http://lex.bg/bg/news/view/44507
Най-накрая някой да се сезира и да пробва да промени нещо, защото тея цени не са редни...
Малко "светлина в тунела" с месечните и седмичните винетки
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Re: Малко "светлина в тунела" с месечните и седмичните винетки
Я сетиха се. Във Румъния също няма дневна винетка за леките автомобили има обаче седмична на цена 3 eurо. Което е малко под 6лв а при нас е 10лв защото сме по-богати. Сега вместо да смъкнат седмичната и месечната ще вдигнат годишната и без това си търсят повод от години.
Пак пример със Румъния там стикери по стъклата нямат отиваш плащаш си таксата дават ти квитанция и толкова. По пътя имат камери които разчитат регистрационната табела на автомобила. А като се вкарва във системата записват модел номер на колата и номер на рама. Никакъв шанс за шмекерии а тук всеки със малко сиво вещество знае как да прехвърли стикер от една кола на друга без да го деформира.
Пак пример със Румъния там стикери по стъклата нямат отиваш плащаш си таксата дават ти квитанция и толкова. По пътя имат камери които разчитат регистрационната табела на автомобила. А като се вкарва във системата записват модел номер на колата и номер на рама. Никакъв шанс за шмекерии а тук всеки със малко сиво вещество знае как да прехвърли стикер от една кола на друга без да го деформира.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Ако съдът се произнесе в нейна полза това не означава, че изпълнителната власт ще промени винетната система, каза пред Дарик Есен Фикри, член на комисията.

- lpishinov
- Автомобил:
- Двигател:
И веднага се появиха и контра слухове .... http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4406151 . Поради това решение на съда мислят просто да нарпавят целогодишната винетка 100лв и от там месечната да се запази на 25.
" Ако решението на съда е в посока на това, че годишният стикер е дискриминационен, то той може да стане 100 лв., обясни Лазаров"

" Ако решението на съда е в посока на това, че годишният стикер е дискриминационен, то той може да стане 100 лв., обясни Лазаров"

Това е и по-логичния вариант, щом нещо е несъразмеримо скъпо, ще се увеличи размера на цената на базовия продукт, който се ползва за сравнение. Типично за нас.
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
А дано! Ма надали 
пп: Новата годишна от 1-ви Февруари, да не забравите.

пп: Новата годишна от 1-ви Февруари, да не забравите.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Поредната простотия, вдигнаха застраховките, трябва и Винетките, иначе няма на къде! Нека да ги вдигнат, но със сигурност няма да се повиши купуването им, а тъкмо обратното! Стане ли 100 лева винетката, няма да си купя, ако искат и 400 лева акт да ми пишат и него няма да платя, и ще се научат да питат нас какви цени искаме, а не те какви кажат! Този който плаща, той поръчва музиката докато при нас е обратното, ние плащаме те решават колко, Да ама НЕ! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Поредната простотия, вдигнаха застраховките, трябва и Винетките, иначе няма на къде! Нека да ги вдигнат, но със сигурност няма да се повиши купуването им, а тъкмо обратното! Стане ли 100 лева винетката, няма да си купя, ако искат и 400 лева акт да ми пишат и него няма да платя, и ще се научат да питат нас какви цени искаме, а не те какви кажат! Този който плаща, той поръчва музиката докато при нас е обратното, ние плащаме те решават колко, Да ама НЕ!

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Петър Петров написа:my heart iS iCe написа:
![]()
![]()
объркА се нещо! Ако ни оставят ние да решаваме колко, нали се сещаш за отговора ни. Не е редно все пак да дадеме и стотинка за тия "перфектно потдържани пътища"
Аз не съм се 0бъркаЛ, просто самите ние сме си 0бъркани, защото плащаме за нещо така наречено пътни такси! Е аджеба като плащаме трябва и да получаваме, но нали на никой не го интерсува, пък защо да правят пътищата, при положение че може да си плащаме и да караме пак по-старите настилки!
Лятото ходя всяка седмица по Гърция, и минавам през старите пътища, и ти казвам просто нашите пътища пасти да ядат

- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
светлината обаче е от идващия влак!
Дори и съда да се произнесе, те винетките за 2012г. са пуснати на пазара.
За всеки ще има по една студена вода под елхата!
хо хо хо Весеееелаааа Коледааааа хо хо хо
Дори и съда да се произнесе, те винетките за 2012г. са пуснати на пазара.
За всеки ще има по една студена вода под елхата!
хо хо хо Весеееелаааа Коледааааа хо хо хо
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Като гледам как ни подготвят от далече че след време ще се плаща на км да не ревнеме за винетки от 100лв след 1-2 години И според мен не е редно седмичните и месечните да са толкова скъпи
Due to recent budget cuts ... the light at the end of the tunnel has been turned off!
с други думи и според мен по-скоро ще коригират годишните винетки, отколкото седмични или месечни.
с други думи и според мен по-скоро ще коригират годишните винетки, отколкото седмични или месечни.
KirilGeorgiev написа:Като гледам как ни подготвят от далече че след време ще се плаща на км да не ревнеме за винетки от 100лв след 1-2 години И според мен не е редно седмичните и месечните да са толкова скъпи
Да ми направят заплатата европейска ще купувам по две на автомобил, нищо че са по 100лв.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Нали се сещате че няма да намалят седмичните и месечните. Ще вдигнат годишната да може да има от къде да се краде.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”