Изчезнал номер на автомобил от винетка!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
globetrance
Автомобил: VW Golf
Двигател: 1.8 T

Изчезнал номер на автомобил от винетка!

Мнениеот globetrance » Нед 10 апр 2011 15:26

Здравейте.Преди малко докато си миех прозорците на колата забелязах ,че номера на колата ми , който бях написал върху винетката се е изпарил и няма и следа от него,вероятно от напичането от слънцето.Та , искам да попитам дали това е някакъв проблем ,защото не ми е ясно задължително ли е да е написан номера там или отминиха простотията?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Изчезнал номер на автомобил от винетка!

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 10 апр 2011 15:29

Акo винетният стикер, си е залепен както трябва няма да има проблем! Не се опитвай да сваляш винетката за да си пишеш номера, ако нещо те питат куките казваш че от слънцето е изчезнал, показваш им изразъка с номера на колата който е от винетката и си готов!
Този закон навлиза напълно 2012-та година mhihi

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Нед 10 апр 2011 15:55

Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Нед 10 апр 2011 16:02

И за кво е изобщо тая простотия като имам отрязъка от винетката и фактура от бензиностанцията със номера на колата напечатан на нея :screwy .Иначе изобщо не съм се и занимавал да пиша нещо по винетката-има ли винетка имам ай бегай тогава д*а и простаците дет са го измислили.

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Нед 10 апр 2011 16:03

yano написа:Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.

Това малоумие отпадна както и много други.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Нед 10 апр 2011 16:14

airjohn написа:Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.

:да:

Потребителски аватар
Presian
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 11 апр 2011 7:42

Не би трябвало да имаш проблеми. Пази си к. бележка, отрязъка с баркода и квитанцията и си ти. М/у другото имаше една врътка, че, нали, от догодина е задължително да пишем номерата на колите по винетките, та ако рег. номерът ти е в/у винетката , то тя важи и януари месец 2012, а ако не си го написал, важи до 31 декември 2011.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 11 апр 2011 8:06

Presian написа:... М/у другото имаше една врътка, че, нали, от догодина е задължително да пишем номерата на колите по винетките, та ако рег. номерът ти е в/у винетката , то тя важи и януари месец 2012, а ако не си го написал, важи до 31 декември 2011.
Моля да посочиш в кой закон го пише това! Или просто си говорим?

Потребителски аватар
Presian
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Пон 11 апр 2011 8:38

Ами бях го чул, прочел, видял някъде, от някого, някога. Ама то излиза, че само си говорим тогава... Ако неволно съм излъгал се извинявам...
П.П. Ще потърся повече инфо и ако наистина има нещо такова ще пиша...

Edit:
Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).

Тъй като проектът е приет от Министерски съвет, но не от Народното събрание АПИ внесе ново предложение, с цел да не се създава напрежение между гражданите и контролните органи.

Предложението включва следния текст: „Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на рег. № на ППС се налагат от 01.01.2012г.".

Източник: http://money.bg/news/id_842017416
Ето още: http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 11 апр 2011 9:11

Чудесен цитат. Нека да отбележим следните неща:
Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).

Тъй като проектът е приет от Министерски съвет, но не от Народното събрание АПИ внесе ново предложение, с цел да не се създава напрежение между гражданите и контролните органи.

Предложението включва следния текст: „Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на рег. № на ППС се налагат от 01.01.2012г.".
Хайде да не се глобяваме още позовавайки се на проект! mhihi
Аз номера на винетката не съм написал. Не съм длъжен. Ако след 01.01.2012 някой иска да го напише - нямам нищо против - аз ще снимам отстрани как ми разлепя и унищожава винетката, на която пише до коя дата е валидна.

Потребителски аватар
ivo_kostov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_kostov » Сря 13 апр 2011 20:55

хм,ако ще пишете номера си на винетката гледайте да е с писец-перманентен а си мисля,че и червения писец е вариант(червеното в полиграфията е филтър на UV-лъчите),кой идиот изобщо го измисли това писане с химикал и залепено на стъклото да го пече слънцето,моята винетка я залепих на найлонче и тогава написах номера с черен CD маркер и за 4-те месеца също започна да избледнява,свалям,избърсвам с парцалче напоено със спирт и пиша наново(моя или друг номер,зависи)

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 13 апр 2011 22:32

Какви избелели номера бе, хора? Живейте си живота и това е.
Нали си имате другата част от винетката? Нали имате залепен стикер на стъклото? Нали си пазите разписката/касовата бележка за покупка на стикера? Какво се притеснявате излишно за глупости?
Има толкова много по-важни неща от избелял надпис с химикал...

Хем искат да е като у другите държави, хем недомислят докрая...Еми който иска да се увери в оригиналността на винетката ми - да я изчопли ако може от стъклото. И разписка с вписан рег.номер и егн имам...
Добре си беше навремето с пътния данък.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Чет 14 апр 2011 9:22

И моя надпис изчезна, на другите коли (служебни) даже не съм го писал, не пазя касови бележки и разните там хартийки, никой не го интересува какво пазиш и не пазиш, важното е само да имаш лепенка на стъклото, това е.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Чет 14 апр 2011 9:58

skotis написа:И моя надпис изчезна, на другите коли (служебни) даже не съм го писал, не пазя касови бележки и разните там хартийки, никой не го интересува какво пазиш и не пазиш, важното е само да имаш лепенка на стъклото, това е.

Мен введнъж само са ми искали касовата бележка, квитанцията и отрязъка. Беше по времето на фалшивите винетки миналата година.

ПП: Загледах се, че и моя номер избледнява. Догодина с маркер за CD ще надписвам.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 14 апр 2011 10:10

myrshavija написа:Чудесен цитат. Нека да отбележим следните неща:

Хайде да не се глобяваме още позовавайки се на проект! mhihi
Аз номера на винетката не съм написал. Не съм длъжен. Ако след 01.01.2012 някой иска да го напише - нямам нищо против - аз ще снимам отстрани как ми разлепя и унищожава винетката, на която пише до коя дата е валидна.
Такааам, а винетките важат до 31.01.2012г.
И какво ще стане в този период от 01.01 до 31.01 2012г. -> пак недомислици в закона.
Аман! :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”