Питане за Seat
Питане за Seat
Двоумя се дали да не взема някой Сеат (Толедо или Кордоба). Ще ми се да чуя някакво мнение бива ли ги, какви проблеми имат, ръждясват ли и т.н. Двигателят им е VW, но окачването не е и доколкото знам е по-зле от VW - въпросът е колко - поносимо или много. Знам че заклетите маниаци ще кажат "няма грам сравнение с VW", но все пак е ясно че цената е съществения фактор.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Минаха през ръцете ми 3-4 Ибизи, 1 Кордоба и 2 Толеда/ през миналата и тази година/. Ами доста са по зле от VW тата на ръжда.
Предната седмица видях 1 то Толедо при заварчици. В дупка левият заден амортисор беше избушил ламариненото бомбе и беше влязал в багажното.А на външен вид е много лъскаво. 2 те Ибизи ги огледах отдолу- трагедия - доста по зле от 1 Голф 1,6 моно 94г , но каран по пътищя с много луга. Обаче 1 та Ибиза зелена 94г 1,4 пък беше в отлично състояние отдолу. Много зависи откъде са .
Предната седмица видях 1 то Толедо при заварчици. В дупка левият заден амортисор беше избушил ламариненото бомбе и беше влязал в багажното.А на външен вид е много лъскаво. 2 те Ибизи ги огледах отдолу- трагедия - доста по зле от 1 Голф 1,6 моно 94г , но каран по пътищя с много луга. Обаче 1 та Ибиза зелена 94г 1,4 пък беше в отлично състояние отдолу. Много зависи откъде са .
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ясен65 написа:niks76 написа:ока4ването е 1към1на голф2-3 а само тенекията е по тънка,и за ръждата са ти писали ве4е;ст(ават
Малко неясна е последната дума - "стават" или не? Един познат има Ibiza и Golf-3 и казва, че возията е определено в полза на Голфа. Макар че може просто Сеата му да е по-разхлопан.
.. значи Ибиза-та не е в класа на Голф за да го сравняваш .. това си е Поло .. иначе зависи коя година са колиците .. след 1998-1999г .. Сеат са на доста по добро ниво по отношение на качеството .. освен ако не налетиш на някоя колица от първите серии на нова модификация .. когато още се оптимизира производството ..

- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При положение, че във VW отдавна практикуват платформеното автомобилостроене... просто всички вариации на тема окачване са излишни. Толедо си е на базата на голф. Вече в зависимост от годината, е на базата на голф 3/4/5, както и Октавия.
Кордоба си е Поло с багажник. Oтносно изработката - не са на нивото на Шкода, Ауди и VW, поне така съм чувал, но не бих отказал един Leon
Кордоба си е Поло с багажник. Oтносно изработката - не са на нивото на Шкода, Ауди и VW, поне така съм чувал, но не бих отказал един Leon

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
За цените на частите, поне на Кордоба, мога да кажа, че няма никаква разлика с тези за ФауВе. Баща ми има Кордоба '95 и каквото е сменял(например бобина, клаксон
), на опаковката му пише Сеат Кордоба/Ибиза/ФауВе Поло. Салона на Кордобата е минимално различаващ се от този на Поло Класик. За ръждата- мдам, този екземпляр дойде от Швейцария и имаше петънца ръжда под задната броня, по единия праг и около две извадени тапи на пода. Т.е. в границите на нормалното за негалванизирана кола 

- alien1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Всичко е въпрос на късмет. Аз съм с Пасат Б3 1991г, иначе отвреме на време карам една служебна Сеат Ибиза 1996г. Едно съм разбрал от опита ми с колите. Ако се поддържа една кола проблеми няма независимо от марката, ама като се занемари веднъж проблемите тръгват лавинообразно. Ибизата си е чисто Поло - интериор, двигател, но за ходовата част не претендирам, че знам. А Кордобата и Толедото са малко по-висок клас от Ибизата ама личен опит с тях нямам.
Та исках да кажа, че ако е читава колата взимай, не се подлъгвай по марката. Виждал съм Поло 97 година в много по лошо състояние от Сеат Ибиза 96. С един и същ двигател 1.4 са.
Дори и да е Сеат, ако е поддържана колата, ако е стояла в гараж и няма наченки на ръжда и е на добра цена... к'во като не VW отвън?
Аз лично харесвам Seat Toledo Vario - Приятно и симпатично, спретнато комби. Не е голямо като Пасат ама...
Та исках да кажа, че ако е читава колата взимай, не се подлъгвай по марката. Виждал съм Поло 97 година в много по лошо състояние от Сеат Ибиза 96. С един и същ двигател 1.4 са.
Дори и да е Сеат, ако е поддържана колата, ако е стояла в гараж и няма наченки на ръжда и е на добра цена... к'во като не VW отвън?
Аз лично харесвам Seat Toledo Vario - Приятно и симпатично, спретнато комби. Не е голямо като Пасат ама...
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
толедо=бора и мнението ми е 4е ставатchefito написа:Ясен65 написа:Толедо-то отвън изглежда стабилно. Но вратите отвътре са малко разочароващи. Като ширина има ли разлика между Толедо и Кордоба? Не съм засичал още 2 една до друга за пряко сравнение.
Не са ли съвсем различен клас?
Толедо = Голф
Кордоба = Поло
??? Ако не греша
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”