Въпрос за стар двигател
- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
Въпрос за стар двигател
Намерих един двигател от МК1 GTI,комплект скорости,полуоски и електроника,но двигателя седи в едно мазе от около седем години,какви може да са последствията от този престой и дали ще запали воабще?
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
?
А ще се продава ли двигателя ?
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 19:51, променено общо 1 път.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
първото което ми идва на ум е,че де що има гумено по двигателя е мъртво.
ако е консервиран както трябва ОК.иначе буталата може да са "запекли"в цилиндрите. hmmmm
стоял е без охладителна течност "отворен" на влиянието на въздух.корозия...ала-бала gruebel
все в този ред на мисли.
мазе-влага-електроника..?
ако цената е добра може да се експериментира,но директно да се правят проби да запали направо е садизъм a boi de

ако е консервиран както трябва ОК.иначе буталата може да са "запекли"в цилиндрите. hmmmm
стоял е без охладителна течност "отворен" на влиянието на въздух.корозия...ала-бала gruebel
все в този ред на мисли.
ако цената е добра може да се експериментира,но директно да се правят проби да запали направо е садизъм a boi de
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
GOLFER написа:първото което ми идва на ум е,че де що има гумено по двигателя е мъртво.![]()
все в този ред на мисли.
Абсолютно прав както винаги (Перник тюнинг форевер!

Почти 100% не е бил консервиран, така че gti внимавай какво купуваш, защото както каза Голфера всичко е за смяна, вкл. и лагерите, сегменти и т.н. т.е. купуваш блок с глава и инжекцион (за дюзите не ми се мисли след 7 год. почивка, сигурно са спекли яко) абе и още неща ще се обадят бъди сигурен. Всеки ремонт е парите и сроковете по 3 така, че умната
П.П. В моргата в Горна Баня има 1.8Т 20V за 1 500 лв. но без електрониката.
Re: Въпрос за стар двигател
gti написа:Намерих един двигател от МК1 GTI,комплект скорости,полуоски и електроника,но двигателя седи в едно мазе от около седем години,какви може да са последствията от този престой и дали ще запали воабще?
Ако изобщо си решил да го взимаш и да го правиш, поне гледай да го спазариш на такава цена че ако го дадеш за старожелязо - поне да си избиеш парите

- gti
- Автомобил: MK4 R32
- Двигател: BFH 2003
- Контакти:
Не съм оглеждал обстойно двигателя само го мернах и после разпитах собственика,понеже ми е познат.Това което ме очуди е че е 1,8,аз доколкото съм запознат МК1 GTI е 1,6 gruebel ,иначе е свален от МК1 кабрио 90-91 година модел и е на около 60хил километра(малко ме съмнява)
.Естествено ако го взема всичко по него ще бъде сменено тъй като съм му замислил сериозен тунинг,но не мисля да дам повече от 300 лева за двигателя и другите работи към него.
Не е за тройката,някакви палави единички ми се въртят из главата,ще видиме как ще се развият нещата

за 3-ката ли
Не е за тройката,някакви палави единички ми се въртят из главата,ще видиме как ще се развият нещата

- Dic
- Автомобил: Seat Leon 1M
- Двигател: ARL
- Контакти:
gti написа: Не е за тройката,някакви палави единички ми се въртят из главата,ще видиме как ще се развият нещата![]()
![]()
Последните gti от единичките са 1.8 - 112 коня. Иначе и аз от доста време си мисля за една такава 1.8

По въпроса мисля, че може да имаш шанс всичко да е ОК, но както каза brabus дюзите на инжекциона

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”