вчера имах работа по центъра и се набутах да търся място за паркиране на ул. Съборна. Знаейки, че през почивни дни и уповавайки се на подобна табела сл. абонамент няма...

...паркирах своята каручка пред лъскав бутиков магазин. Отпред имаше разпънати табели за служебен абонамент, но една липсваше в края и успях да се мушна. Слизайки от колата бях посрещнат от някакво "охранителче" което започна да мрънка и да хълца как не можело да спирам там защото местата били платени и запазени само за магазина. Теглих му една бърза майна обяснявайки му, че в почивни дни служебен абонамент няма, но той настоя!
Шефа така бил казал, местата само за клиенти, платено било за винаги, уикенда падал абонамента само на учрежденията, но не и частния (техния) абонамент... Некви фокуси, некви драми

Побеснях, но понеже не бях на 100% сигурен в правотата си преместих колата! Пътьом споделих случката с няколко пича от охраната на х. Шератон и те ми отвориха очите.
Служебен абонамент през неработни (почивни и празнични) дни НЯМА! Въпреки това разни бароци и собственици на лъскави магазини си опъват табелките и хич не ги е еня. От общината идват, глобяват ги и онези отново си правят каквото си знаят.
Момчетата, които охраняват тези обекти са задължени да изпълняват заповедите на шефовете си и да гонят колите от пред магазините нарушавайки закона и наредбите на общината под заплаха от уволнение...

Днес отново имам работа по Шератон и ще огледам ситуацията. Ако нещата са същите обмислям да се обадя в столичния инспекторат макар и да не пожъна голям успех...