какво трябва да стане при смяна на двигател
- Golf_Mon
- Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
- Двигател: бензинов
какво трябва да стане при смяна на двигател
Здравейте колеги, върти ми се една идея за близкото бъдеще, да подмениме сърчицето с нещо по яко .Но въпроса който ме вълнува е как се процедира после , след смяната на двигателя с такъв който е по силен? Минава ли се на преглед отново и изизкват ли се някакви допълнителни документи и тестове. Тъй като гледам че тук има доста колеги които са направили тази "трансплантация" , се надявам да получа отговори. И препоръка за сервиз в Сф , в който да се навият да направят опция, като разбира се аз ще си набавя необходимите части .
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: какво трябва да стане при смяна на двигател
ако не сменяш горивото няма кой,да дойде да ти каже къв е тоя мотор.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
А ако иска да я продаде след смяната какво става?
п.п Колега пробвай с търсачката, има тема.
п.п Колега пробвай с търсачката, има тема.
- Golf_Mon
vinixxx написа:ако не сменяш горивото няма кой,да дойде да ти каже къв е тоя мотор.
Toва са глупости. Нито колата ми е крадена , нито мотора ще бъде краден. Искам всичко да е документално уредено, с необходимите документи. Само при една сверка на номера на мотора ще лъснат нещата..и едно безобидно мерене на автомобила- при реминаване на ГТП ще отбележи разлика в килограмите, сега е приблизително 900кг , а евентуално след смяната - ( 2Е), около 1000кг.
Колега търсих из търсачката , наистина има доста инфо в форума но е свеързано с техническата част, а не документалното оформление на нещата.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
е ти не си задал въпроса правилно,щом искаш всичко да е законно ша има да минаваш технотестове,разправии,талони на двг простотии,аз не бихсе занимавал,да не говорим за по големия данък и др по-големи разходи,и никой няма да ръгне да ти тегли колата с ъм почти сигурен като разбереш за кви цени и закви разправии става на въпрос ша са откажеш за няквпо пикливо 2е поне сложи абф да си заслужава поне 

- Golf_Mon
e предполагам че има доста разправии и документи и пари да се дават. Относно двигателя, все още не съм окончателно решил, първоначания вариант беше 1,6 101 кс, но след доста четене из форума и мнения за този мотор останах убеден че НЕ искам точно тзои мотор мод моя капак, Насочих се към 115 кс , защото е евтин за поодръжка мотор а и тегли здраво , особено купенце като на Ибизата. АБФ-а си е вече класика, но както и цената на смия мотор така и подръжката му по нататък мисля че става дума за по среиозни разходи а относно показателите , или поне по каталог разликата не е особено голяма. 166/3200 н*м kъм 180/4500 н*м за АБФ-а. Но както лазах , още не е окончателно решено, всичко зависи от това каква оферта ще "изпадне" и къде ще намеря майстори да се навият със смяната и за колко....Сега предстой освежаване ( широки брони), салон и накрая се вмъква и нещо под капака. Живот и здраве
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”