Как карате на магистрала
Как карате на магистрала
Понеже темата за идиотите на пътя взе малко да се разводнява с коментари за това кой как кара на магистрала, реших да пусна тази анкета. Идеята е тук да се коментира кой какво поведение има при движение на магистрала. И по-важното е, дали ако попаднете в ситуация, след това си анализирате поведението и гледате да не попадате в същата ситуация. Аз си признавам че не съм света вода ненапита, но се стремя да не си повтарям грешките( и да не измислям нови естествено
). Кой се опитвал да вдигне макс. скорост, кой карал зад някой друг с висока скорост, кой присвятка, кой кара с 60 по магистрала за да пести гориво( което също е много опасно, особено при натоварено движение ), ей такива работи ...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как карате на магистрала
Пускам темпомата на 130 и изпреварвам само ако ми убиват скоростта
-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия.
Изпреварвам нормално, и не присвяткам ако има някой пред мен.
- stefo93
- Автомобил: MB 124 coupe
- Двигател: 2.0 16v
Бързият написа:Карам с позволената скорост , собразена с пътните условия.
+1

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Първо - темата е за Офф-автомобили, според мен. 
Второ - мислиш ли, че ако някой е тотален кретен на пътя, ще си го признае тук?
По темата - не пестя гориво, превишавам ограниченията, никога не карам по-бързо от разумното и не си позволявам да присветкам, освен ако в дадена ситуация се налага за да се избегне инцидент.
Мнението ми е, че няма значение кой с колко се движи, стига да не се държим като абсолютни маймуни... Както аз съм правил път на черни джипове, така и на мен лимузини са ми давали мигач. По-важно от отношението към собствения живот и този на другите на пътя НЯМА!

Второ - мислиш ли, че ако някой е тотален кретен на пътя, ще си го признае тук?

По темата - не пестя гориво, превишавам ограниченията, никога не карам по-бързо от разумното и не си позволявам да присветкам, освен ако в дадена ситуация се налага за да се избегне инцидент.
Мнението ми е, че няма значение кой с колко се движи, стига да не се държим като абсолютни маймуни... Както аз съм правил път на черни джипове, така и на мен лимузини са ми давали мигач. По-важно от отношението към собствения живот и този на другите на пътя НЯМА!
- AE86
- Автомобил: Jetta mkII
- Двигател: PN 1989
Закачам си 120-130 на 3000 оборота и си се кефя на разхода.Изпреварвам в крайни случаи.Никога не свиря или пресвяткам.Това е пълна кретения

- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Позволявам си да вдигна малко повече от 130 км/ч, но като цяло съм нормален шофьор. Дразня се на коли, които карат в лявата лента без причината за това да е изпреварване.
- kikogsxr
- Автомобил:
- Двигател:
150-160, а когато мацката кара се кефя на разхода(макар да забелязвам, че вече и тя не я жали мноо мноо
)

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Карам си с около 90 км/ч, поддържам си равномерно темпо без ластици до 130 после 70, айде после 150
.
Така съм си по-спокоен, че приятелката ми и който друг се вози освен мен ще стигне, или поне шансовете са по-големи. Стара кола е, не е мощна, а и да беше мощна, "пикалото" ми не е в пряка пропорционалност с мъжествеността ми и за мен не е важно като се видя с познати в "Бар Кравар" да се "хваля" с колко км/ч съм карал стария дръгел
. Не споря за първо място по пътищата, пускам всякакви джигити с десен мигач да ме задминават, че който му се мре - има свое право, аз искам да постигна някои други неща преди крайната "гара"
... Прекалено много катастрофи съм виждал, колата ми е от А до Б с приятна музика и удоволствие от нея. Поздрави 
ПС. Както предполагам е ясно, но и мен ме интересува разхода на колата, но ми е приоритет друго в днешно време - да стигнеш и да не станеш част от статистиката по новините за катастрофи

Така съм си по-спокоен, че приятелката ми и който друг се вози освен мен ще стигне, или поне шансовете са по-големи. Стара кола е, не е мощна, а и да беше мощна, "пикалото" ми не е в пряка пропорционалност с мъжествеността ми и за мен не е важно като се видя с познати в "Бар Кравар" да се "хваля" с колко км/ч съм карал стария дръгел

ПС. Както предполагам е ясно, но и мен ме интересува разхода на колата, но ми е приоритет друго в днешно време - да стигнеш и да не станеш част от статистиката по новините за катастрофи
- snobar4eto
- Автомобил: Audi A3 8L
- Двигател: AHF+++
Пускам темпомата на 120 и изпреварвам ako се наложи!!!
- KRASUGATA
- Автомобил:
- Двигател:
Постоянно на темпомат 130-140, но се отпускам и малко над 200 на места, но всичко спрямо безопасността и условията на пътя.
- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Карам с позволената скорост , съобразена с пътните условия.
Като от време на време си правя ластици като ми затъпее просто да се размърдам малко адреналина.
п.п
Пише съобразена не собразена!
Като от време на време си правя ластици като ми затъпее просто да се размърдам малко адреналина.
п.п
Пише съобразена не собразена!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Пестя гориво. За целта се движа с около 100-110 

130-150. Присветквам единствено на кретеняци, каращи със 100 в лява лента и виджащи, че ги наближавам бързо и въпреки това излиза да изпреварва пред мен на 10 метра.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”