От какво се износват гумите?
-
- Автомобил:
- Двигател:
От какво се износват гумите?
Предните гуми на голфа се износват адски много от вътрешните страни. Смисъл лявата гума от дясно, а пък дясната гума от ляво. Затова казвам от вътрешните страни. От какво се получава това?
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: От какво се износват гумите?
Неправилен ъгъл на сходимост най-вероятно. Реглаж кога е правен?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Случайно да си чувал нещо за регулиране на предния мост?? Отиди на проверка и регулировка.
@Alexandar_yordanov Извинявам се , ако съм те обидил . Прпоръчително е , а за мен задължително в края на пролетта, началото на лятото да се минава на проверка на предницата и регулировка. Есенно-зимно-пролетния сезон - води, язовири,лед/някое поднасяне/, дупки , трапища, ями с неизвестна дълбочина- вс.това разбива ходовата част.
@Alexandar_yordanov Извинявам се , ако съм те обидил . Прпоръчително е , а за мен задължително в края на пролетта, началото на лятото да се минава на проверка на предницата и регулировка. Есенно-зимно-пролетния сезон - води, язовири,лед/някое поднасяне/, дупки , трапища, ями с неизвестна дълбочина- вс.това разбива ходовата част.
Последна промяна от kris11 на Пон 16 май 2011 9:23, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм чувал, но не знам, че от там идва проблема. Просто можеш да кажеш от къде идва проблема, а не да говориш така. Не се занимавам с коли, че да знам. Затова е този форум, за да попитам и да ми отговорят.
Сходимоста е нарушена човече.Отивай на стенд преден мост,разпитай първо за читаво място и ги накарай да ти сложат машинките и на задните колела и да я видят цялата-цената е една и съща от 20-30лв.
Успех
Успех

-
- Автомобил: VW Passat B3 1.6
- Двигател:
Като не знаеш, благодари на хората, че ти подсказват, що се сърдиш, че не знаеш????
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Не е точно така....Преди регулиране на сходимостта трябва се да отиде на диагностика на предница...ако има проблем с окачването,амортисьори и т.н реглажът е безсмислен!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ми то и така пак не е точно!
Ако стендаджията веднага тръгне да закача мерилките по гумите, без да слезе долу и с лоста да напъне всички тампони и щанги - да хваща колегата и да се изнася от сервиза с 200!
Няма читав стендаджия, дето да тръгне да прави реглаж, без да се е уверил, че всичко е ОК.
Мен специално са ми отказвали центровка на 2-3 пъти!
А на проверка за предница трябва да се минава при всеки по-сериозен страничен удар на някоя от предните гуми.
И задължително при каквато и да е сервизна интервенция по предницата!!!

Ако стендаджията веднага тръгне да закача мерилките по гумите, без да слезе долу и с лоста да напъне всички тампони и щанги - да хваща колегата и да се изнася от сервиза с 200!
Няма читав стендаджия, дето да тръгне да прави реглаж, без да се е уверил, че всичко е ОК.
Мен специално са ми отказвали центровка на 2-3 пъти!
А на проверка за предница трябва да се минава при всеки по-сериозен страничен удар на някоя от предните гуми.
И задължително при каквато и да е сервизна интервенция по предницата!!!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”