Здравейте колеги. Тъй като вече сме в сезона на градушките, живо се интересувам от къде мога да си купя такова покривало. Видях, че в ebay има две австралийски фирми, които предлагат такива покривала, но ако има нещо такова в БГ ми се иска да си го взема от тук. Очаквах, че в световен мащаб ще има доста фирми предлагащи такъв продукт, но като цяло избора на такова покривало никак не е голям. Ако някой има инфо от къде в БГ може да се купи такова покривало нека сподели. Ето това което е в ebay:
http://shop.ebay.com.au/items/_W0QQ_sop ... m270.l1313
Това е една фирма която ги прави, техните покривала са около 220 австралийски долара, което x 1.46лв. си идва доста сериозна сума за покривало:
http://www.autotecnica.com.au/covers_carcovers.html
Другия вариант е да се купи качествено обикновено покривало и да му се зашие някаква издръжлива на градушка материя или подложка. Приемам идеи от какъв материал да е подложката. Вариант е дебела подложка за ламинат. Идеята е подложката да е хем здрава, хем да се навива с покривалото когато се прибира.
Знам, че гараж (одеала, картони и т.н.) и каско са най-добрите покривала и че такива неща се крадат, нека се придържаме към темата.
Покривало за кола против градушка - покупка или home made?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Покривало за кола против градушка - покупка или home made?
Абе да ти кажа тука във форума имаше една такава тема и човека си беше направил хоум мейд покривало,което уж върши работа ама в неговия случай след дъжд качулка щото вече бил препатил.Иначе винаги може да си купиш готово но заради споменатите от теб кусури-цена и крадци не си струва да се главоболиш.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Старо одеало под покривалото .Хем евтино , хем и не се изхвърля на боклука.
Може и дунапренени шалтета /по хотелите ги има/ или шалтета за палатки и туризъм- леки са. Но не са за оставяне вечер защото бързо ги хваща липсата.
Важни са тавана, предно и задно стъкла и капаците. Много рядко удря по ъгъл, но има случак при ураганен вятър да вали град почти хоризонтално. Но тогава и покривалото може да отлети.
Поликарбонов навес не става защото след град на земята има шайби от поликарбона
Може и дунапренени шалтета /по хотелите ги има/ или шалтета за палатки и туризъм- леки са. Но не са за оставяне вечер защото бързо ги хваща липсата.
Важни са тавана, предно и задно стъкла и капаците. Много рядко удря по ъгъл, но има случак при ураганен вятър да вали град почти хоризонтално. Но тогава и покривалото може да отлети.
Поликарбонов навес не става защото след град на земята има шайби от поликарбона

- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Покривалото ми трябва за да си покрия колата докато съм на работа и съм чул че за съответния ден се очакват градушки, не да тръгна да покривам когато вече е късно. Мрежата не е опция, защото няма как да си я опъна на паркинга, а и няма толкова малки мрежи. Одеялата също не стават, защото за да покрия тавана, стъклата и капаците, ще ми трябват три одеяла и забавят процедурата. Шалтетата са вариант защото, ако е това което си мисля (онези които се слагат под спален чувал например) може да се пришият отвътре на покривалото, не знам само колко издържат на удар.
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Противоградушкови чергила имаше миналата година в Сакар Ауто (на Горнобански път) като цената за кола с размери на Г4/Г5 беше 175 лв. Някаква промоция течеше.
- Каспър
Днес проверих в Сакар ауто. Имат покривала с поръчка от склада в Унгария, чака се 2-3 дни. Подложката е само отгоре на тавана, капаците и стъклата. При тях има малка мостра за да се добие представа. Покривало за Пасат е на цена от 211 лева.
Благодарности на brabus
Благодарности на brabus

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Шалтетата са вариант защото, ако е това което си мисля (онези които се слагат под спален чувал например) може да се пришият отвътре на покривалото, не знам само колко издържат на удар
Издържат все пак са към 12 мм дебели и са много по-леки от 1 одеало да не говорим като се намокри одеалото колко става тежко.
При цена на 1 шалте около 12 лв /има и промоцоо по магзините за по 7-8лв излиза много по изгодно от цитираните покривала.
Издържат все пак са към 12 мм дебели и са много по-леки от 1 одеало да не говорим като се намокри одеалото колко става тежко.
При цена на 1 шалте около 12 лв /има и промоцоо по магзините за по 7-8лв излиза много по изгодно от цитираните покривала.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Особенно ако се сложат 2 едно в-у друго за по-сигурно и отгоре мяташ покривалото ( обикновенно)и мисля ше стане.
- Каспър
Ето една интересна идея:
http://euro-shater.ru/carcapsules.html
Някой ако е виждал някъде в БГ да се предлага такова, веднага да казва. Понеже никъде в сайта не видях цени и дистрибутори утре мисля да им пиша на братушките, защото ми е интересна цената на такава автокапсула и дали може да се достави до БГ
http://euro-shater.ru/carcapsules.html
Някой ако е виждал някъде в БГ да се предлага такова, веднага да казва. Понеже никъде в сайта не видях цени и дистрибутори утре мисля да им пиша на братушките, защото ми е интересна цената на такава автокапсула и дали може да се достави до БГ

- Каспър
Да бе верно
Ама това е за гаражите, а за уличните капсули няма. Иначе за гаражче около 1600лв. гледам, с доставката сигурно ще дойде на два бона. Май ще се ходи до Метро за едно покривало 

- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър, идеята на пръв поглед е интересна
но като се замислиш е доста непрактична
тази капсула иска постоянно електрозахранване за 4-те вентилатора
ако си на акумулатор на колата - рискуваш да не запалиш
ако си пуснеш кабел до някъде.....хм
да инвестираш не малко пари за да я ползваш само с/у градушки - май пак не е оферта

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Защо си мисля че капсулата е за вътршно използване
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Обикновено покривало ще свърши работа, ако се пришие отвътре опаковъчен найлон с мехурчета. 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”