Днес си заредих 25 л дизел от Shell и момчето, което ме обслужи ми предложи да провери състоянието на моторното масло на колата / 1,9 чист дизел / От отвора на щеката изсмука с тръбичка около 20 мл и го постави в специален уред, който показва състоянието на маслото. Уреда има кръгъл дисплей с три зони - зелена, жълта и червена. При мен показателя сочеше средата на жълтата зона и човека ми каза, че маслото е за смяна. Въпроса ми е доколко да разчитам на показанията на този уред при положение, че маслото е на 4 хил. км, сменено преди 4 месеца, полусинтетика на Тексако 10W40 сменяно в сервиз, където ми сложиха лепенка за нова смяна след 8 хил. км или 1 година?
Моля ако някой има наблюдения да ги сподели.
Иначе от дизела на точно тая бензиностанция съм доволен, защото ми дава най - малък разход / сравнено с ОМВ и Лукойл / и си зареждам често.

услугата на Shell за качествата на моторното масло
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
SMEL написа:ами заведи 2-ма 3-ма приятели,да проверят и техните масла,събери мнения и тогава решавай.Но все пак почва да те гризе и съмнява.Не забравяй че има много масла МЕНТЕТА.аз бих се притеснил определено.
Тази марка масло се бутилира в рафинериата в Русе, сервиза в който е сменяно има договор със завода, така че изключвам възможността да е "менте".
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
ти мислиш че Приста е много по лошо от тексако ?? ваското1 ако види темата да обесни за Приста и качествата на това масло щото от това което чух от него съм впечатленSMEL написа:а какво им пречи в русе да наливат приста или друго там и да го продават за тексако? аз сън няма да спя докато неразбера дали маслото в сърцето на автомобила ми е нормално.

- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
винаги са ми били смешни такива маркетингови програми измислени от някоя току що завършила "маркетинг-мениджърка"
-да ви проверим нивото на маслото?
ама к'во ще му проверяваш като току що съм загасил колата??
барем 15 мин. да минат деееа.
а сега с уред!!
и к'во му мерат?
вискозитета?!
как?
местя в ОФФ
-да ви проверим нивото на маслото?
ама к'во ще му проверяваш като току що съм загасил колата??
барем 15 мин. да минат деееа.
а сега с уред!!
и к'во му мерат?
вискозитета?!
как?
местя в ОФФ
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
SMEL написа:с корабни масла и нафта/леко корабно гориво/ и тем подобни.
от това правят "нафта"

Иначе Приста са супер сериозна фирма със супер сериозен пазарен дял в БГ и в региона, имат няколко фабрики вече извън България и нямат нужда да правят шмекерлъци, за да печелят.
В България са избрани за доставчик на масла за натовските машини - камиони, джипове, танкове

Основният начин за постигане на ниска цена е, че Приста са частна компания с малко на брой собственици и залагат на малък марж. Сетете се една световна компания като Кастрол примерно, колко акционери има, които чакат дивидент всяка година, колко $$$ се харчат за реклама по цял свят и т.н. разходи, който за да се постигне нормална цена, се избиват с поевтиняване на производството - изместват го в държави като Турция и Индонезия, а там контрола по качеството е много по-занижен и затова се появяват слухове за "ментета". Ментета няма, просто Турското масло е по-кофти от Гръцкото или Македонското

Маслата на Приста в много случаи са даже по-висок клас от конкурентните им "световни" марки. Сравнете класовете на полусинтетиките 10w40 да се убедите.
Има и още нещо много хубаво от Приста - това е "розовия" антифриз, който всъщност е световно признатя антифриз на Тексако, само че се продава под търговската марка "Приста" и е доста по-евтин (а по-добър) от доста "скъпи" аналози

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”