Неправоспособност - наказание

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
JamesonGB
Автомобил:
Двигател:

Неправоспособност - наказание

Мнениеот JamesonGB » Пон 25 апр 2011 15:03

Съжалявам че тука в този форум питам този въпрос но това ми е единствения подобен форум който посещавам (понеже съм с Поло)и е сроден с въпроса ми който ще попитам. Тааа въпроса ми е следния: Спряха за проверка мой приятел и му бе съставен акт за неправоспособност (чл.150 от ЗДвП), няма шофьорска книжка НО в момента си кара курса ест. незавършен (колата е негова за допълнение). Чувал съм ,че в такъв случай ,освен паричната глоба ти дават някакъв срок в който не ти дава право да си изкараш книжката (месец , 3 , година ...) Въобще има ли го това наказание и в какъв срок е то ? никъде в интернет неможах да намеря отговор ...

Потребителски аватар
heimdal
Автомобил: VW Polo
Двигател: 1997

Re: Неправоспособност - наказание

Мнениеот heimdal » Пон 25 апр 2011 18:13

Чети закона, и правилника... какво е предвидено за управление на МПС от неправоспособен водач, това че сега преминава курс не го прави правоспособен. Няма ПОЛУ положение.
Там нейде пише, че наказания има за собственика на МПС и за водача. Т.е. шанса да му напукат и двете е 99.99999 %. Без значение, че това е едно и също лице.

Потребителски аватар
ivo Bocev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo Bocev » Пон 25 апр 2011 18:16

Защо правят така тези хора не гледат ли новините какво става.Нека първо се научат пък тогава да карат.Ако питаш мен сурово наказание

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 25 апр 2011 18:19

Значи, когато са го спряли и са му търсили шоф. Книжка и той е казал, че кара курсовете, тогава е сигурно че ще лапне големия! Ако не им е казал нищо, и не е имал шоф. книжка отнася мисля от 20 до 250 лева глоба!
Но и в двата случая го е фтасал, ако са му писали акт, когато иде да си взима шоф. книжка (ако изкара такава де) ще му я задържат за 3 месеца! Поне така знам!

Потребителски аватар
Dj_Tiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dj_Tiesto » Пон 25 апр 2011 18:28

3 години почивка

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 25 апр 2011 22:24

Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:

1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;

2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”