Първо да се извиня за незнанието си по този въпрос, но поствам тук, защото предполагам, че има хора с опит (дано ПТП-тата да са били по леки).
Колегата се прибира от работа по бул. Тодор Александров. Изведнъж от насрещно движещите се излиза един и прави ляв завой ул. Одрин и колегата го блъска странично. Идват КАТ и в протокола пишат че другият е виновен. Колата Голф 3 и е зле радиатора е изкревен купето от дясно е мръднало назад и вратата не се затваря, абе не беше хубава картинка, но за радост хората са ОК.
Проблема е следния: Колата има пълно каско и гражданска. Пълното каско е в Булстрад, обаче собственика е в чужбина и ние нямаме полицата за застраховка. От Булстрад ни казаха че без нея не можем да направим нищо ,а имало и 3 дневен срок за завеждане на щетата.
Та въпроса ми е ако има начин да се оправя с тях как може да стане това. А ако през тях не може да стане или изпуснем срока( Собственика се връща чак следващата седмица), какво става с гражданската при положение, че другият е виновен не може ли да се вземат парите за ремонта от неговата гражданска застраховка.
Моля кажете ми какви са стъпките при такива случки и какво се прави че колегата е много наплашен а аз нямам идея (Млад шофьор

Благодаря Ви предварително и извинявайте за страничните въпроси