Наказателно постановление
-
- Автомобил:
- Двигател:
Наказателно постановление
Видях във форума подобен на моя проблем та реших и аз да попитам.На 14 февруари тази година ми писаха акт на пътя м/у Г.Оряховица и В.Търново по същия начин талона мо го бавиха 2 месеца ,но интересното беше ,че като си взех талона от КАТ ми казаха че наказателното постановление щели да ми го донесат вкъщи та ето че минаха още 2 месеца а такова не са ми донесли.Въпроса ми е може ли да ми наложат някаква парична глоба при положение ,че нямам връчено наказателно постановление? Страх ме е да не ме поставят пред свършен факт ,защото 100% ще обжалвам това постановление защото не се смятам за виновен!Но ако няма наказателно постановление а само глоба няма какво да обжалвам.А глоба имам защото докато си взимах талона надникнах в компютъра и там имах 100лв.глоба.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Споко , ако издържиш2 години глобата ще я няма. Не плащай.В началото на месеца подменях книжка. От 2005 г знам , че има акт за паркиране пред Булбанк от общинска полиция. Сума ти време обикаляха около колата но не мжаха да я вдигнат с паяка.Дсота време ги чаках да се махнат , ама не стана.Не съм плащал, питах за червен талон като си взимах новата книжка и ми казаха от гишето, че през 2004г имам акт . Нитои дума за плащане на акта.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Andrian_VT написа:...освен ако няма някой адвокат сред нас.
Признавам си, аз съм адвокат. Затова дадох по - горе такъв съвет на колегата. Преди да бъде връчено наказателното постановление и преди да изтече срока за обжалване, който тече от връчването и е 7 дни, наказанието все едно го няма. Тия /айде да не определям какви/ в КАТ, пишат в техните бази данни наказанието като съществуващо, дори да не е влязло в сила наказателното постановление. Но независимо от това няма на какво основание да искат от теб тези пари. Така че си трай за сега и това е. Ако /по - скоро като/ ти го връчат, тогава трявбва в 7 дневен срок да го обжалваш. До тогава - пълен пас.

-
- Автомобил:
- Двигател:
И като видя някой непознат тип през шпионката няма да отварям
.Миналата година обжалвах едно наказателно постановление, попаднах в дупка и спуках гума на 1 месец(чисто нова) обадих се на КАТ за някакъв протокол който да послужи пред застрахователите дойдоха пед...те и ми написаха акт за несъобразена скорост спрямо релефа на пътя, а се движех по Столичен булевард.Та тогава наказателното постановление си го взех от КАТ и още същия ден го обжалвах и до съда бях. Януари тази година ме зарадваха с известие че наказателното постановление се отменя изцяло 

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
xcalibur написа:kris11 написа:питах за червен талон като си взимах новата книжка и ми казаха от гишето, че през 2004г имам акт
Има ли червени талони? От 5 години имам книжка и не са ми писали акт
И аз това да попитам, извинявам се на колегата, че не е по темата му, но да не пускам нова - имам книжка от 9 години, но карам редовно едва от 1, та за това (може би) все още нямам акт. Тези червени талони само като си сменяш книжката ли можеш да получиш, или? въобще, каква е процедурата. някой ако знае нека да каже, моля.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”