Удариха ме на паркинг - сега какво?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Удариха ме на паркинг - сега какво?
Днес, докато си стоях на прозореца една кифла излизаше от паркинга и връщайки назад се натресе в колата ми. Идиотката даже не спря, а докато слязох вече беше отпрашила. По колата има само малка драскотина, но побеснях, защото преди три седмици я взех от бояджията, беше стигнала до боя точно от такива идиоти, които си отварят вратата без да ги интересува съседната кола или огледалото им за обратно виждане е просто аксесоар. Въпроса ми е какво може да се направи в КАТ или по законов път, защото не ми се иска да се саморазправям. Живея в голям блок и не познавам повечето си съседи, та ще е много трудно да разбера на кой е колата. Не запомних номера, защото бях прекалено бесен от случката, иначе ми мина през ума да се обадя в КАТ и да им кажа, че ме е ударила и е избягала, но като не запомних номера на колата няма как да стане, а евентуално, като я засека след два-три дни пак не става. Дайте някаква идея какво може да се направи във случая? Паркинга на блока се ползва и от съседни кооперации, които не са предвидили подземни гаражи или място за спиране, та не съм сигурен дали тая е изобщо от нашия блок, но колата съм я засичал и друг път спряна пред блока.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Удариха ме на паркинг - сега какво?
С една дума нищо не можешш да направиш.Аз бих звънал в кат веднага и евентуално ако я засечеш по нататък да се обадиш пак в кат и да им дадеш нейния номер на колата.Другия вариант е ако кифлата е хубава просто да я изядеш
Така поне ще ти олекне душевно 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Някаква тлъста тетка беше
Ами ще помисля тогава по въпроса, тя да усети, как изтръпнах аз като си видях колата death

Ами ще помисля тогава по въпроса, тя да усети, как изтръпнах аз като си видях колата death
- sando_jilata
- Автомобил:
- Двигател:
колега неможеш да направиш нищо освен да я видиш тая ШМАТКА и да си поговорите,но няма да има ефект сигурен съм.КАТ нищо няма и не могат да направят за такова нещо.На мен ми се случи същото но беше един дядка от вход с Москвич АЛЕКО и аз бях пред входа та тои ми зажули бронята и ми премести колата 20 сантиметра напред мислех и аз като теб да се обаждам на КАТ,но ефекта ще е нулев.Остава ти само да си паркираш колата там където никой не спира и си готов,аз така направих.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията колеги, ако не друго поне споделих мъката
Тук няма къде да се паркира, както казах и от съседни блокове си паркират колите при нас.
Ще се пробвам да говоря с нея, но ако се направи на отворена - колата й ще страда много
Преди време имах подобен случай, отново в нащия блок - обикалям аз и търся място да паркиране, гледам едно Клио спряно на място за две коли. Знам къде живее съседката с Клиото, качвам се до тях и я моля учтиво "извинявайте, но сте паркирали така, че заемате място за две коли. Моля Ви, слезте и си препаркирайте колата, защото има и други хора освен Вас с коли, а местата по паркинга са малко." Оная "Така мога, така паркирам" и ми трясна вратата под носа а аз така

Тук няма къде да се паркира, както казах и от съседни блокове си паркират колите при нас.
Ще се пробвам да говоря с нея, но ако се направи на отворена - колата й ще страда много

Преди време имах подобен случай, отново в нащия блок - обикалям аз и търся място да паркиране, гледам едно Клио спряно на място за две коли. Знам къде живее съседката с Клиото, качвам се до тях и я моля учтиво "извинявайте, но сте паркирали така, че заемате място за две коли. Моля Ви, слезте и си препаркирайте колата, защото има и други хора освен Вас с коли, а местата по паркинга са малко." Оная "Така мога, така паркирам" и ми трясна вратата под носа а аз така

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Ако нямаш каско, пиеш студена вода! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам каско. Първи ден от отпуската и мислех в понеделник да я карам, а сега, като отида ще чи го пишат, като забележка 

-
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 2001
- Контакти:
Нема файда от КАТ.
Преди време ми се случи същото слизам сутринта и колата ми ударена пред блока, звъня на КАТ и от там "записваме ви под еди кой си номер елате вие"
(отсвирих ги) не съм видял кой е. След това се обадих на застрахователите (имам каско) направиха оглед и всичко ОК. Живея в голям блок и виждам от 17-я етаж уникални маневри 
Преди време ми се случи същото слизам сутринта и колата ми ударена пред блока, звъня на КАТ и от там "записваме ви под еди кой си номер елате вие"

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм чувал, че КАТ си го местят от единия в другия крачол за такива случаи 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Щом е само малка драскотина, не се ядосвай. Можеше и по-лошо да бъде. В голям и претъпкан град тези неща са ежедневие. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Прав си, но ако знаеш само как се развах, като я видях без забележка - направо не ми се искаше да свалям поглед от нея. Харесвам си колата и много си се грижа за нея дори, когато съм с оскъдни финанси, пак намирам начин да си я гледам. Утре ще я закарам при приятел да пастираме драскотината и се надявам с пастата да излезе.
Благодаря на всички за постовете.
Благодаря на всички за постовете.

- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
И без какско става, за 10 дни даже ми преведоха парите.
От гражданската на оная патка, намираш я и правите двустранен протокол после в районното и при застраховател.
П.П пада ми батерията и не мога да обясня по подробно...
От гражданската на оная патка, намираш я и правите двустранен протокол после в районното и при застраховател.
П.П пада ми батерията и не мога да обясня по подробно...
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
То става, ама като я сгащиш на момента, иначе няма да се признае за виновна. А ходене в районно не е нужно, звъниш в КАТ и ти дават номер за ПТП-то, който се вписва в протокола.
- racing_team_vidin
- Автомобил: BMW E65 Sport Package
- Двигател:
отиваш в районното да завериш, протокола със дадения номер
:
П.П Към автора на темата, ако не си признае, и подхвърляш, че имаш свидетели, и че отиваш да пускаш жалба, за причинено ПТП и бягство и да му мисли. Ако направите протокол, на нея не й коства нищо, застраховката й ти изплаща

П.П Към автора на темата, ако не си признае, и подхвърляш, че имаш свидетели, и че отиваш да пускаш жалба, за причинено ПТП и бягство и да му мисли. Ако направите протокол, на нея не й коства нищо, застраховката й ти изплаща
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”