колите-трошки пред блока

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Alucard92
Автомобил:
Двигател:

колите-трошки пред блока

Мнениеот Alucard92 » Вто 26 апр 2011 10:25

Здравейте,

Аз съм от Пловдив и живея в центъра на града. Навярно всеки един от вас пред блока има една кола която е в окаяно състояние и очевидно никога повече няма да се движи, но седи и заема място и пречи на останалите. Е аз пред блока имам цели 4 такива, което е убийствено за центъра на Пловдив, защото и без това едва намирам място да паркирам пред блока си. Та въпроса ми е има ли нещо което аз и моите съседи можем да направим по въпроса? Знае се кои са собствениците на колите и какво от това... Когато ги питаме за колите казавт -"Като събера пари ще я оправя"... да ама една такава седя около 5 години преди едни цигани да дойдат да дадат на човека 50 лв и да я качат на каруцата... Та законно може ли нещо да се направи и да се вдигнат тези коли от паркинга, а след това там където искат да ги закарват?? Благодаря предварително на всички включили се :bowdown

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: колите-трошки пред блока

Мнениеот milmar » Вто 26 апр 2011 10:38

Alucard92 написа:Здравейте,
... Когато ги питаме за колите казавт -"Като събера пари ще я оправя"...

Според мен въпросът е много деликатен , именно поради това , не всеки човек разполага с достатъчно парички , а всеки има нужда от транспорт , нали ? А и твоето искане (както и моето , когато няма къде да паркирам :D ) е продиктувано не от идеята да се направи детска площадка например , а просто да заемеш мястото с твоята кола . Тези хора имат същото право да ползват паркинга , също като теб , ако имаха нова кола - щяха да си паркират нея . Аз лично съм разсъждавал доста по тези въпроси , преди година бях събрал 2 коли - Пасата и Голф . Счупиха ми стъклото на Голфа , мислех да го сменям и пак да си карам колата , но седмица - две стоя , месец , разбрах че няма да стане . Разкарах го без да чакам някой да ми направи забележка . Имах друга кола , затова , но който няма - таи някакви надежди да събере парички за ремонт :? ...

Потребителски аватар
Alucard92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alucard92 » Вто 26 апр 2011 10:45

Да и аз съм го мислил, колите са просто разбити... ремонт на такава кола ще излезе по-скъпо от една нова. За едната кола съм напълно съгласен да седи, защото е запазена и просто са и спаднали гумите и леко раждясала, но си е в състояние да върви. Докато другите са със спукани гуми, разбити брони, счупени стъкла... на едната май и откраднаха и двигателя ако не се лъжа... тази кола ще излезе златна ако някой реши да я поправя.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 26 апр 2011 10:49

Както ти можеш да си паркираш здравата кола така и комшията ти може да си зареже трошката на общинския терен

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 апр 2011 10:55

То хубаво, че може, ама в Стара Загора лично съм виждал залепена лепенка на такава кола с текст от сорта "Имате срок до еди си кога да я махнете, иначе следва вземането й с паяк и не знам си какво си".... Та тая същата кола изчезна от мястото си и повече не съм я виждал. Наистина е неприятно така да заемат място, въпреки че погледнато от друга страна всички сме равнопоставени, но пък не е честно спрямо тези, които се чудят как да намерят място за паркиране, заради това, че някой си държи кокошарника пред блока и му се свиди да го даде за скраб с ясната идея, че никога повече няма да я кара тази кола.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Вто 26 апр 2011 11:00

Именно де това е работа на собственика на земятя демек общината да реши този въпрос както намери за редно

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 апр 2011 11:03

Ами ще го кажа така. Аз си плащам на обшината данък за колата, ти - не. Спрял си я от движение, но си седи пред блока. Според мен моята кола носи приход на общината, тъй като за нея се плаща такса, за твоята съответно - не. И се пита в задачата - коя кола има право да седи пред блока или на някое друго общинско място?
Предполагам, че има все пак критерий за премахването на подобни коли, сигурно предварително им гледат статуса в общината преди да им сложат лепенки. Колата, която цитирах седеше там сигурно 2-3 години...
Да допълня. Когато например се бракува кола в КАТ- Стара Загора искат да се попълни декларация дали колата ще се съхранява (ако да, на какъв адрес) или ще се дава на вторични (като след това искат съответната бележка). Ако се въведе някакъв подобен ред и за колите, които се спират от движение без да се бракуват може и да има правда с хората, дето няма къде да паркират :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Вто 26 апр 2011 11:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 26 апр 2011 11:05

stefan4o написа:Ами ще го кажа така. Аз си плащам на обшината данък за колата, ти - не....

Има логика в тези разсъждения :да: .

Потребителски аватар
mitakathvp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakathvp » Вто 26 апр 2011 13:08

Има логика и според мен :) ако колата не е спряна от движение и човека си плаща данъка нека стои там даже и кокошарник да е,но ако е спряна да е вдигат и това си е.Тъпо е човек който си плаща данъка да не може да си спре пред блока заради такъв който не плаща.

Потребителски аватар
Alucard92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alucard92 » Вто 26 апр 2011 13:12

И аз това мисля, ако си плаща данъка да си седи (или ако е официално е извън движение), но ако си седи и не се плаща данък... Но въпроса е към кого да се обърне човек и дали нещо ще се промени изобщо... :gives:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Вто 26 апр 2011 13:14

Alucard92 написа:Здравейте,

Та въпроса ми е има ли нещо което аз и моите съседи можем да направим по въпроса?

Е, това и аз питам - към коя служба може да се обърне човек, за да вдигнат кочините. Например пред нас са две такива - не са мърдани от поне 4-5г.
На кого може да се сигнализира за да ги разкарат? И има въобще такова нещо?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 26 апр 2011 13:14

Общината?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Вто 26 апр 2011 13:20

Някои от тези трошки се използват за мазета от собствениците им, за да складират разни боклуци в тях. Има много такива и покрай пазарите и се използват за складове. Даже има една дърта Лада комби на централния вход на Метро-1 в София, която е склад за книги и вестници и не е помръдвала с години оттам. :beat_butt2

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 26 апр 2011 13:27

Преди време пред блока от общината бяха налепили бележки на всички древни талиги със старите регистрационни номера.
3 изчезнаха, 4-тата май си я отнесоха от Общинска полиция :lol:
В този ред на мисли - задължение и право на общината е.
Доколкото съм чувал - тези без номера (спрени от движение) също не могат да преседяват на общинска земя.

Потребителски аватар
Alucard92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alucard92 » Вто 26 апр 2011 15:04

Аз поразмишлявах и ми хрумна една идея. Ако намеря цигани които са готови да я купят, дали не мога да отида (заедно с шефа на дом съвета в блока) до хората и да им кажа..."така и така, колата само заема място, ето хората идват, плащат Ви и взимат колата. Съгласни ли сте или не? "... и се надявам собствениците да се съгласят... Иначе малко се съмнявам, че общината ще направи нещо по въпроса...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”