Нанесени щети на автомивка- и персонала си мълчи...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Нанесени щети на автомивка- и персонала си мълчи...

Мнениеот Nadya_ » Сря 25 окт 2006 23:54

Отивам днес на въпросната автомивка- пълно е, трябва да изчакам.
Ок, те имат и паркинг за тази цел- оставяш си колата и ключовете и сядаш отстрани в кафето..
Да уточня, че автомивката има клетки и отзад, където не виждаш какво се случва..но не е нещо ново..
В случая отпред нямаше свободна клетка.
До тук добре.
Връщат ми колата, пооглеждам я набързо /а трябваше по- обстойно/, плащам и си тръгвам.
Спирам пред нас и виждам, че меча под бронята буквално е "изкъртен" и стърчи напред! :shock...едната част- цялата и половината от другата!
На едно място е и спукан.
Докато момчето е местило колата и е станала поразията...
Оправи се, но не там е въпроса!
Никой нищо не каза, никой не се извини, никой не пое отговорност!
А парите си ги взеха..
Не е коректно- това е!
...за автомивката на "Ломско Шосе" срещу "Халите" става дума.
Не им правя антиреклама, но не е лошо да се знае...не само за там, а по принцип.
Най- малкото цялостен оглед на колата на място след процедурата. :twisted:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Чет 26 окт 2006 0:23

Ако не искаш да стават такива работи тогава просто не си оставяй колата без надзор.
На бензиностанцията - ще ти я улеят с бензин, няма да ти затворят резервоара, ще ти затрият капачката
на автомивката - ще ти я издраскат, блъснат,...
на майстор - ще навърти някой-друг километър, ще ти сложи боклукчави части..

абе просто на повечето места е така. Например при бившото ми даскало ( в св. троица ) имаше един сервиз дето правеха разни мутренски коли... е да ама монтьорчетата оправили едно 500 ес ел и го шпорят по уличките.. два пъти минаха със 100+ по една малка квартална уличка, на третия път нацелиха една жигула.. преди да дойде линейката вече бяха дошли поне 5 мутренски коли... както и да е.
Мисълта ми е че човек трябва да не изпуска нещата от поглед.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 26 окт 2006 6:48

никога не си оставям ключовете на тия пишлемета.ходя на мивка в квартала само, където има и кафе и си седя с приятели и чакам, като непрекъснато колата ми е пред очите.и въпреки това преди да ме познават тия маймуни си слушаха музика от мойта кола като я вкарат вътре.....докато не ги усетих и не го хванах едното цигане за гушата.....
а пък за ножа ти Наде, може да не е разбрал човека че го е закачил, иначе със сигурност щеше да се опита да заличи следите.....

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 26 окт 2006 7:44

Не винаги можеш да си надзираваш колата!Все пак, тя е за да ти служи,а не ти на нея!
Много неприятно,но за съжаление не е само там!На мен ми се случи нещо подобно на автомивка в Дианабад :evil:

Потребителски аватар
bobo7
форумно КГБ
Автомобил:
Двигател: AGN
Контакти:

Мнениеот bobo7 » Чет 26 окт 2006 7:49

Sara_Bold написа:...........На мен ми се случи нещо подобно на автомивка в Дианабад :evil:
сорри за ОФФ , ти какво правиш там!!!! :evil:

а Наденце с две думи: Шит хапънс ;) Радвам се че си я оправила ;)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 26 окт 2006 8:16

като дам колата на сестра ми винаги я връща така....според мен момчето не е разбрало.....без никак да ги защитавам често има и интелигентни студенти и ученици по мивките...

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 26 окт 2006 8:18

bobo7 написа:
Sara_Bold написа:...........На мен ми се случи нещо подобно на автомивка в Дианабад :evil:
сорри за ОФФ , ти какво правиш там!!!! :evil:

а Наденце с две думи: Шит хапънс ;) Радвам се че си я оправила ;)

Що?Нещо против ли?Ако държиш ще ти обясня!?? :twisted:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Чет 26 окт 2006 8:23

на тая смешна автомивка да не ходиш...пълни тъпанари са, като измият две с класи на надежденските наркодилъри и се мислят аз много велики...пълни измекяри...
добре че си си оправила колата

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Чет 26 окт 2006 8:32

Голфът ми пострада 2 пъти на автомивка - на Баучър, и под моста на Черковна. Просто вече не стъпвам там...
Решението е сам да си я измие човек, и винаги е по-качествено. :idea:

Потребителски аватар
4oroi4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 4oroi4o » Чет 26 окт 2006 8:32

И аз имах проблем с тази мивка. Но собственника и управителите са ми приятели и всичко се разреши мирно и тихо. Боядисаха ми колата и вс е ок. За да намаш такива неприятности като ходиш да ти мият колата и искаш да ходиш да свършиш нещо и да я вземеш след час или два има само три момчета на които можеш да им имаш доверие. За две неща: 1 да ти измият колата качественно за да не се налага да си домиваш пред блока и 2 че няма да се случат такива неприятности. Там ще търсиш Цецо, Чочо или Бисер, това са хората на който имам огромно доверие.Който и колега да ходи търси тези момчета и казва , че Марто ги е препоръчал и вс. е ок. Аз как не съм се сетил да им искам клубно намаление??????????? :shock :banghead:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Чет 26 окт 2006 8:35

Миналата седмица мих моята кола на една автомивка тук в Пловдив,но понеже бях сам и не ми се сядаше на кафе отидох да гледам как я мият. Станах свидетел на отношението към колите там-ами момчетата просто се надпреварваха кой как ще върти гуми.Не на мойта де, ама щото гледах.Работата им е еднообразна и когато им падне, въртят гуми яко и други такива.Предполагам че и с твоята е станало така-опитал се е някой да върти гуми и така...
Иначе какво да ти кажа, резепта за защита от простотии няма....хубаво че си минала с малко

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Чет 26 окт 2006 8:38

Varbona написа:Голфът ми пострада 2 пъти на автомивка - на Баучър, и под моста на Черковна. Просто вече не стъпвам там...
Решението е сам да си я измие човек, и винаги е по-качествено. :idea:

Да от автомивки само бели!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Чет 26 окт 2006 8:49

Аз лично затова ходя само на една автомивка, от която съм супер доволен. Познавам собствениците, но не само заради това, ами защото гледам как мият и автомобили на случайните клиенти, а не само моят автомобил като на познат. Просто са безупречни, няма такива изстъпления, за които колегата пише по - горе. А резултатът е уникален - дето има една приказка - муха да кацне ще се разчекне. Никъде до сега не са ми мили така автомобила, затова и само при тях ходя. За такива щети да не говорим, просто няма такъв филм.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 26 окт 2006 9:14

а също така да седи и да ги наблюдава ко правят и да не им дава да му я карат те колата, щот съм гледал, такива оставени коли за два метра да я премести и върти гуми..... ей, ненакарали се
аз пък препоръчвам автомивката на Еко-петролиум на България, посока центъра, точно на края на булеварда

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 26 окт 2006 9:23

аз ходя при едни стари познати 6лв вътре/вън като за наш човек :P мноуу съм доволен :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”