Имаме Поло и Сценик. Търся всякакъв вид информация и опит за една ситуация която ми се случи със Сценика, но в случая търся споделяне на всякъкъв опит свързан със самоволно задействане на спирачки по принцип, независимо от марката, защото колкото рядко се случва такова произшествие, толкова е и особено опасно: Карам Сценик 1,6 16V , произв 1999г.. На натоварен път, в колона, карах с 80км/ч и изведнъж сякаш някой с цялата си тежест скочи на спирачния педал (а на мен крака ми е върху газта). Колата закова на място, нито спирачен път, нито занасяне на някъде. Слава Богу скоростта не беше голяма. По принцип спирачките на Сценика коват здраво, просто останах на място. Двигателят угасна разбира се и първото което помислих, че е блокирал нещо, но нито се чу чукане, нито шум, нищо. После запалих и тръгнах, сякаш нищо не е било. С една подробност, че колата зад мен ме удари. Но като си помисля че можеше да стане при изпреварване или над 140-150 съм благодарен на Господ. Малко преди това изпреварвах две коли заедно и форсирах доста. Може ли да е от някакво самоволно побъркване на ABS-а?