Едно колело не спира! - лада 2105

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Едно колело не спира! - лада 2105

Мнениеот IvoG » Пон 25 сеп 2006 17:59

Колеги имам голям проблем с лада-та(2105) на майка ми :cry:
Знам че форума е за Голф но проблема малко странен и моля за помощ защото майсторите правят така :dontknow:
Имах блокирало буталце преди години не помня на кое колело от предните. Едното предно колело спираше малко повече от другото докато в един момент не стана фрапиращо :shock . Смених накладките и се получи следното : накладките на колелото което спираше бяха заминали а на другото не. И колелото което не спираше започна да спира а другото не :shock . Смених и четирите буталца и тръбички и никва промяна обезвъздушаване и пак така. Иначе сервото е супер веднага блокират и остават 3 следи 2-ве от задните и едно от предно дясно колело.

Чудя се кво може да е? Помпата би трябвало да дава еднакво налягане и на двете ама как така се получава в началото да спира само предно ляво а сега само предно дясно. От многото експерименти само веднъж ми задържаха и двете предни.
Благодаря предварително за помоща :!:
mod edit: wili98
отива в офф.. и добавих ЛАДА в заглавието

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 25 сеп 2006 18:12

Да нямаш случайно запушена тръба/маркуч?Щом не е в буталото причината.Баща ми навремето имаше проблеми с калпави маркучи на предните спирачки.Провери ги.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пон 25 сеп 2006 18:14

Спирачните мъркучи може да са сдали багажа.Возил съм се в Лада с менте мъркучи и спираше когато си поиска.Самия каучук е менте и вътре мъркуча набъбва и спира притока на течност.

И другия ва риант който ти остава е спирачната помпа.
Ако не си сменял мъркучите ги смени!!!

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 06 окт 2006 21:17

Мерси за отговорите колеги!
Чак сега видях че Wili98 e преместил темата тук въпреки че предполагах но в началото не я намерих.
Ами тия дни ще мина при едни нови майстори от които съм доволен та може би наистина ще сменим на първо време и маркучите да минимизираме вероятните причини. Въпреки че сега малко слегнаха накладките и колелото което не спираше започна от време на време да се повлачва а преди не искаше въобще.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 06 окт 2006 21:57

Ако е неравен диска трябва определено време и съответно натискания на спирачките,за да да се "вреже" правилно накладката и да заработи по-добре.И аз сменях накладки отзад,с дискове съм и се оправиха чак след 200-300 км градско.Но все пак виж маркучите.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 07 окт 2006 12:41

Ами колега, мен ако питаш започни от най-простото и после давай нанатък:
1 - провери дали е обездушена добре цялата спирачна система - предполагам знаеш как се прави :lol:
2 - щом си сменил буталата и проблема е останал е възможно да се е износило спирачното апаратче - провери си го, то новото предполагам е смешни кинти...
3 - както колегите те съветват по-горе провери си маркучите

ПС като ти видях темата и ме налегна носталгия :lol: преди Г2-то имах жигулка и на нея и основен ремонт си и направих сам
Коклкото до факта че пускаш тук въпрос за Лада - според мен едно от най-големите достойнства на форума е колегиалноста и отзивчивоста на съфорумниците.Факта че много хора които вече са си сменили марката на автомобилите продължават да са редовни посетители е показателен.....малко се отплеснах, сори :lol:

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Съб 07 окт 2006 13:51

Plamen_VR6 написа:Ами колега, мен ако питаш започни от най-простото и после давай нанатък:
1 - провери дали е обездушена добре цялата спирачна система - предполагам знаеш как се прави :lol:
2 - щом си сменил буталата и проблема е останал е възможно да се е износило спирачното апаратче - провери си го, то новото предполагам е смешни кинти...
3 - както колегите те съветват по-горе провери си маркучите

ПС като ти видях темата и ме налегна носталгия :lol: преди Г2-то имах жигулка и на нея и основен ремонт си и направих сам
Коклкото до факта че пускаш тук въпрос за Лада - според мен едно от най-големите достойнства на форума е колегиалноста и отзивчивоста на съфорумниците.Факта че много хора които вече са си сменили марката на автомобилите продължават да са редовни посетители е показателен.....малко се отплеснах, сори :lol:

Мерси за съвета така и ще направя в най скоро време.
А темата я пуснах защото наистина колегиалността и отзивчивостта в форума се усещата силно, все пак въпроса е технически, а и доста хора предполагам преди голфа са карали и руските коли :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”