Здравейте Колеги, тази вечер ми се случи нещо много неприятно и нямам идея какво да правя.Случаят е следния
Както си карах колата на път извън населено място,пред колата ми излезе Кон, който за съжаление не успях да избегна.Колата няма каско има само ГО,полицайте казаха,че няма да издават протокол тъй като нямам каско и казаха,че няма да получа никакво обещетение.Въпроса ми е нямам ли право на някакво обещетение от гараннциония фонд на ГО-то ?
Въпрос относно ПТП
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Re: Въпрос относно ПТП
При мене се случи същото,но с една овца,застрохователя каза,че овцата трябвало да има ГО за да ми поемат щетите.
- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
GALIANO написа:При мене се случи същото,но с една овца,застрохователя каза,че овцата трябвало да има ГО за да ми поемат щетите.
Бе то и аз така разбрах ама за какво тогава плащам тва ГО смотано ... то от колата вече нищо не става

- bobar
- Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
- Двигател:
Плащаш ГО-то защото ако ти удариш някой , то няма да се бъркаш ти, а съответната компания към която ти е ГО-то.Силно ме съмнява коня да е имал ГО, но според мен собственика на животното би трябвало да понесе някаква наказателна отговорност. Друг е въпроса ,че на дали ще можеш да докажеш кой е собственика ако искаш да го съдиш, Най-вероятно ще се окаже ,
че си блъснал див мустанг 

- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Ехххххх много лошо,наистина ти съчувствам и разбирам какво изпитваш,преживял съм го.Дано всички сте живи и здрави.Търси собственика на коня!!!!
- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Опитай с гаранционния фонд, нали е създаден за такива случаи.
нищо няма да получиш. Самото име на ГО подсказва за какво е, в развитите в застрахователния сектор държави ГО имат за всичко- за апартамента, ако наводниш съседа отдолу, от твоето ГО му се плаща и т.н. на същия принцип. Единствения начин е да съдиш собственика, ако го намериш и си признае и то ако ти не си в никакво нарушение, което не ми се вярва. А какво стана с коня?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
pakumba написа: Единствения начин е да съдиш собственика, ако го намериш и си признае и то ако ти не си в никакво нарушение, което не ми се вярва.
За съжаление колега само това ти остава като алтернатива, да намериш собственика на коня!
Много мои познати имаха такива инциденти и повечето останаха с пръст в уста!
Искренно се надявам да получиш някой лев!

- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Съжалявам за случилото се,но ще пиеш една студена вода...
ГО е за ПТП с друга/и превозни средстава и/или пешеходци...

ГО е за ПТП с друга/и превозни средстава и/или пешеходци...

- Ikov_VR
- Автомобил: Vw Passat b5.5
- Двигател: AVF
- Контакти:
pakumba написа:Единствения начин е да съдиш собственика, ако го намериш и си признае и то ако ти не си в никакво нарушение, което не ми се вярва. А какво стана с коня?
В какво нарушение по точно трябва да съм ? Карам си на извънгарски път и от някъде излиза кон... Коня го ударих във главата, и общо взето май нищо му няма щото избяга
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Ikov_VR написа:GALIANO написа:При мене се случи същото,но с една овца,застрохователя каза,че овцата трябвало да има ГО за да ми поемат щетите.
Бе то и аз така разбрах ама за какво тогава плащам тва ГО смотано ... то от колата вече нищо не става
Го плащаш, за да платят коня, но едва ли ще го направят, те само взимат.
- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
колега в този случай е трябвало да довършиш коня (ако не е умрял)без да викаш кат и да го направиш на суджуци да избиеш някой лев

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Би трябвало да ти издадат протокол. Преди години мой колега едари 2 магарета. Написаха му протокол, и после му оправиха колата по ГО.
П.С. Посъветвай се с някой адвокат
Ikov_VR написа:pakumba написа:Единствения начин е да съдиш собственика, ако го намериш и си признае и то ако ти не си в никакво нарушение, което не ми се вярва. А какво стана с коня?
В какво нарушение по точно трябва да съм ? Карам си на извънгарски път и от някъде излиза кон... Коня го ударих във главата, и общо взето май нищо му няма щото избяга
казусът е леко като с птп, в следствие на дупка. Хем си в ограничението, хем коня няма място на пътя, хем рискуваш да ти праснат акт за несъобразена скорост. Дай малко повече инфо за случката, в село/извън село, с каква скорост си карал и т.н. Не за друго, а барем да го имаме предвид този случай и ние.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bnick написа:Би трябвало да ти издадат протокол. Преди години мой колега едари 2 магарета. Написаха му протокол, и после му оправиха колата по ГО.
Сигурно някое от магаретата е имало ГО

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”