Продажба през лизингова къща

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Продажба през лизингова къща

Мнениеот dlug » Чет 19 май 2011 17:01

Имам един такъв странен въпрос, ако някой случайно е запознат...продаваме един автомобил (фирмен). Някаква иска да го вземе на изплащане (евентуално), та въпросът ми е дали може да мине продажбата през лизингова къща за да се гарантира по някакъв начин плащането на вноските. Тези които питах казаха че май лизинговите къщи работят само с фирми, с които имат договор. А така само за един автомобил може би нямало да стане. Някой има ли идея дали може да стане тази гимнастика или нъц?

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Продажба през лизингова къща

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 19 май 2011 19:24

Те печелят от лихвата така че предполагам няма да те върнат

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 19 май 2011 19:39

До колкото знам ако е над 7 години автомобила не може да мине през лизингова къща.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Чет 19 май 2011 21:32

GARTNER написа:До колкото знам ако е над 7 години автомобила не може да мине през лизингова къща.

За съжаление е 2003 година, макар че е на 24000 км. Може би няма да стане. Очевидно ще се обадим тук-там да питаме, но имах желание да съм поне малко подготвен.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 20 май 2011 7:30

dlug написа:Тези които питах казаха че май лизинговите къщи работят само с фирми, с които имат договор.

Точно така.Другата врътка е да имаш приятели с такава фирма и прехвърляш автомобила на тях и те го продават на лизинг.Но тази игра си заслужава за скъп автомобил който не можеш да продадеш кеш mhihi

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 31 май 2011 13:34

santo_trafficante написа:
dlug написа:Тези които питах казаха че май лизинговите къщи работят само с фирми, с които имат договор.

Точно така.Другата врътка е да имаш приятели с такава фирма и прехвърляш автомобила на тях и те го продават на лизинг.Но тази игра си заслужава за скъп автомобил който не можеш да продадеш кеш mhihi

Мдаааа...май няма да се получи по този начин очевидно. Едно че не мога да се сетя коя фирма би се съгласила да правим подобна врътка, пък и колата е обявена на 19000 лева, не е ужасно скъпа, но достатъчно за да се продаде трудно кеш. Явно ако слуайно някой се навие да я плати ще я продадат, ако не ще виси в гаража и това е.

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Вто 31 май 2011 13:45

През лизинг минават и 15 годишни кочини, стига да се разтърсиш из лизинговите къщи, кой, какво предлага. :wink:
Колега, имаш ЛС с една подобна къща.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 31 май 2011 14:00

rainheart написа:През лизинг минават и 15 годишни кочини, стига да се разтърсиш из лизинговите къщи, кой, какво предлага. :wink:
Колега, имаш ЛС с една подобна къща.

Аз търсих по едно време заради една стара А8ца и всичките, които проверих не се занимават с коли над 3 години, някой максимум 5г.
Евентуално ако сега ги е отпуснала кризата ...

пп. местя в правилния раздел

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Вто 31 май 2011 16:00

От сега мога да кажа, че "Софавто" имат собствен лизинг (колкото и да не ми звучи реално). Фактът е, че сме продали 2-3 коли там на по 10+ години и заминават за няма и седмица точно поради тази причина. Та-ако колегата прецени от там няма да го върнат.

Потребителски аватар
dlug

Мнениеот dlug » Вто 31 май 2011 16:29

Благодаря на колегата rainheart за личното. За Софавто като става въпрос, през нея сте продали ваши лични автомобили? Т.е. те ви плащат автомобилът и после си събират вноските по лизинга или?
ПП. То освен другото има вероятност да се окаже, че клиентът който се интересува може би просто се интересува щот няма какво да прави, но ако не друго поне ще има информация за бъдещи ситуации

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”