Лошият и омразен Шумахер.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Лошият и омразен Шумахер.

Мнениеот dready » Пет 15 сеп 2006 17:36

Ето какво прави най "лошият" пилот

Значителна част от приходите си Шуми дарява за благотворителност. За жертвите на цунамито в Азия през 2005 той даде $ 10 млн., като обяви дарението в пряко предаване на телевизия ZDF. По-късно се разбра, че двамата синове на бодигарда на Михаел - Буркхард Крамер, са загинали по време на ваканцията си в Пукет (Тайланд). В крайна сметка дарението на Шумахер се оказа значително по-голямо дори от тези на някои държави. През 2002 Шумахер дари един милион и на пострадалите от наводнения в Германия. Преди това Михаел и Корина продадоха сватбените си снимки от 1995 на списание "Бунте" за 250 000 мaрки, внесени веднага в сметките на ЮНЕСКО. Пилотът е световен посланик на тази организация, както и на детския фонд УНИЦЕФ, и набира средства за тях чрез футболните мачове с други пилоти и звезди от шоубизнеса - великолепно съчетание на любимото му хоби с благородните каузи.
Като добавим парите, дарени на училища в Сенегал, на сираци в Перу и на болници в Сараево (общо $ 3 млн.), излиза, че Шумахер е дал над 45 млн. евро за благотворителност. И че освен голям шампион е и един голям човек.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пет 15 сеп 2006 17:42

:bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 15 сеп 2006 17:44

Според мен много от негативните оценки за Шумахер идват от поведението му на пистата. Затова е мразен от много хора, но това е състезание и победата е изключително важна и понякога не мислиш а действаш. Шуми може би има няколко такива прегрешения, които лично аз му прощавам и се прекланям пред таланта му!

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Пет 15 сеп 2006 17:47

chefito написа:Според мен много от негативните оценки за Шумахер идват от поведението му на пистата. Затова е мразен от много хора, но това е състезание и победата е изключително важна и понякога не мислиш а действаш. Шуми може би има няколко такива прегрешения, които лично аз му прощавам и се прекланям пред таланта му!

Аз мисля ,че точно така трябва да се мисли.Аз също харесвам Алонсо (не му симпатизирам) много добър пилот.Кими също е много добър пилот.И без тях F1 няма да е интересна.Нищо не се знае може след няколко години някой от тях да отнеме рекордите на Шуми.

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Лошият и омразен Шумахер.

Мнениеот joser » Пет 15 сеп 2006 18:16

dready написа:освен голям шампион е и един голям човек

повече такива хора да има, и повече да са тези, които мислят позитивно като теб! Всеки има недостатъци, но е важно да откриваме и положителното у човека, а не само да критикуваме отрицателното, нали така?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 15 сеп 2006 18:56

един голям пилот и човек. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
wrcv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wrcv » Пет 15 сеп 2006 20:36

Май си придаваме много важности :lol: . Оставете съпругата Корина да го прецени тя, най-добре го познава. :048:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 15 сеп 2006 20:43

handycam написа:един голям пилот и човек. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пет 15 сеп 2006 20:44

Е това е да имаш и да даваш!

Браво!

Потребителски аватар
joser
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joser » Пет 15 сеп 2006 20:46

всяка популярна личност в политиката,в спорта и др. участва в изграждането на определен модел, оформя дадена представа. според мен е интересно да разбереш обществената нагласа, идеите, които носят делата на хора като Шуми. не пишем дали е сангвиник, холерик, дали е искрен, нерешителен, решителен и т.н. възхитително е това, което прави той в спорта и обществото.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 15 сеп 2006 23:37

А нужно ли е всеки ден да има по една тема-ода за Шумахер? Що не помолите модовете да ви направят раздел "Великото Шуми" и да не занимавате всички с пристрастията си?

За жертвите на цунамито в Азия през 2005 той даде $ 10 млн., като обяви дарението в пряко предаване на телевизия ZDF.

Благотворителност Live and exclusive - намирисва на лицемерие и маркетинг.

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Пет 15 сеп 2006 23:50

Виж сега Стиви, по принцип като се набират средства поради някакво нещастие или друго подобно се обявява в медиите и с ангажирането на известни личности и даряване на техни средства официално се предизвикват и другите да го сторят... това е подхода.

И%наче представи си ако всички дарения бяха анонини и никой не казваше нищо за тях, никой от онези с много пари не предизвика публичен интерес колко средства ще се съберат...

Boro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boro » Съб 16 сеп 2006 2:28

Идеалният пилот за втория или третия отбор. Когато Ферари стана номер едно, имаше безкрайна скука със самотно обикалящият на 1-во място Шумахер. Имаше и други добри пилоти, но никой не издържа повече от пет сезона. Може някой, някога да бие рекордите му но за сега не се вижда. Относно агресивността, спомнете се Сена и Прос колко пъти се удряха. Много е лесно да критикуваш някой докато си лежиш на дивана и лапаш пуканки.

Потребителски аватар
levonik
Автомобил: T3 Caravele D
Двигател: CS 1985

Мнениеот levonik » Съб 16 сеп 2006 8:30

Рекордите му няма да бъдат подобрени. Мисля, че няма да позволят тези, които дърпат конците. Все повече се увеличава увереността ми, че има някой, който манипулира/наказания, правила и тълкувания, контестации/.
Представете си - деветкратно, десеткратно шампионство.Боро е прав - то си губи смисъла да го гледаш и да залагаш на шампиона. Те и сега имат проблеми с гледаемостта и приходите.
А това си е бизнес като всеки друг, например "Стани богат" или "Биг брадър".

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 19 сеп 2006 7:10

Стиви Джи написа:...

Аз доколкото виждам това е оффтопик ,и защо тук да не си пишем за неща които ни вълнуват.щом има хора които искат да пишем за Шуми не видам къде е проблема да пишем.Това ,че всяка тема за F1 се превръща в спор колко е гаден ,долен или добър и велик Шуми е друг проблем.А ти можеш много лесно да си разрешиш проблема.щом видиш тема за шуми я подминавай.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”