Здравейте,
утре сутрин, рано, на пожар ми се налага да пътувам за ямбол.
Ккато съм споменал, имам предна лява гума, с балони на изкривена джанта. Проблем ли ще е ,ако заменя САМО нея със задната лява?
Нямам резерван,имам само аварийна!
10х!

Спешно - "смяна" на гуми
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Спешно - "смяна" на гуми
Последна промяна от stanimir на Чет 05 окт 2006 16:26, променено общо 1 път.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Re: Спешно,колеги
stanimir написа:Здравейте,
Ккато съм споменал, имам предна лява гума, с балони на изкривена джанта. Проблем ли ще е ,ако заменя САМО нея със задната лява?
10х!
нещо не разбрах, изкривената с балоните ще я сложиш отзад, а задната - отпред, така ли?
зависи тия балони дали са на степен да гръмне гумата, (щото има с балони, дето моеш си караш с тях хиляди км.), но джантата поне можеш да си изправиш срещу 10 лв. във всяка гумаджийница...
и щом ти е на пожар пътуването, ясно е, че ще пътуваш, та ако ще и 4 различни размера гуми, ама поне ще си имаш гумите наум и карай с 20-тина км./ч. по-бавно, отколкото си мислиш, че е безопасно
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Спешно,колеги
batmilko написа:stanimir написа:Здравейте,
10х!
нещо не разбрах, изкривената с балоните ще я сложиш отзад, а задната - отпред, така ли?
зависи тия балони дали са на степен да гръмне гумата, (щото има с балони, дето моеш си караш с тях хиляди км.), но джантата поне можеш да си изправиш срещу 10 лв. във всяка гумаджийница...
и щом ти е на пожар пътуването, ясно е, че ще пътуваш, та ако ще и 4 различни размера гуми, ама поне ще си имаш гумите наум и карай с 20-тина км./ч. по-бавно, отколкото си мислиш, че е безопасно
Не е така, джантите са алуминиеви,и обиколих 5 сервиза,за да ми кажат,че не можело сега да стане,трябвало рано сутрин да ида, да чакам дали няма да я сцепят,да си платя превоз да фирма,която я залепвала ... и да си я взема вечерта. Нещо за което-уви нямам време на тоя етап, за това съм решил да слагам железни джанти!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Слагай задна дясна и по-бавно 80-100 км .При възможност спирай и оглеждай балона дали не расте. Не е за препоръчване , ама като нямаш избор. Добре е ,че утре го дават да вали и няма да са високи температурите.
При 160 км и кусур се спука задна лява гума през м.май, изпреварвах поредица от 3 коли на магистралата със доста зор успях да я вкарам в пътя и да спра в дясно. Не е за пробване.
При 160 км и кусур се спука задна лява гума през м.май, изпреварвах поредица от 3 коли на магистралата със доста зор успях да я вкарам в пътя и да спра в дясно. Не е за пробване.
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:Слагай задна дясна и по-бавно 80-100 км .При възможност спирай и оглеждай балона дали не расте. Не е за препоръчване , ама като нямаш избор. Добре е ,че утре го дават да вали и няма да са високи температурите.
Как да разбера дали балонът е от опасните?
Карах - смених задна лява с предна лява, и средна скорост 130-140, да ви кажа аз и повече не вдигам. Добре се държа автомобила ( и слава Богу), но.....ще трябват корекции ясвно,изкривяването на джантата е от вътрешната страна,забелязах го чак,когато през август спуках именно предна лява, с невисока скорост -120-30. Майстора каза,че и гумата е била лепена,с вътрешна гума била(единсвтената) и изрази съмнение,че вътрешната е сложена именно заради изкревената джанта,но беше в Пазараджик и не се ане да изправя джантата; както и никой в Сф не се нае
- Nadya_
- Автомобил:
- Двигател:
stanimir написа:Как да разбера дали балонът е от опасните?
Карах - смених задна лява с предна лява, и средна скорост 130-140, да ви кажа аз и повече не вдигам. Добре се държа автомобила ( и слава Богу), но.....
Значи, по мое мнение..балонът си е балон и колкото по на време смениш въпросната гума- толкова по- добре.
Ако сега е малък, то това не е гаранция, че няма да расте..
А скоростта с която си карал си е множко...докато не смениш гумата го давай по- бавно

...Или, както те е посъветвал Батмилко.. по- бавно /поне с 20-тина км/ч./, от колкото си мислиш, че е безопасно!...А 150-160км/ч. средна скорост определено не е!
- stanimir
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:средна скорост 130-140?!?!?!тва значи че и до 170-180 си се качвал така ли да разбирам?
ами... айде да речем, че постоянно съм карал със 130, пък от време на време е била по-ниска,а от време на време е минавала 150.Как да кажа, за втори път ми е тоя балон, пътя е до Ямбол(един прекрасен град с прекрасни хора!) И миналия път беше така...........However.........

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”