Регистрирана от 1 година кола обявена за издирване от 2007ма

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Регистрирана от 1 година кола обявена за издирване от 2007ма

Мнениеот myrshavija » Пет 27 май 2011 20:33

Миналата година си купих кола от автокъща в Горубляне - Г3 АБФ. Продавачът ми написа набързо един договор между мен и някаква италианска фирма и регистрирах колата в КАТ София без проблеми. Преди една седмица я продадох и колегата ми звъни преди два часа да ми каже, че са му я прибрали в КАТ Бургас, защото е обявена за издирване в Италия от 2007 година. Бях чел скоро в нета как са конфискували кола и са я върнали, след като от Италия никой не я потърсил в незнамкакъвси срок. И после трябвало да се кара с някакъв документ от прокурора, че колата е освободена, но нямало гаранция какво ще стане в чужбина, докато в италианската полиция не прекратят издирването. Някой има ли линк към тази случка или изобщо информация какво се прави в такива случаи? Защото аз сега съм в позицията на некоректен продавач и не ми е много приятно.

Потребителски аватар
aRoGaNsS
Автомобил: Golf 4 TDI GTI
Двигател: 1.9 ARL 2002

Re: Регистрирана от 1 година кола обявена за издирване от 2007ма

Мнениеот aRoGaNsS » Пет 27 май 2011 20:50

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 27 май 2011 22:25

Знам че не помагам в случая,но ето още една причина поради която няма никога да си купя кола от джамбазин :banghead: Вярно че в случая колегата ти не я купува директно от измамника а от теб,но то е ясно откъде се е вмирисала работата !

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 27 май 2011 22:43

Леле вече да ме е страх да си продам колата :shock :shock

rostislav1998
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rostislav1998 » Съб 28 май 2011 6:14

Добре де аз не мога да схвана:колата е за издирване и полицията знаят,защо досега не те потарсиха ами като решиш да прехварляш.Аз миналата седмица ме викаха с призовка в районното щот някой са ударил скола като моята и всички коли на проверка,нали не е трудно да се приберат(една призовка )>

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Съб 28 май 2011 6:34

rostislav1998 написа:Добре де аз не мога да схвана:колата е за издирване и полицията знаят,защо досега не те потарсиха ами като решиш да прехварляш.Аз миналата седмица ме викаха с призовка в районното щот някой са ударил скола като моята и всички коли на проверка,нали не е трудно да се приберат(една призовка )>

защото сега са видели в Бургас по номера на рамата, при регистрацията в
Сф не са усетили...предполагам

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 28 май 2011 6:39

по интересно е как тези автокъщи успяват да вкарат такива коли камо ли да ги продадат
все си мисля че ако внасяш каквото и да е от някъде си контрол трябва да има - а да пропуснат цяла кола :roll: още повече че този е внесъл поне 20 - колко ли от тях са със същата история?
дано ти се наредят нещата мършав че ситуацията звучи като от лошо развил се сценарий :?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 28 май 2011 6:51

parno написа:по интересно е как тези автокъщи успяват да вкарат такива коли камо ли да ги продадат
:?

Това беше до тази година. Вече сме вързани с "ШИС", както пътна полицията, така и гранична.
Гранична полиция има мобилна система, с която проверя за секунди дали колата се издирва.
Така, че тепърва ще лъскат измамите отпреди.
Купувайки кола, човек ако има връзка в полицията (че иначе става с молба и чакане)с едно обаждане може да провери даден автомобил по номер (без значение дали е БГ или чужд) или рама дали е пуснат в ШИС за издирване.

За това всеки нов собственик на кола, сериозно да се замисля при покупката.

Потърпевшият дано има късмет, колата да е свалена от издирване.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 28 май 2011 8:47

Мисля че тази ШИС не върши работа при следната схема- италианеца си "продава" колата на техен мафиот да го наречем с цел застрахователна измама той после я дава на нашия джамбазин и когато нашия я продаде тук му се обажда и казва че вече може да се обяви за открадната ! Така при първата регистрация всичко е ОК и чак на следващата като при колегата излиза като крадена ! Вече как се оправят с документите те си знаят нали затова са мафиоти :wink:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 28 май 2011 8:50

Stivi написа:Мисля че тази ШИС не върши работа при следната схема- италианеца си "продава" колата на техен мафиот да го наречем с цел застрахователна измама той после я дава на нашия джамбазин и когато нашия я продаде тук му се обажда и казва че вече може да се обяви за открадната ! Така при първата регистрация всичко е ОК и чак на следващата като при колегата излиза като крадена ! Вече как се оправят с документите те си знаят нали затова са мафиоти :wink:

Тоя трик беше много нашумял преди 3-4 г. и сега явно ще започнат да искачат всички "крадени" коли.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 28 май 2011 8:51

Stivi написа:Мисля че тази ШИС не върши работа при следната схема- италианеца си "продава" колата на техен мафиот да го наречем с цел застрахователна измама той после я дава на нашия джамбазин и когато нашия я продаде тук му се обажда и казва че вече може да се обяви за открадната ! Така при първата регистрация всичко е ОК и чак на следващата като при колегата излиза като крадена ! Вече как се оправят с документите те си знаят нали затова са мафиоти :wink:

Колата е обявена през 2007год а е вкарана в Бг.2010год и е рег. в Кат София.Отделно от това може ли да ми каже някой човек който има пара и няма грижа да се занимава с измама и внос на автомобил за 2000лв :? Да си сложи главата в торбата за има няма 500лв mhihi

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 28 май 2011 9:55

A казва ли някой по какъв повод колата е обявена за издирване? Щото от 2007-ма година имам следния спомен:

...Хиляди италиански автомобили, предадени от собствениците им за вторични суровини, за което са платили и такси, са заминали за България.
Вместо да бъдат претопени или унищожени, колите са били продадени на българския пазар, съобщи сайтът на италианския седмичник “Панорама“. Според него италианската Финансова гвардия е разбила международен трафик на използвани автомобили, които отивали за вторични суровини само на хартия. В действителност “претопяването“ на колите било използвано, за да се получи достъп до средствата, които трябва да стимулират унищожаването на стария автомобилен парк. Те са предвидени в италианския държавен бюджет за 2007.
Хиляди коли с италианска регистрация са били товарени на пристанището в Анкона, откъдето след това са отпътували през Патра, Гърция, за България. Измамата на гърба на италианската държава била организирана от 45 фирми, поддържащи “гробища“ за стари автомобили в девет области в Централна и Северна Италия.
Организиран по този начин, трафикът на коли успявал да избегне и плащането на ДДС за износ на коли, тъй като транспортните средства преди това били обявявани като отиващи за вторични суровини. Гумите и акумулаторите пък били обявявани за претопени от собствениците на въпросните автомобилни гробища.
Според “Панорама“ трафикът имал гигантски размери и обхванал също така и Румъния, Полша и Гърция. Милиони евро са били спечелени чрез мрежата за нелегален износ на коли.
“За 5000 от тези коли собствениците на въпросните фирми са прибрали средства от държавния бюджет, насочени за стимулиране на унищожаването на стария автопарк“, казва полковник Фабрицио Кунео, който командва Финансовата гвардия в Анкона. Колите били отписани от обществения регистър на автомобили...

Да не би италианците да са пуснали за издирване предполагаемо претопените коли?Или собственикът на някоя такава я е обявил за открадната за да си спести някакви плащания или други грижи по нея?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 28 май 2011 10:23

Абе смотано е - като е пусната за издирване през 2007-ма, къде е била до миналата година, когато я купих? Колата не беше някоя изоставена от години - беше до скоро карана, не вярвам някой да я е стягал - все пак са под 500 евро тия стари кошници ... и си вървеше, спираше, почти нищо не съм сменял по нея за тази една година ... преди месец долна помпа на съединителя, акумулаторът беше пътник още като я взех, което е нормално за всичко що е нов внос ... задните пружини бяха посмачкани и ги смених ... това е в общи линии - ако беше стояла някъде забутана три години, изобщо нямаше да е толкова леко вкарването в ред. Не вярвам и търговецът да лъже, че я е взел на килограм от Италия, заедно с няколко други по-скъпи коли - уж общ познат ме заведе при него ... :banghead:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 28 май 2011 10:30

Споко ще му я върнат на купувача от Бургас.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 10 юни 2011 6:11

Вчера ми се обадиха от скрит номер да ме повикат в 8-мо районно да давам обяснение. Човекът беше любезен, макар да не разбрах на каква длъжност е даже.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”