Ръжда по задния калник

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Ръжда по задния калник

Мнениеот stefarata » Пет 01 апр 2011 18:31

Поствам няколко снимки за да видите за какво иде реч, питанката е колко горе-долу ще ми вземе автотенекеджия и дали мога аз по някакъв начин поне да забавя разпространението на "вируса". Четох някъде из форума че непрофесионалисти са се справили с перфектно почистване на ръждата, после ръждопреобразувател, грунд, боя, или нямам шанове срещу такъв противник??
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Ръжда по задния калник

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 01 апр 2011 18:41

Няма какво да те лъжа, да си даваш парите за ръждепроводители, и тем подобни! Не ги пипай калниците, нека изгният, махни ги вземи си от някоя морга(читави), боядисай ги в цвета на колата и ще има повече резултат отколкото да поправяш непоправимото! Казвам го защото мойте ги правя 2-ри път! И ръждата пак е избила, колата е гаражна, майстора ги търка с флекс, после всякъкви защити, сложи по-силен кит, да запуши ръждата но минаха 3 месеца и пак изби! Та ръждата няма спасение, само се потдържа жива, за това ти казвам да си намериш читави калници след време! Но ти си знаеш.. парите са си твои харчи си ги както намериш за добре! :да:

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Съб 02 апр 2011 11:00

my heart iS iCe написа:Няма какво да те лъжа, да си даваш парите за ръждепроводители, и тем подобни! Не ги пипай калниците, нека изгният, махни ги вземи си от някоя морга(читави), боядисай ги в цвета на колата и ще има повече резултат отколкото да поправяш непоправимото! Казвам го защото мойте ги правя 2-ри път! И ръждата пак е избила, колата е гаражна, майстора ги търка с флекс, после всякъкви защити, сложи по-силен кит, да запуши ръждата но минаха 3 месеца и пак изби! Та ръждата няма спасение, само се потдържа жива, за това ти казвам да си намериш читави калници след време! Но ти си знаеш.. парите са си твои харчи си ги както намериш за добре! :да:

Koлега,а ти видя ли снимките?Според мен в това няма абсолютно никакъв проблем да се справиш сам...Ако го изтъркаш добре после грунд+боя няма да има никакъв проблем според мен. :012:

SDB123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SDB123 » Съб 02 апр 2011 11:37

По задният калник борбата е мн. трудна защото обикновенно там ламарината е двойна и ръждата избива отвътре (кухина зад корите в багажника)и третирането с каквото и да е е доста трудно. Препоръката ми къл колегата е да се пробва сам защото надали ще намери някой който да го направи като хората. За борбата започни с оглеждане за достъп към кухината (може да е през джобовете в багажника) и според размера и достъпността да прецениш как и с какво да се бориш (колкото по-рано толкова по-голяма е вероятността за успех).

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Нед 03 апр 2011 8:22

а възможно ли е отнякъде да се е стичала вода (най-вероятно от задните отводнителни канали на шибидаха) и да е причинила ускорена корозия отвътре??предните такива канали ги отпуших наскоро, ама тия задни ми се стори мисия невъзможна :shock

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Съб 16 апр 2011 20:12

Това не е нищо ръждопреобразувател на ВЮРТ и си 6 !
То това да не е опел да му сменяш вежди прагове и др
Два опела съм карал там кото тръгне ръжда се сменят но
вежди прагове са дет се вика безпари за ... Опел .
И скурка след това ръждопреобразувател на ВЮРТ и лак коректорна боичка и си 6 !
Др. вариант бояджия !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”