VIN номер в ETKA

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
stefan_doc

VIN номер в ETKA

Мнениеот stefan_doc » Нед 09 сеп 2012 10:36

Колеги, наложи се да си кача последната ETKA, щото този комп ми е на Vista, а старата версия /ETKA 7/ работи само на XP. С VIN - Creator си вкарах номера и го запаметих като текстови файл в ETKA-та. Само че не ми е ясно сега какво следва - никъде не се появява информация за колата по номера. Някой може ли да помогне?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: VIN номер в ETKA

Мнениеот kris11 » Пет 14 сеп 2012 10:01

Това да не ти е "еPer" .че искаш подробности.
Изрови си лепенката в багжника и по означениеята ще разбереш всчико.Има отделна тема за означенията на тази лепенка.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Пет 14 сеп 2012 12:28

А защо тогава според теб се въвежда този номер в програмата ETKA? Вероятно, с цел да се използва. Е, аз това питам - как? Защото след моето въвеждане нищо не следва или поне аз не знам как да го ползвам.
Иначе по стикера с кодовете от сервизната книжка /или от багажника, както по ти харесва/ съм видял всички подробности за колата си.

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Пет 14 сеп 2012 14:30

Изпрати ми точната версия на ЕТКА. И откъде си я изтеглил и може да ти помогна. Може и на лични. Има едни конфигурационни файлове в които се задава къде ЕТКА да търси ВИН номера.

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Съб 15 сеп 2012 17:40

Всичко вече е о.к., благодаря на колегата madwifi! :да:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 15 сеп 2012 19:41

Хубаво е да споделиш какво се е случило, а не другите да се чудят те какво да правят?! Нали за това е форума...

stefan_doc

Мнениеот stefan_doc » Съб 15 сеп 2012 20:33

Абе хубаво е, ама не беше лесно и не всичко разбирам. Колегата ми създаде нова директория, в която да запиша данните на VIN кода, да го направя /файла/ read only, за да не го изтрие програмата и после да го въведа в Поиск F1. Излизат данните за колата от VIN-а, не от системата на VAG. Съответно можеш да търсиш директно, макар че ти дава не само твоите части, но всички за съответната година... :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”