60+ коня и 10 мин. каране неможеш да го удържиш.Какъв е смисъла да имаш 60+ коня ,които неможеш докрай да използваш ... като можеш да си вземеш 250 4Т ,които са около 40+ коня и ще можеш да го караш както трябва.4Т са по-скъпи и подръжката им е по-скъпо ,но пък са по-добри за гората.За да караш 2Т в гората трябва да го поддържаш в така наречения "powerband".Това са определени обороти ,в които мотора има пълна мощност.В гората неможеш да ги поддържаш просто няма как ,а 4Т няма такова нещо.При тях газта е по-плавна и би се научил по-лесно ,и по-бързо отколкото на 2Т.Тия 1000лева дето викаш за екипировка няма да ти стигнат.Ботушите с каската са ти 300++ лева ,че и повече.Този спорт не е евтин.
Следи mobile.bg и оффроуд форума излизат хубави обяви ...

- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Тъй като човекът е новак, и явно няма средства за да се оборудва с нови и скъпи неща(не е само той де), може да потърси екипировка втора ръка. Намират се из онлайн търговете и сайтовете. Разбира си може да не иска втора ръка.
Относно това за 2Т моторите, аз карам такъв(вярно 50сс, но съм карал и 250сс и мисля на пролет да взема, но говоря за стари соц мотори). Та свикне ли му човека на диапазона в който има сила ще се справи, но тук е проблема, че при 2Т моторите силата им е в средните и във високите обороти за разлика от 4Т. Но това лесно се променя чрез сменя на пиньоните.
Относно това за 2Т моторите, аз карам такъв(вярно 50сс, но съм карал и 250сс и мисля на пролет да взема, но говоря за стари соц мотори). Та свикне ли му човека на диапазона в който има сила ще се справи, но тук е проблема, че при 2Т моторите силата им е в средните и във високите обороти за разлика от 4Т. Но това лесно се променя чрез сменя на пиньоните.
- bodil4o
- Автомобил:
- Двигател:
ludiq1918 написа:съм карал и 250сс и мисля на пролет да взема, но говоря за стари соц мотори
Повярвай ми старите соц мотори немогат да се доближат до сегашните кросаци.Човека не е казал дали иска ендуро или чист крос.Кросакът не е за гора.
- kiiko
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на отзовалите се !
Относно екипировка -имам като за начало.Няма да се хвърля направо на някакви скокове или по екстремно каране ,ще се обиколят околията и близките поля и гори!А отсносно моторетката не мога да преценя още 2т или 4т.НякоЙ казват че не минеш ли през 2т остава дупка през моторджиският ти живот!Та относно моторетките ще изчакам още някое и друго мнение!

Относно екипировка -имам като за начало.Няма да се хвърля направо на някакви скокове или по екстремно каране ,ще се обиколят околията и близките поля и гори!А отсносно моторетката не мога да преценя още 2т или 4т.НякоЙ казват че не минеш ли през 2т остава дупка през моторджиският ти живот!Та относно моторетките ще изчакам още някое и друго мнение!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”