Прехвърляне собствеността върху МПС
- Toni_Kazi4ane
- Автомобил:
- Двигател:
Прехвърляне собствеността върху МПС
Преди година закупих Голфчето ми. Заради липса на пари от моя страна чак сега направихме договор за покупко- продажба. Данък за тая година почти 100% не е плащан. За миналата година не разбрах дали са си го оправили хората или не са. Та сега ми се искаше да отида до кат да си оправя талончетата на мое име, но като търся из нета на всякъде пише че се иска бележка за платен данък. Давайте съвети какво да правя, та да мога тая седмица докато съм още в София да оправя тия талони
Re: Прехвърляне собствеността върху МПС
Данък се изисква от момента на придобиване, тоест от датата, която е вписана в договра за покупко-продажба. Аз регистрирах кола преди 15 дни и в КАТ не ми искаха документ за платен данък...
- Toni_Kazi4ane
- Автомобил:
- Двигател:
Значи аз да отида и да се направя на ром
, пък дано ми мине парашута да ми вземат талоните 

- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Toni_Kazi4ane написа:Значи аз да отида и да се направя на ром, пък дано ми мине парашута да ми вземат талоните
Значи първо отиди да си платиш данъка, че да не се разкарваш два пъти. Едва ли ще е сериозна цифра, освен ако не си го регистрирал в данъчното при покупката

Как ще си плати данъка, като колата не е негова собственост, тоест той ще плати задълженията на предишния собственик...той дължи данък от дата на закупуване или съставяне на договора...
В Кат не искат платен данък при прехвърлянето, иска го само нотариуса, но разбирам че колата вече е минала през него, тоест отивай в КАТ без да се притесняваш. После отиваш я зачисляваш в данъчното и направо си плати и данъка. Нищо не пречи и да е в обратния ред де!
- Toni_Kazi4ane
- Автомобил:
- Двигател:
Днес минах през КАТ и всичко е наред. Единственото което ми искаха е ГО, талоните и договора и символичните 20 лева разделени на 2 като в началото дадох 3 лева и после 17 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”