Казус с прехвърляне на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Казус с прехвърляне на автомобил

Мнениеот nadia23 » Пон 07 яну 2008 3:57

Колеги,имам следният казус:
Колата се води на името на инвалид. Купена е преди година и половина.
Само че в големия талон на колата не е упоменато, че колата е под митнически режим, или както там се водеше,защото е купена преди да отпадне въпроса с митото, следователно и не е завеждана в данъчното,тъй като инвалида е освободенпо право от плащане на данъци върху мпс-то.
Обаче сега искам да я прехвърля колата на мое име, и ми изниква въпроса , че при продажбата/нали в талона не е упоменато че е инвалидна и реално няма нужда да чакам 3 години да минат-ако това още важи де :roll: /, как ще се намери тая бележка за данък? И после как, ако успея да я прехвърля колата на мое име, да я заведа в данъчното?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 07 яну 2008 12:38

Не съм 100% сигурен, но мисля че в КАТ си се види на инвалид, нищо че в голямия талон не е отбелязано. И когато отидеш да я прехвърляш ще излезе и няма да искат бележката за данъка. Не знам сега обаче как стои въпроса с митото-дали няма да го искат, след като е влязла по старите условия а не е минал срока на митническият контрол. А може и да не го искат след като е отпаднал ама... :dontknow: . Трябва да ти каже някой който е имал същият казус (но предполагам че не са много такива хора), или да се разходиш до КАТ и да питаш мна място. Иначе след прехвърлянето отиваш с новият договор (на твое име) и си я регистрираш в данъчното

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пон 07 яну 2008 12:44

Моя пасат беше на инвалид,но в стария талин си пишеше под митнически контрол, в данъчното е регистрирана въпреки ,че не плаща данък.Не беше прехвърляна през 3 души .За по малко главоблия плати данъка за 2-3 г и не се занимавай с разпарвии.Аз така се бях настроил ,но имах късмет.

Потребителски аватар
~~~~~
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ~~~~~ » Пон 07 яну 2008 17:18

Мисля че ще искат мито. Гледат се правилата по време на сделката, а не в момента.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 07 яну 2008 17:22

~~~~~ написа:Мисля че ще искат мито. Гледат се правилата по време на сделката, а не в момента.
:idea: :idea: :idea:

само една поправка-ДДС не мито :wink:

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Пон 07 яну 2008 18:32

E демек излиза какво-че трябва да си чакам 3-те години да си изтекат ли,за да си я продам без да плащам ддс-то?И в КАТ ще ми искат ли документ за платен ДДС/мито при смяна на талона,ако искам да не чакам 3-те години от покупката на колата да изтекат?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 07 яну 2008 23:19

Излиза, че ако ползваш търсачката, ще намериш поне 3 теми по този въпрос :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 08 яну 2008 0:51

dobrinb написа:Излиза, че ако ползваш търсачката, ще намериш поне 3 теми по този въпрос :wink:

Добре, кое омръзва повече: някой да пита за свой сериозен проблем, пък бил той и вече обсъждан, или постоянно да се повтаря за търсачката? Библиотека ли сме или място за дискусии между колеги и приятели (да дава Господ)..?

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Вто 08 яну 2008 1:59

Ползвах търсачката преди да си помисля да пускам тема!
Само че не намерих такъв случай като моя,т.е. колата да е на инвалид, а пък в големия талон това въобще да не е вписано, и реално отникъде да не излиза ,че колата е инвалидна!
Добрине -намери ми тема ,описваща същия като моя проблем с търсачката, и съответно решение или съвет за най-благоприятно разрешаване на казуса,и ще те почерпя една бира,или там каквото пиеш лично :beer

Потребителски аватар
emdless4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emdless4 » Вто 08 яну 2008 9:49

nadia23 написа:Ползвах търсачката преди да си помисля да пускам тема!
Само че не намерих такъв случай като моя,т.е. колата да е на инвалид, а пък в големия талон това въобще да не е вписано, и реално отникъде да не излиза ,че колата е инвалидна!
Добрине -намери ми тема ,описваща същия като моя проблем с търсачката, и съответно решение или съвет за най-благоприятно разрешаване на казуса,и ще те почерпя една бира,или там каквото пиеш лично :beer

а на малкия талон не ти ли пише - ***ИНВАЛИДЕН*** ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 08 яну 2008 11:08

Lawyer написа:
dobrinb написа:Излиза, че ако ползваш търсачката, ще намериш поне 3 теми по този въпрос :wink:

Добре, кое омръзва повече: някой да пита за свой сериозен проблем, пък бил той и вече обсъждан, или постоянно да се повтаря за търсачката? Библиотека ли сме или място за дискусии между колеги и приятели (да дава Господ)..?

И двете омръзват еднакво, въпросът е, че ако няма постоянни повторения, няма да има и напомнянето за търсачката. За библиотеката и дискусиите едно е ясно - има правила по тоз въпрос :wink:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Вто 08 яну 2008 11:14

dobrinb написа:едно е ясно - има правила по тоз въпрос :wink:

Така е. Все забравям, че съм "бунтар" и не трябва да се обаждам... :wink:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 08 яну 2008 11:29

Lawyer написа:Така е. Все забравям, че съм "бунтар" и не трябва да се обаждам... :wink:

Защо се правиш на онеправдан?! Много добре знаеш, че това, което си написал, не е вярно! Особено последното!
Иначе по темата - http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%EB%E8%E4,
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%EB%E8%E4.
Във въпросните две теми надълго и нашроко има обсъдени сходни въпроси. Случаят тук е подобен - независимо, че не е записано в талона ограничението, то е налице. И след приемането на България в ЕС, все още по отношение на автомобилите, внесни преди 01.01.2007г. с ползване на облекчение за инвалиди, важат ограниченията за разпореждане в срока от три години. Именно за тях се прилагат разпоредбите и решенията на ВАС, които са цитирани в двете теми.

Потребителски аватар
nadia23
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот nadia23 » Вто 08 яну 2008 15:11

emdless4 написа:
nadia23 написа:Ползвах търсачката преди да си помисля да пускам тема!

а на малкия талон не ти ли пише - ***ИНВАЛИДЕН*** ?

Tц-не пише :?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 08 яну 2008 15:19

само в старите талони пишеше, че има митническо ограничение
случая е ясен
да влезе убития