Изчезнал номер на автомобил от винетка!
-
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 1.8 T
Изчезнал номер на автомобил от винетка!
Здравейте.Преди малко докато си миех прозорците на колата забелязах ,че номера на колата ми , който бях написал върху винетката се е изпарил и няма и следа от него,вероятно от напичането от слънцето.Та , искам да попитам дали това е някакъв проблем ,защото не ми е ясно задължително ли е да е написан номера там или отминиха простотията?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изчезнал номер на автомобил от винетка!
Акo винетният стикер, си е залепен както трябва няма да има проблем! Не се опитвай да сваляш винетката за да си пишеш номера, ако нещо те питат куките казваш че от слънцето е изчезнал, показваш им изразъка с номера на колата който е от винетката и си готов!
Този закон навлиза напълно 2012-та година
Този закон навлиза напълно 2012-та година

Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
И за кво е изобщо тая простотия като имам отрязъка от винетката и фактура от бензиностанцията със номера на колата напечатан на нея
.Иначе изобщо не съм се и занимавал да пиша нещо по винетката-има ли винетка имам ай бегай тогава д*а и простаците дет са го измислили.

- airjohn
- Автомобил: 2020 Skoda Karoq
- Двигател:
yano написа:Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.
Това малоумие отпадна както и много други.
airjohn написа:Тази година дори да не си написал номера няма да има последствия.От догодина вече ще е друга работа,така че не се притеснявай.

- Presian
- Двигател: BAG
Не би трябвало да имаш проблеми. Пази си к. бележка, отрязъка с баркода и квитанцията и си ти. М/у другото имаше една врътка, че, нали, от догодина е задължително да пишем номерата на колите по винетките, та ако рег. номерът ти е в/у винетката , то тя важи и януари месец 2012, а ако не си го написал, важи до 31 декември 2011.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моля да посочиш в кой закон го пише това! Или просто си говорим?Presian написа:... М/у другото имаше една врътка, че, нали, от догодина е задължително да пишем номерата на колите по винетките, та ако рег. номерът ти е в/у винетката , то тя важи и януари месец 2012, а ако не си го написал, важи до 31 декември 2011.
- Presian
- Двигател: BAG
Ами бях го чул, прочел, видял някъде, от някого, някога. Ама то излиза, че само си говорим тогава... Ако неволно съм излъгал се извинявам...
П.П. Ще потърся повече инфо и ако наистина има нещо такова ще пиша...
Edit:
Източник: http://money.bg/news/id_842017416
Ето още: http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604
П.П. Ще потърся повече инфо и ако наистина има нещо такова ще пиша...
Edit:
Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).
Тъй като проектът е приет от Министерски съвет, но не от Народното събрание АПИ внесе ново предложение, с цел да не се създава напрежение между гражданите и контролните органи.
Предложението включва следния текст: „Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на рег. № на ППС се налагат от 01.01.2012г.".
Източник: http://money.bg/news/id_842017416
Ето още: http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000604
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чудесен цитат. Нека да отбележим следните неща:
Аз номера на винетката не съм написал. Не съм длъжен. Ако след 01.01.2012 някой иска да го напише - нямам нищо против - аз ще снимам отстрани как ми разлепя и унищожава винетката, на която пише до коя дата е валидна.
Хайде да не се глобяваме още позовавайки се на проект!Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).
Тъй като проектът е приет от Министерски съвет, но не от Народното събрание АПИ внесе ново предложение, с цел да не се създава напрежение между гражданите и контролните органи.
Предложението включва следния текст: „Глоби или имуществени санкции за невписване в указаното поле на годишния винетен стикер на рег. № на ППС се налагат от 01.01.2012г.".

Аз номера на винетката не съм написал. Не съм длъжен. Ако след 01.01.2012 някой иска да го напише - нямам нищо против - аз ще снимам отстрани как ми разлепя и унищожава винетката, на която пише до коя дата е валидна.
- ivo_kostov
- Автомобил:
- Двигател:
хм,ако ще пишете номера си на винетката гледайте да е с писец-перманентен а си мисля,че и червения писец е вариант(червеното в полиграфията е филтър на UV-лъчите),кой идиот изобщо го измисли това писане с химикал и залепено на стъклото да го пече слънцето,моята винетка я залепих на найлонче и тогава написах номера с черен CD маркер и за 4-те месеца също започна да избледнява,свалям,избърсвам с парцалче напоено със спирт и пиша наново(моя или друг номер,зависи)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Какви избелели номера бе, хора? Живейте си живота и това е.
Нали си имате другата част от винетката? Нали имате залепен стикер на стъклото? Нали си пазите разписката/касовата бележка за покупка на стикера? Какво се притеснявате излишно за глупости?
Има толкова много по-важни неща от избелял надпис с химикал...
Хем искат да е като у другите държави, хем недомислят докрая...Еми който иска да се увери в оригиналността на винетката ми - да я изчопли ако може от стъклото. И разписка с вписан рег.номер и егн имам...
Добре си беше навремето с пътния данък.
Нали си имате другата част от винетката? Нали имате залепен стикер на стъклото? Нали си пазите разписката/касовата бележка за покупка на стикера? Какво се притеснявате излишно за глупости?
Има толкова много по-важни неща от избелял надпис с химикал...
Хем искат да е като у другите държави, хем недомислят докрая...Еми който иска да се увери в оригиналността на винетката ми - да я изчопли ако може от стъклото. И разписка с вписан рег.номер и егн имам...
Добре си беше навремето с пътния данък.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
И моя надпис изчезна, на другите коли (служебни) даже не съм го писал, не пазя касови бележки и разните там хартийки, никой не го интересува какво пазиш и не пазиш, важното е само да имаш лепенка на стъклото, това е.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
skotis написа:И моя надпис изчезна, на другите коли (служебни) даже не съм го писал, не пазя касови бележки и разните там хартийки, никой не го интересува какво пазиш и не пазиш, важното е само да имаш лепенка на стъклото, това е.
Мен введнъж само са ми искали касовата бележка, квитанцията и отрязъка. Беше по времето на фалшивите винетки миналата година.
ПП: Загледах се, че и моя номер избледнява. Догодина с маркер за CD ще надписвам.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Такааам, а винетките важат до 31.01.2012г.myrshavija написа:Чудесен цитат. Нека да отбележим следните неща:Хайде да не се глобяваме още позовавайки се на проект!Агенция „Пътна инфраструктура" инициира и внесе Проект за изменение и допълнение на Закона за пътищата, съгласно който значително се повишават санкциите в случаи на невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, с дизайн и графично оформление, различно от официално утвърдените, както и винетен стикер, на който в указаното поле не е вписан ръчно рег. № на пътното превозно средство (ППС).
И какво ще стане в този период от 01.01 до 31.01 2012г. -> пак недомислици в закона.
Аман!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”