:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Удариха ме на паркинг - сега какво?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
free_hard
Автомобил:
Двигател:

Удариха ме на паркинг - сега какво?

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 21:48

Днес, докато си стоях на прозореца една кифла излизаше от паркинга и връщайки назад се натресе в колата ми. Идиотката даже не спря, а докато слязох вече беше отпрашила. По колата има само малка драскотина, но побеснях, защото преди три седмици я взех от бояджията, беше стигнала до боя точно от такива идиоти, които си отварят вратата без да ги интересува съседната кола или огледалото им за обратно виждане е просто аксесоар. Въпроса ми е какво може да се направи в КАТ или по законов път, защото не ми се иска да се саморазправям. Живея в голям блок и не познавам повечето си съседи, та ще е много трудно да разбера на кой е колата. Не запомних номера, защото бях прекалено бесен от случката, иначе ми мина през ума да се обадя в КАТ и да им кажа, че ме е ударила и е избягала, но като не запомних номера на колата няма как да стане, а евентуално, като я засека след два-три дни пак не става. Дайте някаква идея какво може да се направи във случая? Паркинга на блока се ползва и от съседни кооперации, които не са предвидили подземни гаражи или място за спиране, та не съм сигурен дали тая е изобщо от нашия блок, но колата съм я засичал и друг път спряна пред блока.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Удариха ме на паркинг - сега какво?

Мнениеот enigma79 » Пет 09 сеп 2011 21:51

С една дума нищо не можешш да направиш.Аз бих звънал в кат веднага и евентуално ако я засечеш по нататък да се обадиш пак в кат и да им дадеш нейния номер на колата.Другия вариант е ако кифлата е хубава просто да я изядеш mhihi Така поне ще ти олекне душевно :Mr Green Fun

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 21:58

Някаква тлъста тетка беше :Mr Green Fun
Ами ще помисля тогава по въпроса, тя да усети, как изтръпнах аз като си видях колата death

Потребителски аватар
sando_jilata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sando_jilata » Пет 09 сеп 2011 21:59

колега неможеш да направиш нищо освен да я видиш тая ШМАТКА и да си поговорите,но няма да има ефект сигурен съм.КАТ нищо няма и не могат да направят за такова нещо.На мен ми се случи същото но беше един дядка от вход с Москвич АЛЕКО и аз бях пред входа та тои ми зажули бронята и ми премести колата 20 сантиметра напред мислех и аз като теб да се обаждам на КАТ,но ефекта ще е нулев.Остава ти само да си паркираш колата там където никой не спира и си готов,аз така направих.

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 22:06

Благодаря за мненията колеги, ако не друго поне споделих мъката :talk:
Тук няма къде да се паркира, както казах и от съседни блокове си паркират колите при нас.
Ще се пробвам да говоря с нея, но ако се направи на отворена - колата й ще страда много :063:
Преди време имах подобен случай, отново в нащия блок - обикалям аз и търся място да паркиране, гледам едно Клио спряно на място за две коли. Знам къде живее съседката с Клиото, качвам се до тях и я моля учтиво "извинявайте, но сте паркирали така, че заемате място за две коли. Моля Ви, слезте и си препаркирайте колата, защото има и други хора освен Вас с коли, а местата по паркинга са малко." Оная "Така мога, така паркирам" и ми трясна вратата под носа а аз така :shock

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 09 сеп 2011 22:06

Ако нямаш каско, пиеш студена вода! :banghead:

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 09 сеп 2011 22:07

Каско ?

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 22:14

Нямам каско. Първи ден от отпуската и мислех в понеделник да я карам, а сега, като отида ще чи го пишат, като забележка :banghead:

koce_83
Автомобил: VW Sharan
Двигател: 2001
Контакти:

Мнениеот koce_83 » Пет 09 сеп 2011 22:17

Нема файда от КАТ.
Преди време ми се случи същото слизам сутринта и колата ми ударена пред блока, звъня на КАТ и от там "записваме ви под еди кой си номер елате вие" :shock (отсвирих ги) не съм видял кой е. След това се обадих на застрахователите (имам каско) направиха оглед и всичко ОК. Живея в голям блок и виждам от 17-я етаж уникални маневри :horror:

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 22:24

И аз съм чувал, че КАТ си го местят от единия в другия крачол за такива случаи :beat_butt2

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 09 сеп 2011 22:28

Щом е само малка драскотина, не се ядосвай. Можеше и по-лошо да бъде. В голям и претъпкан град тези неща са ежедневие. :012:

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Пет 09 сеп 2011 22:34

Прав си, но ако знаеш само как се развах, като я видях без забележка - направо не ми се искаше да свалям поглед от нея. Харесвам си колата и много си се грижа за нея дори, когато съм с оскъдни финанси, пак намирам начин да си я гледам. Утре ще я закарам при приятел да пастираме драскотината и се надявам с пастата да излезе.
Благодаря на всички за постовете. :beer

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Пет 09 сеп 2011 22:53

И без какско става, за 10 дни даже ми преведоха парите.
От гражданската на оная патка, намираш я и правите двустранен протокол после в районното и при застраховател.
П.П пада ми батерията и не мога да обясня по подробно...

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 09 сеп 2011 22:57

То става, ама като я сгащиш на момента, иначе няма да се признае за виновна. А ходене в районно не е нужно, звъниш в КАТ и ти дават номер за ПТП-то, който се вписва в протокола.

Потребителски аватар
racing_team_vidin
Автомобил: BMW E65 Sport Package
Двигател:

Мнениеот racing_team_vidin » Съб 10 сеп 2011 13:26

отиваш в районното да завериш, протокола със дадения номер :wink:

П.П Към автора на темата, ако не си признае, и подхвърляш, че имаш свидетели, и че отиваш да пускаш жалба, за причинено ПТП и бягство и да му мисли. Ако направите протокол, на нея не й коства нищо, застраховката й ти изплаща

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”