Литература за ДВГ

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Литература за ДВГ

Мнениеот Ceki4aGTI » Вто 12 юли 2011 10:23

Колеги искам да попитам от къде мога да си взема литература да чета относно новите системи, инжекциони, спирачни системи и тн защото книгите, които аз имам повечето са за карборатори а те са отживелица... Всмисъл такъв, че съм самоук не съм учил ДВГ в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери не за автомонтьори и искам да науча нещо ново. Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Re: Литература за ДВГ

Мнениеот apa6o » Вто 12 юли 2011 19:52

Книжарницата в двора на ТУ-София :wink:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 12 юли 2011 20:10

Книжен вариант или лектронен?
За електронен в нета не може да няма нищо.
Като знам какви неща съм намирал, където и представа съм си нямал, че изобщо може да се публикува в нета такова инфо(е след доста голяма доза търсене и късмет).

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Сря 13 юли 2011 12:15

Не не книжен вариант искам, не мога да чета на тоя компютър :) Колега а сигорен ли си, че в книжарницата на ТУ има ? И не само за 1 автомобил, ами като цяла за всички :) ?

Потребителски аватар
apa6o
Автомобил: Skoda Octavia 1Z
Двигател: BKD

Мнениеот apa6o » Сря 13 юли 2011 17:38

Ceki4aGTI написа:Не не книжен вариант искам, не мога да чета на тоя компютър :) Колега а сигорен ли си, че в книжарницата на ТУ има ? И не само за 1 автомобил, ами като цяла за всички :) ?

Колега, ако беше писал малко по-рано, днес бях до ТУ и щях направо да ти ги дам по списък заглавия и авторски колективи, защо не помолиш друг колега ако има път натам, да провери, другия вариант е метрото, Г.М. Димитров, 7 минути пеша и си там :)

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 13 юли 2011 18:11

Не е лоша идея някой който учи в ТУ да снима с фотоапарата какво има по темата в книжарницата на ТУ, така ще се ориентираш.. Тук във форума има доста колеги които учат там.

пп: Колега, ти бакалавър за тази специалност:

Ceki4aGTI написа:..в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери..

не я ли учиш в ТУ?! :shock

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Сря 13 юли 2011 20:48

Потърси някъде имаше един сайт, не се сещам в момента щом не държиш на книжен - устройството на автомобила с всичките му системи - без клима, ел стъкла и т.н.
Малко, но като начало става http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BD%D0%B5.

Забравих да допълня нещо което всеки знае - двигателите почти не са променени от времето когато са били създадени. Променя се главно начина на хранене и горене в цилиндрите.

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Сря 13 юли 2011 21:42

velinsl написа:Потърси някъде имаше един сайт, не се сещам в момента щом не държиш на книжен - устройството на автомобила с всичките му системи - без клима, ел стъкла и т.н.
Малко, но като начало става http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0% ... 0%BD%D0%B5.

Забравих да допълня нещо което всеки знае - двигателите почти не са променени от времето когато са били създадени. Променя се главно начина на хранене и горене в цилиндрите.

Мен точно това ми трябва, инжекциони, видове инжекциони, новите системи и тн. Знам къде е ТУ колега учих в едно даскало срещу ТУ 5 години.

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Сря 13 юли 2011 21:46

Mihailov78 написа:Не е лоша идея някой който учи в ТУ да снима с фотоапарата какво има по темата в книжарницата на ТУ, така ще се ориентираш.. Тук във форума има доста колеги които учат там.

пп: Колега, ти бакалавър за тази специалност:

Ceki4aGTI написа:..в момента уча Автомобилна техника (бакалавър) и на дали ще имаме практики защото учиме за инжинери..

не я ли учиш в ТУ?! :shock

Учиме не проблеми с автомобил и нови системи, главно учиш валове, оси , изчисления, съпротивления и тн., общо взето, учат как да констроираш автомобила и двигателя от до с дадени материали, това представлява автомобилната техника ( дали ще е в ТУ или във ВТУ "Тодор Каблешков" е едно и също и при нас искат много да знаеш за да минеш не е толкова лесно. Глупавото, е че ще го завършиш това без дори да си отварал и капака на автомобила и ако ти посочат скоростна кутия имам колеги, който никога не са учили това и не знаят (то и аз не съм но се интересувам много и може и да не знам но сам се мъча докато не си оправя колата, с повече четане и питане става всичко ;) ) , вярно имам и такива, който са завършили Хенри Форд, Магхан , Ботушев и знаят но 50% не знаят за какво иде реч. Та за това искам съвременна литература, за автомобилите защото искам да се развивам и искам с това да си искарвам хляба. Чиракувам в един сервиз даже без да ми плащат, защото ми е удоволствие да се занимавам и се успокоявам така :) :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”