Реших да купя още един комплект лети джанти на МЛ-а ми. Искам да взема 19" лети джанти за лените гуми. Сега съм със 17" вече със зимни гуми.
Интересува ме какво представляват обозначението ET на джантите. По каталог ЕТ на моите джанти трябва да бъде 60. Какво ще стане ако сложа пак оригинални джанти на Мерцедес но с ЕТ 35?
А обозначението J е каква широчина гума може да се монтира на джантата. Какви са допустимите широчини на гумата (от ...до), в зависимост J на джантата?
Централния отвор на всички оригинални джани на една марка коли еднакви ли са?
Парамери на лети джанти?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Re: Парамери на лети джанти?
ЕТ35, сравнено с ЕТ60 означава, че джантата ще излезе с 25 мм (60-35=25) навън от арката на калника.
Оригиналните джанти за МЛ са всички с един и същ централен отвор=
За J на джантата имаше някъде в темите таблица при колко J какви размери гуми влизат.
Ще потърся.
Оригиналните джанти за МЛ са всички с един и същ централен отвор=
За J на джантата имаше някъде в темите таблица при колко J какви размери гуми влизат.
Ще потърся.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Re: Парамери на лети джанти?
Ето тази таблица показва еди каква си гума за еди какво си J джанта.J фактически е инч-1J=2.5см.А ЕТ определя колко джантата да ти излезе от калника.ЕТ 60 е много прибрана джанта, докато ЕТ35 ще излезе повече навън, тоест колкото по-малко е числото толкова джантата излиза повече навън.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”