Митата догодина?
Митата догодина?
Може би е обсъждана темата вече, но аз да питам. Какво ви е мнението за цените на колите след нова година? Дали ще има забележимо поевтиняване или ще е незначително или може би поскъпване? Знам че няма да има сегашното ДДС, но винаги може да се измисли компенсация. Според мен ако е сигурно такова предстоящо поевтиняване, би трябвало още през октомври-ноември да се усети спад в цените. Който се опитва да продава нещо ще предпочете да отстъпи малко за да продаде навреме, отколкото след 2 месеца съвсем да не може да вземе очакваната стойност. Освен това автокъщите какво ще правят с толкова много натрупана стока - ще стане непродаваема поне на сегашните й цени.
- TT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес в новините по първа в 20 часа говорил някакъв експерт от министерството и казал, че след нова година нямало да има допълнителни такси от рода на еко такса. Те щели да засегнат производителите на автомобили, които произвеждат автомобили отделящи повече от допустимите количества вредни газове. А употребяваните автомобили щели да поевтинеят защото няма да има ДДС. Ако някой е гледал новините по К1 нека разясни какво точно е казал, че да се разясни що годе ситуацията зад завесата 01.01.2007
Предаването го гледах и аз и не съм особено доволен от разясненията. Повечето време говори някакъв търговец на коли, който изразяваше повече лично мнение и желание как трябва да е. Чиновникът, който се изказа говори главно за отпадането на ддс. Но хората се интересуват дали ще дават по-малко пари за стара кола, а не точно за какво ще ги дават (дали за мито, ддс или еди какво си). Тъй че според мен предаването беше много семпло и нищо ново не се чу.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoGT написа:...с две думи пада всичко
Драго от твоите уста в божиите уши

Само, че малкоо се съмнявам. По моя информация(един "братовед" в МФ

"Сегашният министър може да вземе последните стотинки на хората за да си върже бюджета. Досега приходите в бюджета от ДДС при внос на употребявани автомобили са 2% от всички бюджетни приходи!!! Ако "малката секира" не измисли нещо дупката в бюджета ще е голяма"
- tyo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoGT написа:да бе само че сещаш ли се тия екотакси са платени от производителя в германия а тъй като ще сме едно цяло вече а да го видя как ще обясни пред евросъюза що втори път взимат такси...
Не съм съгласен! Имам приятел грък. Преди време си купи си чисто нова Ситроен Ксара за ~50 000 тогава DM. Ходихме до Автомотор да проверим колко е в България 34 000 абсолютно същия! Политиката на EU за ценообразуването на автомобилите в отделните държави е либерална. Още един пример: познат наскоро се върна от Испания(от 12 години живее там) докара на брат си едно Рено Меган 1997 за .... 7 000 Евро, говорихме си за цените на автомобилите там и се оказа, че са доста по високи от нашите!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”