Литература за ДВГ
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Литература за ДВГ
Колеги искам да попитам от къде мога да си взема литература да чета относно новите системи, инжекциони, спирачни системи и тн защото книгите, които аз имам повечето са за карборатори а те са отживелица... Всмисъл такъв, че съм самоук не съм учил ДВГ в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери не за автомонтьори и искам да науча нещо ново. Благодаря предварително 

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Литература за ДВГ
Книжарницата в двора на ТУ-София 

Книжен вариант или лектронен?
За електронен в нета не може да няма нищо.
Като знам какви неща съм намирал, където и представа съм си нямал, че изобщо може да се публикува в нета такова инфо(е след доста голяма доза търсене и късмет).
За електронен в нета не може да няма нищо.
Като знам какви неща съм намирал, където и представа съм си нямал, че изобщо може да се публикува в нета такова инфо(е след доста голяма доза търсене и късмет).
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Не не книжен вариант искам, не мога да чета на тоя компютър
Колега а сигорен ли си, че в книжарницата на ТУ има ? И не само за 1 автомобил, ами като цяла за всички
?

- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Ceki4aGTI написа:Не не книжен вариант искам, не мога да чета на тоя компютърКолега а сигорен ли си, че в книжарницата на ТУ има ? И не само за 1 автомобил, ами като цяла за всички
?
Колега, ако беше писал малко по-рано, днес бях до ТУ и щях направо да ти ги дам по списък заглавия и авторски колективи, защо не помолиш друг колега ако има път натам, да провери, другия вариант е метрото, Г.М. Димитров, 7 минути пеша и си там

- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Не е лоша идея някой който учи в ТУ да снима с фотоапарата какво има по темата в книжарницата на ТУ, така ще се ориентираш.. Тук във форума има доста колеги които учат там.
пп: Колега, ти бакалавър за тази специалност:
не я ли учиш в ТУ?!
пп: Колега, ти бакалавър за тази специалност:
Ceki4aGTI написа:..в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери..
не я ли учиш в ТУ?!

Потърси някъде имаше един сайт, не се сещам в момента щом не държиш на книжен - устройството на автомобила с всичките му системи - без клима, ел стъкла и т.н.
Малко, но като начало става http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BD%D0%B5.
Забравих да допълня нещо което всеки знае - двигателите почти не са променени от времето когато са били създадени. Променя се главно начина на хранене и горене в цилиндрите.
Малко, но като начало става http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BD%D0%B5.
Забравих да допълня нещо което всеки знае - двигателите почти не са променени от времето когато са били създадени. Променя се главно начина на хранене и горене в цилиндрите.
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Потърси някъде имаше един сайт, не се сещам в момента щом не държиш на книжен - устройството на автомобила с всичките му системи - без клима, ел стъкла и т.н.
Мен точно това ми трябва, инжекциони, видове инжекциони, новите системи и тн. Знам къде е ТУ колега учих в едно даскало срещу ТУ 5 години.
- Ceki4aGTI
- Автомобил:
- Двигател:
Mihailov78 написа:Не е лоша идея някой който учи в ТУ да снима с фотоапарата какво има по темата в книжарницата на ТУ, така ще се ориентираш.. Тук във форума има доста колеги които учат там.
пп: Колега, ти бакалавър за тази специалност:Ceki4aGTI написа:..в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери..
не я ли учиш в ТУ?!
Учиме не проблеми с автомобил и нови системи, главно учиш валове, оси , изчисления, съпротивления и тн., общо взето, учат как да констроираш автомобила и двигателя от до с дадени материали, това представлява автомобилната техника ( дали ще е в ТУ или във ВТУ "Тодор Каблешков" е едно и също и при нас искат много да знаеш за да минеш не е толкова лесно. Глупавото, е че ще го завършиш това без дори да си отварал и капака на автомобила и ако ти посочат скоростна кутия имам колеги, който никога не са учили това и не знаят (то и аз не съм но се интересувам много и може и да не знам но сам се мъча докато не си оправя колата, с повече четане и питане става всичко

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”