Нов шофьор-колата не е в обороти а искаш да набере бързо

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
avicci
Автомобил:
Двигател:

Нов шофьор-колата не е в обороти а искаш да набере бързо

Мнениеот avicci » Чет 01 дек 2011 11:23

Като нов шофьор имам едно въпросче към старите пушки.От няма и месец съм зел книжка и може да се каже че още се уча да карам. :mrgreen: Въпроса ми е за един трик който се прави когато колата не е в обороти а искаш да набере бързо и да изпревариш някой пред теб.Примерно карах след един на 4-та и исках да го изпреваря но оборотите ми бяха паднали и докато набере колата вече нямаше за кога да го изпреварвам.Баща ми ми каза че може да се направи един трик,както съм на 4-та и колата ми не е в оборотите да смена на 3-та и ще и се дигнат супер много оборотите газ,газ,газ вкарвам 4-та и така колата щяла да набере по-бързо.

Какво мислите за това,вредно ли е за колата и правите ли го вие.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Re: Нов шофьор-колата не е в обороти а искаш да набере бързо

Мнениеот fox_vt » Чет 01 дек 2011 12:48

Ми то така трябва да се прави това не ви ли учиха на курсовете :o единствено със дизел може да дадеш газ и да изпревариш без да смъкваш предавка,като и там има определени обороти и мощност които трябва да са съобразени.Като смъкнеш на трета няма да се дигнат супер мноого оборотите че да има нещо опасно,а ако се дигнат значи не си бил на ниски обороти на 4 та.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 01 дек 2011 12:48

avicci написа:Като нов шофьор имам едно въпросче към старите пушки.От няма и месец съм зел книжка и може да се каже че още се уча да карам. :mrgreen: Въпроса ми е за един трик който се прави когато колата не е в обороти а искаш да набере бързо и да изпревариш някой пред теб.Примерно карах след един на 4-та и исках да го изпреваря но оборотите ми бяха паднали и докато набере колата вече нямаше за кога да го изпреварвам.Баща ми ми каза че може да се направи един трик,както съм на 4-та и колата ми не е в оборотите да смена на 3-та и ще и се дигнат супер много оборотите газ,газ,газ вкарвам 4-та и така колата щяла да набере по-бързо.

Ако бях на мястото на баща ти не бих ти давал такива съвети,а бих те наблюдавал как караш...защото ми изглеждаш доста опасен на пътя scare

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 01 дек 2011 13:02

avicci написа:...че може да се направи един трик,както съм на 4-та и колата ми не е в оборотите да смена на 3-та и ще и се дигнат супер много оборотите газ,газ,газ вкарвам 4-та и така колата щяла да набере по-бързо.

Да беее... верно ли ???Трябва довечера задължително да пробвам да изпреваря някой :041:

Абе младежи, вие сте тотално изчаткали.Как си взел книжка, 1во и може ли такива тъпи теми да се пускат, 2ро.
Утре да пуснеш тема, че със завързани връзки на маратонките се тича по бързо :063:

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 01 дек 2011 13:12

Стига сте хранили човека! След опита от 100к километра, може да ви се струва смешно, но за 20-30 часа или там колкото са сега, какво да научи и кой да му го покаже. Не е виновен той, нито този който му е дал книжка, а инструктора. Познавах един инструктор дето налагаше курсистите като сбъркат. А питай такъв как да ускориш. :screwy

Колега, най- добре баща ти да ти покаже как става. Ако той не може и си в София, чукни л.с. , ще се повозим заедно и ще ти покажа какво да правиш.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 01 дек 2011 13:48

calm написа:Стига сте хранили човека!...

Колега, няма как инструктора да не е показвал предка надолу :shock
Искаш да кажаш, че на един курс или се кара до маааакс 2-3та предавка ли ?
Ако момчето не е от София със сигурност са имали извънградско, където поне веднъж е трябвало да мине на долна предавка, а и в София си има околовръстно, големи булеварди и т.н.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 01 дек 2011 13:58

Младежо на 4 та бенз без обороти не ускорява добре слизаш на 3 :Mr Green Fun а ако вече са 1200 примерно и 2 ра даже хм eusa но има ограничение на скороста това е пример да разбереш начина :talk:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Чет 01 дек 2011 14:00

Вместо да го храним, не е ли по добре да му обясним, че наистина така се прави, ако оборотите са ниски, преди изпреварване, или по време на самото такова се сваля предавка, в доста случай дори две, от пета на трета? Той и инструктора може да му е обяснявал това, ама колко пъти мислите му се е наложило с учебната кола да изпреварва, според мен николко, така че вместо да му казваме че е опасен по добре да го направим безопасен такъв, поне на теория, вижда се че момчето има нужда от съвети, и иска да се научи да кара и да не бъде опасен!

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Чет 01 дек 2011 14:06

Нека да има тарпимост колеги нема смисал от скандали нека се учи момчето важното е да чете какво му се пише :talk:

avicci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот avicci » Чет 01 дек 2011 14:17

Хахахах добре ме нахранихте обаче. :lol: То човек да не пита нещо....Опасен съм бил на пътя :deal кой ми бил дал книжката,не ме ли бил учил инструктора
:Mr Green Fun .

Както в оня виц ... Германците като ги питаш нещо ще ти обяснят като хората, англичаните ще ти и покажат... А като питаш някой българин той ще ти каже колко си тъп ...

Да ви кажа с 31 часа трудничко е да те научат както трябва.Някои даже не ги учат как да пракират,смятайте кво е положението.Аз пак случих на инструктор,човека ми обясняваше всичко просто градско като караш с 30 както ни учат единственото което съм изпреваврал е спряла кола,даже един път едно колело изпреварих. mhihi

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Чет 01 дек 2011 14:27

Ръгаш 3-та и изпреварваш,всичко е усет eusa

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 01 дек 2011 14:43

blinder написа:Колега, няма как инструктора да не е показвал предка надолу :shock
Искаш да кажаш, че на един курс или се кара до маааакс 2-3та предавка ли ?

Да, точно. От както всичко стана пари, рядко можеш да видиш учебна кола по околовръса или извънградско. Няма норма за минати километри, а само за време. В последните години не съм виждал "У" с над 40-50 км.(градско/извънградско). Не ми казвай, че караш твоята кола с 40км. на 4-та. Колкото до инструкторите- в някои случаи е по- добре курсистите да са като амебите- с избирателна пропускливост, щото ги учат на глупости. Не веднъж ми се е случвало да поздравявам инструктори, щото се вижда, че те дават лоши идеи на курсистите.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 01 дек 2011 14:54

Преди да изпреварваш карай на голяма дистанция за да имаш по-добра видимост за насрещните коли, когато наближи последната насрещна кола дай мигач, включи на по-ниска предавка (4та, 3та или дори 2ра) и започни да ускоряваш и да намаляш дистанцията, когато се разминеш с последната насрещна кола едва тогава влизаш в насрещната лента и изпреварваш. Това важи за всякакви коли включително автоматици и дизели.
Не го хранете, явно не е случило на инструктор. Мои колеги са ми разправяли на какви глупости са ги учили днешните инструктори.

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 01 дек 2011 16:15

Като знам мен на кви глупости ме учат в момента на тия курсове ,добре че почнах да карам от 13годишен поне да знам нещо... После се чудя от къде се пръкват блондинките дет бъркат спирачката с газта :bowdown Как така не ти е обяснил ,че трябва да върнеш скоростта? Ми ,че то има да си натискаш на 5 при 50км/ч сумати време докат набере :mrgreen: А и не говорете ,че при дизела ставало ,няма такъв лаг докат се набере ,поне при тези които съм карал аз :) Та не се чудете от къде идват всичките катастрофи и недомислици по пътя :да:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 01 дек 2011 18:21

avicci написа: просто градско като караш с 30 както ни учат единственото което съм изпреваврал е спряла кола,даже един път едно колело изпреварих. mhihi

Ето къде е заровено кучето ! Едно време карахме и нощно време и много извънградско /от Правец до София се сменяха трима курсисти/ и определно се изпреварваше поне до 90км на извънградското а сега май вече гледат да навъртят часовете като по това време по възможност да се движат на обороти близки до празен ход и всичко е много далече от истинското каране на кола така че е нормално после новите шофьори тепърва да се учат да карат и да задават такива странни въпроси :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”