Привет колеги.
Най-напред да спомена че прегледах темата за актове, но там няма инфо за това което питам ... а то е следното...
Констативен протокол от столична община на столичен инспекторат.
Накратко, бях паркирал на тротоар.
Много хора ще си кажат - виновен си.
В идеалния случай - ДА.
ОБАЧЕ !!
Говорим си за Сребърна. За запознатите там няма жилищни сгради, пешеходци няма и тротоарите преливат от пусто в празно и пешеходеца рискува много ако реши да мине по тази улица.
Не защото псевдо тротоарите за заети, а защото просто ги има на случайни места.
Съвсем сериозно Ви казвам че на 10 метра от мястото където бях паркирал, тротоара свършва. Ако недай си боже завали дъжд, лудия пешеходец трябва да върви по шосето, където ако вали малко дъжд се образуват невероятни локви и е само на милостта на шофьорите да не бъде изкъпан.
Та аз и колеги паркираме по цялата дължина на улицата, скатани места, имагинарни тротоари ... абе кой къде намери. То просто и няма начин.
Малко по нагоре е паркинга на Зоологическата градина, откъдето крадат като разпрани.
Аз лично 2 път съм страдал с емблема и предна решетка.
Досега 3 години не са писали нищо на никой. Отскоро минават и раздават тези жълти листчета на самотек.
ТОВА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ИСТИНА. При положение че цялата улица и в дупки и няма тротоар в по-голямата и част, да минават и да се гаврят така с хората.
Освен това там няма живущи. Тротоара на който спрях е пред оградата на служебния ни паркинг (който естествено прелива и не е за всеки).
Абе - с две думи, за този който не е готов да ме заклейми и погледне обективно този протокол е абсолютно нелогичен.
Освен това от индигото и краснописа не мога да разчета почти нищо.
Въпроса ми е. Как да се отърва от този абсурд. Не съм за 20-30 лева. Искам да ги дам за адвокат или нещо подобно, ако щете и за благотворителност отколкото на шибаната община за това как се гаври с хората.
В констативния протокол пише че автомобила е паркирал на тротоар на ул Сребърна, общинска собственост, р-н Лозенец.
Предварително благодаря за насоките и на тези които желаят да помогнат!
За критиците, моля без спам. Всеки е прав за себе си - не обвинявайте без да сте запознати със ситуацията. Вече имам едно обвинение във формата на този прокотол! Благодаря!
Констативен протокол - въпрос що е това и как да го разкарам
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Re: Констативен протокол - въпрос що е това и как да го разкарам
viewtopic.php?f=59&t=228556
Чети на воля, търсачката работи.
Съвет - плати си. В нарушение си, без значение дали се ползва тротоарът като такъв или не. Аз 30 минути си търсих място около блока и в крайна сметка се цопнах на тревата... Е, платих си, не боли толкова.
Съвет - плати си. В нарушение си, без значение дали се ползва тротоарът като такъв или не. Аз 30 минути си търсих място около блока и в крайна сметка се цопнах на тревата... Е, платих си, не боли толкова.
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=228556
А колега мерси ... явно не съм търсил в подходящия раздел

Странно защо търсачката не ми откри по тези думи ... ама карай

Линка е точно на място.
В нарушение съм - да. Ама този протокол е буквално на свинче звънче мамицата му.
Тротоари там буквално няма и си е истинско приключение ако решиш да минеш пеш по тази улица ... особено ако завали.
Та доскоро там беше разкопано и коли даже не можеха да минават !!
Да вземат първо да оправят нещата и после да наказват мамицата им.
Тва просто не е държава!
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Съгласен съм с теб. По Сребърна съм минавал многократно и там винаги е било плачевно.
Лошото е, че 99% имат снимка на нарушението. Според мен нервите и изгубеното време ще ти струват много повече от глобата в общината. Да не говорим за евентуален акт за административно нарушение. Така или иначе ще можеш да обжалваш акта, а не протокола.
Направи като мен - плати си с надеждата с тия пари да се направи нещо читаво от общината.
П.П.: Ако бяха по-крупни сумите друга песен щеше да се пее... Ветровееее...
Лошото е, че 99% имат снимка на нарушението. Според мен нервите и изгубеното време ще ти струват много повече от глобата в общината. Да не говорим за евентуален акт за административно нарушение. Така или иначе ще можеш да обжалваш акта, а не протокола.

Направи като мен - плати си с надеждата с тия пари да се направи нещо читаво от общината.
П.П.: Ако бяха по-крупни сумите друга песен щеше да се пее... Ветровееее...

- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
А да си платя този констативен протокол и да осъдя общината че не мога да стигна пеш до работа, защото няма тротоар в по-голяма дължина на улицата мога ли ?
Не може да има тротоар 10 метра, след това 50 метра да вървиш в локви по улицата и да минават и да пишат актове. Това е абсурд и гавра.
Съвсем сериозен съм. Не съм стипца за 30 лева, ама мразя да ме правят на маймуна.
До преди време улицата беше разкопана и коли даже не минаваха. А сега вече и даже глоби раздават.
Не може да има тротоар 10 метра, след това 50 метра да вървиш в локви по улицата и да минават и да пишат актове. Това е абсурд и гавра.
Съвсем сериозен съм. Не съм стипца за 30 лева, ама мразя да ме правят на маймуна.
До преди време улицата беше разкопана и коли даже не минаваха. А сега вече и даже глоби раздават.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
На улица Сребърна е много ветровито, виждал съм с очите си, как вятъра вдига чистачка и издухва констативен протокол.............. 

- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Много си прав да се ядосваш за такива безумия.
Има обаче един тънък момент:
Ако искат да оправят тротоарите (не знам дали е така и не е важно), трябва да се започне отнякъде.
И логично е първо да разкарат спрелите коли оттам.
Не защото пречат, а защото ако се направи тротоар, ще продължат да спират там, което ще го съсипе много бързо.
Има много такива примери - прави се тротоар, европейски, слънце - обаче продължават да се качват.
Даже съм виждал места, където са направили и специален паркинг, но пак се качват, въпреки свободните места 10-20м нагоре
Не те критикувам, просто казвам, че може да има резон в налагането на глоби.
п.с. в съда няма как да издържи тезата "калпав тротоар", като причина за паркиране, според мен. Виж дали може да ги осъдиш като пешеходец, че нямаш достъп до безопасна зона, е друг въпрос
Има обаче един тънък момент:
Ако искат да оправят тротоарите (не знам дали е така и не е важно), трябва да се започне отнякъде.
И логично е първо да разкарат спрелите коли оттам.
Не защото пречат, а защото ако се направи тротоар, ще продължат да спират там, което ще го съсипе много бързо.
Има много такива примери - прави се тротоар, европейски, слънце - обаче продължават да се качват.
Даже съм виждал места, където са направили и специален паркинг, но пак се качват, въпреки свободните места 10-20м нагоре

Не те критикувам, просто казвам, че може да има резон в налагането на глоби.
п.с. в съда няма как да издържи тезата "калпав тротоар", като причина за паркиране, според мен. Виж дали може да ги осъдиш като пешеходец, че нямаш достъп до безопасна зона, е друг въпрос

- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,
Кога многоуважаемите колеги шофьори ще се научат, че тротоари, градинки, паркове и зелени площи са за хората - не за автомобилите ????
Докога ще четем / слушаме мрънкане и учудване от такива, които съвсем справедливо са глобени и наказани ???
що за хора са това ????????
проумейте го най накрая - липсата на место за паркиране точно там където Ви се иска да го направите, не е оправдание да се катерите и спирате както и където Ви падне !!!
п.с. ако не си платиш тази жълта хартийка след няколко дена тя се превръща в акт - така ,че съветите на колегите да "я духне вятъра" не работят в твоя полза !
поздрави
Кога многоуважаемите колеги шофьори ще се научат, че тротоари, градинки, паркове и зелени площи са за хората - не за автомобилите ????
Докога ще четем / слушаме мрънкане и учудване от такива, които съвсем справедливо са глобени и наказани ???
що за хора са това ????????
проумейте го най накрая - липсата на место за паркиране точно там където Ви се иска да го направите, не е оправдание да се катерите и спирате както и където Ви падне !!!
п.с. ако не си платиш тази жълта хартийка след няколко дена тя се превръща в акт - така ,че съветите на колегите да "я духне вятъра" не работят в твоя полза !
поздрави
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
hooligans написа:На улица Сребърна е много ветровито, виждал съм с очите си, как вятъра вдига чистачка и издухва констативен протокол..............
Интересно наистина ,как поставянето на някакво листче под чистачката автоматично се превръща в официално уведомление че подлежиш на някакво наказание

- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Аз имам по фрапиращ случай с община Младост.
Тротоар, автобусна спирка и зад спирката трънак и буреняк. Коли наспирали по тротоара. Аз решавам че е тъпо да спра на тротоара да не могат да минават хората, майките с колички и тези които чакат автобуса и се качвам на тротоара и спускам колата зад него във въпросния буреняк - хем не преча на хората, хем някой невнимателен пешеходец няма да ми надере колата чудейки се как да я заобиколи ако е на тротоара.
След няколко часа се връщам и същия малоумен констативен протокол на стъколото за спиране на зелени площи. Вбесих се много, огледах другите коли спрели на самия тротоар - нито една нямаше подобен констативен протокол за спиране на тротоара.
В началото мислех да отида в общината да им спретна един скандал, но после реших че няма смисъл да си късам нервите и го изхвърлих просто, чувал съм че и в Младост е силничък вятъра и повдига чистачките на колите.
Разбирам да има засадени цветя, или райграс и да си цопна колата там - да тъпотия е, ама аз спирам в някакъв буреняк за да не преча и получавам глоба, за разлика тези които са спрели да тротоара....
Тротоар, автобусна спирка и зад спирката трънак и буреняк. Коли наспирали по тротоара. Аз решавам че е тъпо да спра на тротоара да не могат да минават хората, майките с колички и тези които чакат автобуса и се качвам на тротоара и спускам колата зад него във въпросния буреняк - хем не преча на хората, хем някой невнимателен пешеходец няма да ми надере колата чудейки се как да я заобиколи ако е на тротоара.
След няколко часа се връщам и същия малоумен констативен протокол на стъколото за спиране на зелени площи. Вбесих се много, огледах другите коли спрели на самия тротоар - нито една нямаше подобен констативен протокол за спиране на тротоара.
В началото мислех да отида в общината да им спретна един скандал, но после реших че няма смисъл да си късам нервите и го изхвърлих просто, чувал съм че и в Младост е силничък вятъра и повдига чистачките на колите.

Разбирам да има засадени цветя, или райграс и да си цопна колата там - да тъпотия е, ама аз спирам в някакъв буреняк за да не преча и получавам глоба, за разлика тези които са спрели да тротоара....
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Груп - прав си.
За това не споря и с радост бих спирал на друго място ако ще направят улицата както трабва.
Само че те там не правят ремонт а просто записват дейност.
Улицата имаше ремонти, беше затворена с месеци..... Точно след ремонта от споменатата улица поради локва (и скрита в нея дупка) почти на си строших предницата. Тогава що ли си помислих че след ремонта мога да карам смело без да се притеснявам ...
Пеш е немислимо да минеш щото няма тротоар точно около най-големите локви и няма такъв филм да минеш сух от там като завали
Аз винаги намалям като карам там, но повечето не го правят.
След планирания ремонт в който колегите ми (и аз) спираха на 200 метра от работа и идваха пеш, промяна не се видя никаква.
Който не вярва да мине по сребърна
DarkForce - бате ти си нечовек и не живееш в реалния свят.
Съвсем смело даже мога да кажа идиот.
Точно там където бях са 15 метра тротоар които преминават от нищо в нищо.
А тротоара където е - е чист цимент (сложен от фирмата строител на обекта отрсреща, щото разбиха псевдо тротоара), който ще се изрони при идната зима.
Но все пак благодаря че се изказа неподготвен. Чудех се как така няма такъв като теб досега, да заклеймява без да знае за що иде реч.
Накратко, който иска да ме хули, но няма да ходя пеш, при положение че рискувам да ме блъснат или да бъда окъпан по улица, която в по-голямото си протежение няма тротоар. Транспорта го няма никакъв и от нас с кола стигам за 15 минути, а с автобуси с 2-3 прикачвания и поне 1 час в кошмара наречен СГП.
Нека се гаврят и ми пишат глоби след като там не е жилищен район и там където бях спрял беше пред офиса.
Само ми е интересно къде са тези които пищат актове, като стане събота и неделя и като ми се наложи да ходя до работа, когато зоопарка е пълен. Колите са спрели не само на тротоар, ами и зелени площи, улица и то в няколко редички. Представете си улица на която се побират 5-6 коли(тук визирам около обръщалото на автобуса), едвам пъпли 1-2 редички да се разминат
Тогава не се вижда нито 1 шибан фиш, контрольор или КАТаджия.
Що ли все си мисля че за да дърпат за такива малки неща, първо трябва да си оправят всичк друго да им е наред ...
Иначе все си мисля че е ... като на свинче звънче.
Колкото повече пиша толкова повече се дразня.
Пресен случай и на колегата MK4 - DarkForce обясни ми че и това е справедливо
Колегата DarkForce нека ни хули.
Живота рано или късно ще те вкара в реалността и ние тогава ще те разберем и няма да те охулим.
За това не споря и с радост бих спирал на друго място ако ще направят улицата както трабва.
Само че те там не правят ремонт а просто записват дейност.
Улицата имаше ремонти, беше затворена с месеци..... Точно след ремонта от споменатата улица поради локва (и скрита в нея дупка) почти на си строших предницата. Тогава що ли си помислих че след ремонта мога да карам смело без да се притеснявам ...

Пеш е немислимо да минеш щото няма тротоар точно около най-големите локви и няма такъв филм да минеш сух от там като завали

Аз винаги намалям като карам там, но повечето не го правят.
След планирания ремонт в който колегите ми (и аз) спираха на 200 метра от работа и идваха пеш, промяна не се видя никаква.
Който не вярва да мине по сребърна

Точно там където бях са 15 метра тротоар които преминават от нищо в нищо.
А тротоара където е - е чист цимент (сложен от фирмата строител на обекта отрсреща, щото разбиха псевдо тротоара), който ще се изрони при идната зима.
Но все пак благодаря че се изказа неподготвен. Чудех се как така няма такъв като теб досега, да заклеймява без да знае за що иде реч.
Накратко, който иска да ме хули, но няма да ходя пеш, при положение че рискувам да ме блъснат или да бъда окъпан по улица, която в по-голямото си протежение няма тротоар. Транспорта го няма никакъв и от нас с кола стигам за 15 минути, а с автобуси с 2-3 прикачвания и поне 1 час в кошмара наречен СГП.
Нека се гаврят и ми пишат глоби след като там не е жилищен район и там където бях спрял беше пред офиса.
Само ми е интересно къде са тези които пищат актове, като стане събота и неделя и като ми се наложи да ходя до работа, когато зоопарка е пълен. Колите са спрели не само на тротоар, ами и зелени площи, улица и то в няколко редички. Представете си улица на която се побират 5-6 коли(тук визирам около обръщалото на автобуса), едвам пъпли 1-2 редички да се разминат
Тогава не се вижда нито 1 шибан фиш, контрольор или КАТаджия.
Що ли все си мисля че за да дърпат за такива малки неща, първо трябва да си оправят всичк друго да им е наред ...
Иначе все си мисля че е ... като на свинче звънче.
Колкото повече пиша толкова повече се дразня.
Пресен случай и на колегата MK4 - DarkForce обясни ми че и това е справедливо

Колегата DarkForce нека ни хули.
Живота рано или късно ще те вкара в реалността и ние тогава ще те разберем и няма да те охулим.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
DarkForce написа:проумейте го най накрая - липсата на место за паркиране точно там където Ви се иска да го направите, не е оправдание да се катерите и спирате както и където Ви падне !!!
Я иди на море в някое от курортните градчета по южното черноморие в пика на сезона и съм сигурен че ще получиш разрив на сърцето като видиш кой къде спира

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Плати си глобата, тротоарите са за хората. Другия път мисли. А за пожеланията за южното черноморие, винаги има начин, дори и да не си там 

- DarkForce
- Автомобил:
- Двигател:
bugster написа:
Ето го БГ манталитета в действие !!!!
Настояването и изискването за спазване на законите и правилата те прави идиот в очите на останалите !!!
С това се изчерпва житието и битието на Българина !!!
С този манталитет и поведение ще си останем в тинята и лайната завинаги !!!!
не се сърдете на никого за съдбата си на помиярите на Европа - сами сме си виновни за всичко !!!
както закона не трябва да дели циганина и българина и да важи еднакво за всички - нали за това се борим от няколко дена, така закона не трябва да прави разлика м/у центъра на София и крайните квартали, селата и паланките - нали ???
да ама не - закона е добър само когато е в наша изгода и полза !!!!
със здраве - ще станем държава ама друг път !!!
- bugster
- Автомобил:
- Двигател:
DarkForce написа:bugster написа:
Ето го БГ манталитета в действие !!!!
Настояването и изискването за спазване на законите и правилата те прави идиот в очите на останалите !!!
С това се изчерпва житието и битието на Българина !!!
С този манталитет и поведение ще си останем в тинята и лайната завинаги !!!!
не се сърдете на никого за съдбата си на помиярите на Европа - сами сме си виновни за всичко !!!
както закона не трябва да дели циганина и българина и да важи еднакво за всички - нали за това се борим от няколко дена, така закона не трябва да прави разлика м/у центъра на София и крайните квартали, селата и паланките - нали ???
да ама не - закона е добър само когато е в наша изгода и полза !!!!
със здраве - ще станем държава ама друг път !!!
Господин Глава и заклеймител.
Just FYI имам златен талон.
Демек съм примерен водач.
Освен това като паркирам винаги гледам да има място за минаване, да не запушвам никой, дори така че човека до мен с колата да може да си влезе в колата без да прави гимнастики и да си влезе спокойно.
На пешеходна пътека се старая да спирам като има пешеходци и т.н. и т.н.
Сега за тва че съм нарушил закона.
След справка с моя позната в тази сфера закона гласи следното.
ал.4 на чл. 44- По изключение се допуска спиране за престой и паркиране на моторни превозни средства /ППС/ с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, ако откъм страната на сградите остава лента с широчина не по-малко от 2 метра за преминаване на пешеходците.
/5/Местата по ал.4 се обозначават с допълнителна табела Т12, с която се указва начина на паркиране на ППС.
Това е индустриална улица и там където бях паркирал, зад псевдо тротоара е служебния паркинг.
Демек няма сграда !!
Освен това няма табела T12 за указването на спирането, а мен именно по този член и алинея са ме глобили.
И ще ти повторя за Н-ти път че там тротоар дефакто няма.
По-скоро акт на строителите отсреща че са разбили всичко трябва, а не на мен че съм спрял така че да не преча на никой!!
Излиза че някой просто минава и раздава фишчета на фрийстайл щото трябва да отбие някаква дейност.
Пък че ние сме прости и няма да си потърсим правата, то затова ще мине акта.
Кой сега е в нарушение БЕ ГАШО.
Да та таковам в държавника след като тръгна да раздаваш правосъдие без да си запознат с конкретния случай и си в пълно неведение.
АМАН от такива. Затова ни е такава държавата. От такива КОМПЕТЕНТНИ на хартия.
Заживей най-накрая в реалния свят и тогава ела да ми попишеш.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”