Имам следния проблем с Армеец и се чудя дали е масова практика при тях. Текущо имам около 10 щети заведени при тях (повечето за пукнати гуми от дупки, понеже бях с 215/40/16 Унироял и ги пуках като балони). Сега са ми надраскали на паркинга задната броня, която преди 10 дена отремонтирах и я маркираха като оправена. Отивам да заведа щета и ми казват, че понеже имам 10 щети едва ли ще ми изплатят тази или то поне ще я изплатят на 50% максимум, а боята е на 2 седмици само и в тяхния протокол за маркировка го пише. Доколкото видях нямам лимит на щетите в полицата като бройка. Чудя се дали да не сезирам КЗП и дали на други са го въртяли този номер, а именно казано в прав текст:
Видиш ли ние не печелим от твойто каско, затова ще те отрежем.

Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Re: Армеец - кофти номера
Комисия за финансов надзор, те контролират застрахователите...
http://www.fsc.bg/
Освен кзп, алармирай и тях
Това са ти го казали тия, дето приемат щетата, а реално "ликвидация на щети" (мисля, че така се казваше тоя отдел) решават дали и колко...
По принцип знам, че при всяка щета ти пада премията и можеш да си доплатиш, за да плащат на реални цени, но не съм сигурен...
http://www.fsc.bg/
Освен кзп, алармирай и тях

Това са ти го казали тия, дето приемат щетата, а реално "ликвидация на щети" (мисля, че така се казваше тоя отдел) решават дали и колко...
По принцип знам, че при всяка щета ти пада премията и можеш да си доплатиш, за да плащат на реални цени, но не съм сигурен...
- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Исках да си доплатя ама те не искат
Даже мацката отговаряща за дозастраховането, каза че след като ми изтече застраховката едва ли ще искат изобщо да ми сключат нова.

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
svedbg написа: Текущо имам около 10 щети заведени при тях

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Re: Армеец - кофти номера след 10 бр заведени щети
Е що да страдат, слагат му завишение и ако иска.
Регистър има за щети по ГО, за каско май още няма, смени компанията колега няма да си първият.
Регистър има за щети по ГО, за каско май още няма, смени компанията колега няма да си първият.
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Преди бях при Армеец. Имах една заведена щета на паркинг.
За следващата щета - някаква девойка, според едни баби от съседния блок, хубаво ме беше забърсала. Предна броня, дясно огледало и врата. Щетата беше сериозна и извиках тяхна кола на място. Дойде идин нагъл чичко и ме пита що съм бил паркирал там, където и останалите - нямал ли съм гараж, че на улицата. WTF?
Писа някакви документи и вика след 1 седмица ще ти звъним. Ни вопъл ни стон. След месец издирвания се оказа, че са отказали да ми покрият щетите, защото онзи чичко - експертът преценил, че не били се случили там. Съответно на снимките, които направи няма как да не се виждат стъклата от огледалото и парчетата боя по улицата...
И ме заебеха без реално обяснение. Жалби и т.н. не помогнаха.
Армеец не струват. Това е.
За следващата щета - някаква девойка, според едни баби от съседния блок, хубаво ме беше забърсала. Предна броня, дясно огледало и врата. Щетата беше сериозна и извиках тяхна кола на място. Дойде идин нагъл чичко и ме пита що съм бил паркирал там, където и останалите - нямал ли съм гараж, че на улицата. WTF?
Писа някакви документи и вика след 1 седмица ще ти звъним. Ни вопъл ни стон. След месец издирвания се оказа, че са отказали да ми покрият щетите, защото онзи чичко - експертът преценил, че не били се случили там. Съответно на снимките, които направи няма как да не се виждат стъклата от огледалото и парчетата боя по улицата...
И ме заебеха без реално обяснение. Жалби и т.н. не помогнаха.
Армеец не струват. Това е.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Не само Армеец, не само те, всички са така, когато дойде ред да взимаш от тях! Просто няма какво да се коментира, според мен колегата да си търси правата до дупка и това е!
Ако не стане нищо, това ти е за урок, автокаско да не си правиш, тъй като няма кой да ти го плати!
Преди 5 години един със Мерцедес беше всеки ден при застрахователна компания, няма да споменавам името и! Та колата и да имаше драскотина от камъче на предният капак, той беше там!
Абе всеки ден беше там , по едно време си помислих че работи в агенцията
И така се познавах с жената дето работи там : И я запитах!
Тя ми каза, тоя и*аХти глиста... молим се всеки ден, някой да не му одраска лака!
Та според мен не си заслужават, като знам как се отнасят с клиентите си, твърдо НиЕеЕ!
Ако не стане нищо, това ти е за урок, автокаско да не си правиш, тъй като няма кой да ти го плати!
Преди 5 години един със Мерцедес беше всеки ден при застрахователна компания, няма да споменавам името и! Та колата и да имаше драскотина от камъче на предният капак, той беше там!
Абе всеки ден беше там , по едно време си помислих че работи в агенцията

И така се познавах с жената дето работи там : И я запитах!
Тя ми каза, тоя и*аХти глиста... молим се всеки ден, някой да не му одраска лака!
Та според мен не си заслужават, като знам как се отнасят с клиентите си, твърдо НиЕеЕ!

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
За колкото е застрахована колата, до толкова могат да ти изплащат щети, дори и 15 да са. Търси си правата. 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:За колкото е застрахована колата, до толкова могат да ти изплащат щети, дори и 15 да са. Търси си правата.
Какво да търси при 10 щети? Колега моли се да не ти откраднат колата защото тогава няма да видиш лев

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Абе мен ако питате истината е една всички застрахователи не струват
А ако трябва да напиша реалното си мнение за застрахователите модуля не ми мърда

А ако трябва да напиша реалното си мнение за застрахователите модуля не ми мърда

- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
KirilGeorgiev написа:Какво да търси при 10 щети? Колега моли се да не ти откраднат колата защото тогава няма да видиш левОбърни се към застрахователите да си дозастраховаш колата
Аз от Армеец съм доволен никога не са ми правили проблем и парите който са ми давали са ми покривали щетите та е оставало и за бира
Интересно мислене имаш, както съм написал по-горе Армеец отказват да ме дозастраховат. Досега наистина нямаше проблеми, но изведнъш стигаш лимита, който е само теоретичен (не го пише) и хоп почват да въртят номерата. Нали затова след всяка щета, отивам и си отремонтирам колата. В момента по всички щети, които са ми заведени са оправени и маркирани при тях. Ще видя какво ще решат експертите и как ще ме обезщетят. Ако наистина ми излезнат с решение, че имам 10 щети то ще си търся правата. Нали все пак това е идеята на застраховката, да покрие щетите, причинени на автомобила ми. По тази логика, ако ми откраднат колата няма да ми дадат уговорената сума, защото е по висока от премията, платена при сключване на застраховката

Дано са сериозни наистина Армеец.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Не, че оправдавам застрахователя ама 10 щети... И аз да бях и аз щях да ти откажа...
То по твоята логика като си платил каско дай да караме не на 40 а на 10 гума щом някой друг ще плаща после...
Не искам да казвам, че съм някакъв критерий, но през живота си имам една единствена заведена щета по каско и то при ПТП по вина на другия водач. Да правиш 10 и то повечето за гуми... лъха на безотговорност.
Това, че колата е застрахована НЕ лишава собственика от необходимостта да си я пази сам.
Желая ти успех все пак с армейците, но помисли и ти по въпроса за рационалното стопанисване на собственото ти имущество
То по твоята логика като си платил каско дай да караме не на 40 а на 10 гума щом някой друг ще плаща после...
Не искам да казвам, че съм някакъв критерий, но през живота си имам една единствена заведена щета по каско и то при ПТП по вина на другия водач. Да правиш 10 и то повечето за гуми... лъха на безотговорност.
Това, че колата е застрахована НЕ лишава собственика от необходимостта да си я пази сам.
Желая ти успех все пак с армейците, но помисли и ти по въпроса за рационалното стопанисване на собственото ти имущество

-
KirilGeorgiev написа:bnick написа:За колкото е застрахована колата, до толкова могат да ти изплащат щети, дори и 15 да са. Търси си правата.
Какво да търси при 10 щети? Колега моли се да не ти откраднат колата защото тогава няма да видиш левОбърни се към застрахователите да си дозастраховаш колата
Аз от Армеец съм доволен никога не са ми правили проблем и парите който са ми давали са ми покривали щетите та е оставало и за бира
Какво значение има колко броя са ти щетите? Например колата, ако е застрахована за 5к, до толкова могат да ти изплащат по щети. При кражба се вади от крайната сума, в случая 5к, размера на щетите с % на овехтяването през този период и се получава сумата за плащане.
То е ясно, че застрахователите не обичат да плащат, но...
-
groznika написа:Не, че оправдавам застрахователя ама 10 щети... И аз да бях и аз щях да ти откажа...
На мен ми чупиха предния прозорец 2 пъти в продължение на 1-но Каско. Чупиха ми страничния десен, изкъртиха касетофона без панел и имах две зажулвания на бронята, не по моя вина. И на мен ми се дървиха тогавашните ми застрахователи, па ми оправиха всичко. Три години преди това плащах по 500-700лв каско, без никакви щети. По твоята логика, какво...
така, така, да плащат и по 20 щети, ако откажат -> жалбичка в КРС, да се трупат там, рано или късно ще им обърнат внимание.
Каквото повикало, такова се обадило, аз КАСКО не искам, ама ако го нямам няма да си намеря колата, та докато не си обуздаят апашите ще плащат ... докато не избия премията за всяка люспа съм при тях. Повече такива клиенти им пожелавам от сърце.
няма смисъл да се разправяте фейс2фейс с индианци, повечето от тях за това са сложени там, да си опънете нервите взаймно и после кой от къде е, без реални финансови загуби за търговеца. Ако нещо не ви харесва, пишете до централи, регулатори и тн вождове, колкото повече спам се събира, толкова по-добре. На по-горните нива все има някой, който рано или късно ще обърне внимание на количеството и някакви мерки ще се вземат. Но само с устно оплакване и разправия работа няма да свършите.
Каквото повикало, такова се обадило, аз КАСКО не искам, ама ако го нямам няма да си намеря колата, та докато не си обуздаят апашите ще плащат ... докато не избия премията за всяка люспа съм при тях. Повече такива клиенти им пожелавам от сърце.
няма смисъл да се разправяте фейс2фейс с индианци, повечето от тях за това са сложени там, да си опънете нервите взаймно и после кой от къде е, без реални финансови загуби за търговеца. Ако нещо не ви харесва, пишете до централи, регулатори и тн вождове, колкото повече спам се събира, толкова по-добре. На по-горните нива все има някой, който рано или късно ще обърне внимание на количеството и някакви мерки ще се вземат. Но само с устно оплакване и разправия работа няма да свършите.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”