Та питам си аз :
Повечето знаят,че се ударих с един,писаха ми акт , взеха данните на МОЯТА ГО и всичко минало заминало (преди 2-3 месеца)!!!!!
И сега моля ви се от застрахователя на оня ми пращат писмо,в което се казва че до десет дневен срок да съм им носел копие от застраховката и един куп документи!!! В противен случай щял съм да плащам аз щетите ???? Аджаба питам за КВО ми е на мен тая Ш****А застраховка ????? Да бях извадил 100 кинта и да му дам на ръка на човека и да не се занимавам с простотии !!!
Това не е ли тяхна работа те да си проверят след като в КАТ има всичко ???? Кой на мен ще ми плати загубеният ден ............???
Това застрахователите са такива печатници на пари М***А
В повечето случай тия 100 кинта дето се дават на година е най-добре да си ги носиш в колата и да не ги пипаш!!! И като дръннеш някой му ги даваш и чиста работа!!! Няма да се занимаваш с глупости и да пълниш гушите на застрахователите!!
За какво ми е Гражданска Отговорност ?
в тази връзка за ГО да споделя и аз.
Както писах вчера продадох колата - на колега. И тъй като сме приатели, реших преди нова година аз да платя ГО.
Каква беше изненадата ми, когато вчера ми казаха че по некакав си нов правилник при смяна на собствеността на колата автоматично се анулира ГО-то на стариа собственик и новия прави нова! gruebel gruebel
Каква е логиката на това, така и не разбрах (освен застрахователите да печелят, ама .....). Питах дали тази полица може да се прехвърли на другата кола, която ще взема по-късно, но ............. изненада - НЕ МОЖЕ
Така че правете ГО месец по месец ако имате и бегла идея да продавате колата!
Както писах вчера продадох колата - на колега. И тъй като сме приатели, реших преди нова година аз да платя ГО.
Каква беше изненадата ми, когато вчера ми казаха че по некакав си нов правилник при смяна на собствеността на колата автоматично се анулира ГО-то на стариа собственик и новия прави нова! gruebel gruebel
Каква е логиката на това, така и не разбрах (освен застрахователите да печелят, ама .....). Питах дали тази полица може да се прехвърли на другата кола, която ще взема по-късно, но ............. изненада - НЕ МОЖЕ

Така че правете ГО месец по месец ако имате и бегла идея да продавате колата!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Наредба No 18
от 10 ноември 2004 г.
за задължителното застраховане по чл.77, ал.1, т.1 и 2 от Закона за застраховането
(обн.,ДВ,бр.105 от 30 ноември 2004 г.)
Тъпо е но е факт, както много други неща в България.
от 10 ноември 2004 г.
за задължителното застраховане по чл.77, ал.1, т.1 и 2 от Закона за застраховането
(обн.,ДВ,бр.105 от 30 ноември 2004 г.)
Чл.20. При промяна на собствеността на моторното превозно средство застраховката се прекратява.
Тъпо е но е факт, както много други неща в България.
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
WDW, каде ти е Г.О?
И Никси, извинявай ама не мога да се съглася с теб. Никак, ама никак не е тъпо.
Защото от догодина живот и здраве въвеждат Бонус-Малус системата за изчисляване на застрахователната премия по Г.О.
Така че застраховката е много по-разумно да е на човека, а не на колата, защото ако Х е 18 годишен пъпчив тъпанар с купена книжка и прави по 5 ПТП-та на ден, разумно ли е да плаща същата сума за Г.О като Y, 50 годишна жена с 30 години стаж и нито едно ПТП?
Колкото по-добри и цивилизовани шофьори сме, толкова по-малко ще плащаме.
Защото от догодина живот и здраве въвеждат Бонус-Малус системата за изчисляване на застрахователната премия по Г.О.
Така че застраховката е много по-разумно да е на човека, а не на колата, защото ако Х е 18 годишен пъпчив тъпанар с купена книжка и прави по 5 ПТП-та на ден, разумно ли е да плаща същата сума за Г.О като Y, 50 годишна жена с 30 години стаж и нито едно ПТП?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
StreetThug16V написа:WDW, каде ти е Г.О?
Е да де, ама застраховката се прекратява. ЗАЩО?? След като е на човека - той може да има и друга кола, да остава за нея.
А и много се съмнявам, че ще го въведат от догодина, Аз като гледам никъде не казват нищо за намаления, а само за увеличения:
- ако имаш ПТП - увеличение;
- ако си под 23 - 50% увеличение;
- ако колата ти е червена - увеличение;
- ако си жена - увеличение;
А кога идват намаленията??
- StreetThug16V
- Автомобил:
- Двигател:
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ви казвам,че това ГО е голяма идиотщина и сами го потвърждавате,но пак не ми вярвате !!!!
Та по моя въпрос, в началото,откъде на къде Частна Компания ще ме задължава да ходя някъде си в някакъв си срок и да и нося документи !!!!! И то такива,които имат право да изискват само органите на реда !!! Е това ако не е Каубойска държава !!!!?????
Red_Jetta,казваш че ГО е именно за такива неприятности !!! Ми ето аз направих ПТП-то и има щети , да си се оправят по частен път!!!! Какво ме занимават с глупости !!!!!!
В тоя ред на мисли аз предлагам да си направим и една застрахователна компания само за ГО на клуба !!!! Какво ще кажете ???
Васко чуваш ли ???

Та по моя въпрос, в началото,откъде на къде Частна Компания ще ме задължава да ходя някъде си в някакъв си срок и да и нося документи !!!!! И то такива,които имат право да изискват само органите на реда !!! Е това ако не е Каубойска държава !!!!?????
Red_Jetta,казваш че ГО е именно за такива неприятности !!! Ми ето аз направих ПТП-то и има щети , да си се оправят по частен път!!!! Какво ме занимават с глупости !!!!!!
В тоя ред на мисли аз предлагам да си направим и една застрахователна компания само за ГО на клуба !!!! Какво ще кажете ???
Васко чуваш ли ???

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”