закрепване на климатик
закрепване на климатик
та става дума за външното тяло на климатика. интересува ме дали е подходящо да се закрепи на стена, която е изградена от тухли итонг с оглед на това, че е доста тежко или трябва на бетонна стена.
аз сега ще ви кажа защо всъщност питам. Историята е следната:
апартамента е с тухли итонг, но банята е зидана с червени тухли четворки(така се правело. защото итонга е хигроскопичен) . Та всичко точно, изводите за бойлера са изкарани така, че той да бъде закачен на стената във вертикално положение. Да де ама един познат ми вика, че не се закачал бойлер на тухли четворки, щото били с дупки и всъщност нали се сещате, че няма как да разберете дали като пробивате не сте нацелили дупка. Както и да е. В този случай решението е , че се закача на тавана, но ми направи впечатление, че никой майстор това не го беше отчел, а като им казах какво съм разбрал и те казаха, че било абсолютно верно. Затова реших да питам дали има някаква особеност при климатика и итонга, която монтажниците биха спестили. Абе стигнах до извода, че от всичко требе да разбираш, та затова питам. Ограмотявам се... Аман
апартамента е с тухли итонг, но банята е зидана с червени тухли четворки(така се правело. защото итонга е хигроскопичен) . Та всичко точно, изводите за бойлера са изкарани така, че той да бъде закачен на стената във вертикално положение. Да де ама един познат ми вика, че не се закачал бойлер на тухли четворки, щото били с дупки и всъщност нали се сещате, че няма как да разберете дали като пробивате не сте нацелили дупка. Както и да е. В този случай решението е , че се закача на тавана, но ми направи впечатление, че никой майстор това не го беше отчел, а като им казах какво съм разбрал и те казаха, че било абсолютно верно. Затова реших да питам дали има някаква особеност при климатика и итонга, която монтажниците биха спестили. Абе стигнах до извода, че от всичко требе да разбираш, та затова питам. Ограмотявам се... Аман
- bluefen
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пич спокойно не е толкова тейко външното тяло макс. 50 кг е ако сложиш 20-ка или 24-ка е друг въпрос, хем че те са за балкон малко се слагат по стени. Но по малак климатик няма проблем. Ако нестане с дюбели (ползвахме 135мм) с една шпилка през стената става не се притесняваи за това а и нали има тръби те го даржат 

- Spectre™
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stivi написа:Споко,Итонга е "железен" обикновен пирон като забиеш няма вадене камо ли стойка с 6 дюбела !
Абе той е железен ама на съседите срещу нас веднъж им падна външното тяло на климатика, защото пичовете дет инсталираха климата си бяха оставили ръцете....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”