Въпрос за ПТП

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Ferri
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за ПТП

Мнениеот Ferri » Чет 28 сеп 2006 22:50

Здравейте,
Първо да се извиня за незнанието си по този въпрос, но поствам тук, защото предполагам, че има хора с опит (дано ПТП-тата да са били по леки).
Колегата се прибира от работа по бул. Тодор Александров. Изведнъж от насрещно движещите се излиза един и прави ляв завой ул. Одрин и колегата го блъска странично. Идват КАТ и в протокола пишат че другият е виновен. Колата Голф 3 и е зле радиатора е изкревен купето от дясно е мръднало назад и вратата не се затваря, абе не беше хубава картинка, но за радост хората са ОК.
Проблема е следния: Колата има пълно каско и гражданска. Пълното каско е в Булстрад, обаче собственика е в чужбина и ние нямаме полицата за застраховка. От Булстрад ни казаха че без нея не можем да направим нищо ,а имало и 3 дневен срок за завеждане на щетата.
Та въпроса ми е ако има начин да се оправя с тях как може да стане това. А ако през тях не може да стане или изпуснем срока( Собственика се връща чак следващата седмица), какво става с гражданската при положение, че другият е виновен не може ли да се вземат парите за ремонта от неговата гражданска застраховка.
Моля кажете ми какви са стъпките при такива случки и какво се прави че колегата е много наплашен а аз нямам идея (Млад шофьор :?: :?: )

Благодаря Ви предварително и извинявайте за страничните въпроси

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 28 сеп 2006 23:48

Ми най-добре да питате застрахователите...
Иначе според мен можеш писмено... и там на факс и на квот се сетиш, да ги уведомиш, че е станало ПТП... и да приложиш протокола от КАТ.. но поради това, че си технически възпрепятсван.. ще заведеш щета по-късно...

говорим за УВЕДОМЯВАНЕ за щета.. според мен не за завеждане..

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Пет 29 сеп 2006 7:40

Ако имаш протокол от КАТ срокът за завеждане на щета към застрахователя по ГО на виновния водач е 5 години!!! Има обаче около 5 дневен срок да се заведе щетата към застрахователя по каско!

Viso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Viso » Пет 29 сеп 2006 7:47

Отиваш пак в "Булстрад" и настояваш да ти заведат щета. Те имат база данни за всички застраховки.
Ако ти откажат пак, напиши в 2 екз. една молба за завеждане на щета, като посочиш автомобила, събитието и пр. На твоя екземпляр ще искаш входящ номер и дата.
Така ще спазиш срока и няма да могат да ти откажат на това основание.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 29 сеп 2006 9:37

Начи и булстрад и всички си имат втори екземпляр от полицата-да я намерят, виж и кой агент е сключил каското и той има екземпляр
Вили е прав-уведомяваш, а документите по-късно
по-добре е да си я правиш по каското, отколкото по ГО на другия

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Пет 29 сеп 2006 12:24

Жената работи там звънии ми да видим дали може да измисли нещо!!!
0887386727 Марто

Ferri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ferri » Пет 29 сеп 2006 17:59

Мерси,
Днес бях там и казаха до една седмица от протокола на КАТ трябва да е огледана колата.
Собственика се връща в неделя така че в понеделник ще се разбере как ще стане работата. Дано намери полицата

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”