Здравейте.
Извинявам се ако съм сбъркал мястото.
Ще продавам кола на един македонец. Интересува ме след нотариуса до колкото разбрах трябва да му се изкарат транзитни номера в КАТ, за да си закара там. Аз като продавач трябвали да се мъкна по кат с него или само нотариуса ми е задължение.
Ако може да препоръчате свестен нотариус и някакви ориентировъчни цени за там и временните номера и такси по КАТ.
Благодаря.
Временни номера.
- kurortist
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Времнни номера.
Прехвърляте нотариално,след това не те интересува!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Демек само ми остава с договора за покупко-продажбата да мина през общината да ми я отпишат 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Да. А какъв е проблема да си я закара с бг номерата в Македония и там да си я регистрира вече. Доколкото знам, временните номера ги слагаме на нововнесени автомобили, които са без такива, за да може да се закара колата безпроблемно до КАТ.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Genesis написа:Демек само ми остава с договора за покупко-продажбата да мина през общината да ми я отпишат
Точно така!
Него не го мисли, те в Македония лично аз съм ги виждал, си карат колите с Български номера, шот така им излиза по-тънко, шот там данъците са по-скъпи от нашите!
За временни номера няма смисъл да се набутва, отивате при нотариус, казваш че я продаваш за 500 лева, ако не стане, минимума беше 1000 лева, доколкото си спомням, дават ти копие на покупкопродажвбата, а на него оригинал, плаща ти стискате си ръцете, и отиваш я отписваш от общината, и си сфиркаш, и си мечтаеш за новото возило!
п.п АКо ти каже да му я дадеш с пълномошно, недей ще си имаш проблеми!
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Преди да отидете при нотариуса ви трябва "Удостоверение за застрахователна стойност на МПС"
Може да се извади от всяка застрахователна компания.Това колата струва 5000 лв ама ще кажа,че я продавам на Пешо за 500 лв. го няма вече.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Genesis написа:Демек само ми остава с договора за покупко-продажбата да мина през общината да ми я отпишат
В 14 дневен срок трябва да отнесеш и в КАТ копие от договора (чл.145 от ЗДП)
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”